Selecteer een pagina
Header HoC Weekly V1

Digitale foto’s bestellen

 

Pieter Weening heeft zijn kunststukje van vorig jaar niet kunnen herhalen. De Friese renner van Team Roompot Nederlandse Loterij wordt in de laatste etappe van de Tour of Norway door Edval Boasson Hagen (Dimension Data) uit de leiderstrui gereden.

later meer

foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©.

Pieter WEENING (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Tour of Nornway, vierde etappe
Dylan Groenewegen wint in de Tour of Norway de 4e etappe. In Sarpsborg is de snelle Amsterdamse sprinter van Team LottoNL-Jumbo rapper aan de meet dan Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).
 
 
Pieter Weening (Roompot – Nederlandse Loterij staat met nog een etappe te gaan op de eerste trede in het algemeenklassement.
 
 
Groenewegen wint sprint bergop in Ronde van Noorwegen
 
Team LottoNL-Jumbo-sprinter Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. Groenewegen klopte na 192 kilometer Edvald Boasson Hagen en August Jensen in de eindsprint. Het is de tweede ritzege van Groenewegen in de Scandinavische rittenkoers. Eerder won hij de tweede rit. Pieter Weening blijft aan de leiding in het algemeen klassement.
 
De etappe kende een traditioneel verloop. Een kopgroep van vijf domineerde de hele dag, maar verloor veel terrein toen in de finale Lars Boom en Team Joker op kop gingen rijden. Diep in de finale werden de vluchters ingerekend en werd het een massasprint in Sarpsborg. Daarin was de bijna 24-jarige Amsterdammer heer en meester.
 
“Het was een lastige aankomst die in de laatste kilometer bergop ging”, vertelde Groenewegen. “Lars Boom had zowat de hele dag kneiterhard op kop gereden om de kopgroep terug te halen en de sprinttrein heeft me goed afgezet. Het was niet helemaal ideaal, maar ik belandde in het wiel van Gerrans en zag toen dat Boasson Hagen aanging. Toen heb ik ook aangezet en klopte ik hem nog redelijk makkelijk aan de meet.”
 
Team LottoNL-Jumbo had twee doelen in de Tour of Norway en heeft die met twee ritzeges bereikt. Ploegleider Nico Verhoeven hield zijn ploeg gisteren rustig om vandaag toe te slaan met Groenewegen.
 
“Toen de kopgroep wegreed, wilde niemand verantwoordelijkheid nemen”, legde Verhoeven uit. “Boom heeft 65 kilometer hard op kop gereden met de renners van Joker. Toen de kopgroep op vijf kilometer van de streep werd gepakt, heeft de sprinttrein het overgenomen en Dylan afgezet met de zege als resultaat. Met Hagen en Gerrans was het niet zo makkelijk om hier te winnen, want die mannen zijn specialist op dit soort aankomsten. Dylan heeft echt zijn klasse getoond. Net als de hele ploeg eigenlijk, want we hebben echt twee ritten gedomineerd en naar onze hand gezet.”
 
De zegeteller van Dylan Groenewegen staat dit seizoen op drie en die van Team LottoNL-Jumbo op negen. Zondag volgt de laatste etappe in de Ronde van Noorwegen.
 
 
foto Davy Rietbergen/Cor Vos ©

Pieter Weening (Netherlands / Roompot – Oranje Peloton) pictured during Tour of Norway – photo Cor Vos ©

Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2017

Tour of Norway, derde etappe

Pieter Weening wint de derde etappe van de Tour of Norway.

Pieter Weening heeft Roompot – Nederlandse Loterij op fraaie wijze de eerste overwinning van het seizoen bezorgd. De 36-jarige routinier was in Lillehammer de sterkste in de derde etappe van de Tour of Norway.  Dankzij zijn zege is Weening ook direct de nieuwe klassementsleider in de Noorse vijfdaagse. “Ik heb op het juiste moment aangevallen, en ben echt heel blij” toonde de Fries zijn blijdschap direct na afloop. Precies een jaar geleden won Weening ook al in Noorwegen. “Of ik iets heb met deze datum? Nee joh, helemaal niet. Elke dag is een goede om te winnen” reageerde hij nuchter als altijd.

De 192 kilometer lange rit vanuit Hamar werd gekleurd door een kopgroep met Sjoerd van Ginneken. Bij het ingaan van de laatste lokale ronde rond de Olympische skispringschans werd de West-Brabander ingerekend. Op de Kanthaugen, een klim van 1e categorie van 2,5 kilometer lengte en met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,5 %, bleek een elitegroepje over. “Ik ging daar in de tegenaanval op Sander Armée en kreeg onder andere Boasson Hagen en Simon Gerrans mee” vertelde Weening over de finale. “Die twee keken vooral naar elkaar in de groep. Met minder dan drie kilometer te gaan heb ik mijn kans gepakt, maar het was nog zwaar met de tegenwind. Er waren veel snelle jongens, maar uiteindelijk heb ik het gelukkig kunnen afmaken”.

De winnaar van het eindklassement van de Tour of Norway van 2016, toen na een etappezege in de tweede rit, gaat het slotweekend in als de nummer 1 van het algemeen klassement. “Natuurlijk gaan wij met de ploeg proberen die positie vast te houden. Maar de verschillen zijn klein. Armée en Gerrans staan op zes, en Boasson Hagen op twaalf seconden achterstand. Er komen twee zware dagen aan, maar iedereen bij Roompot – Nederlandse Loterij zal er alles aan doen op deze gele trui mee terug naar Nederland te nemen”.

foto Cor Vos ©

Pieter WEENING (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Tour of Norway, tweede etappe

Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) wint de tweede etappe van de Tour of Norway. De Nederlands kampioen verslaat in de de straten van Brumunddal de Noorse wereldkampioen bij de beloften Kristoffer Halvorsen (Team Joker Icopal) en Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). André Looij (Roompot-Nederlandse Loterij) finisht als vijfde.
Edvald Boasson Hagen leidt het algemeen-klassement.

‘Dit is een teamoverwinning”, aldus Dylan Groenewegen na zijn etappewinst. “Gisteren was het te lastig en dat wisten we. Vandaag moesten we het gaan doen en dat is gelukt. Het was een perfecte sprint. Ik werd goed afgezet en heb niemand meer gezien.”

De koers verliep als een typische sprintersrit. Een klein groepje kreeg een behoorlijke voorsprong en de ploeg van de leider controleerde de koers. Met nog vijftig kilometer te gaan zette Team LottoNL-Jumbo Lars Boom op kop. “Het geeft vertrouwen als de ploeg zich op kop zet voor mij. Het is mooi om het dan op deze manier af te maken”, zei Nederlands Kampioen Groenewegen.

Vooral de regen maakte de etappe van Eidsvol naar Brumunddal erg lastig. “Gelukkig was het droog bij de start, maar de rest van de dag heeft het geregend. Dat maakte het toch wel zwaar. Als je bergop reed, had je het te warm terwijl je in de afdalingen echt aan het afkoelen was.”

Uit het boekje

Ploegleider Nico Verhoeven geeft aan dat het plan perfect is uitgevoerd. “Dit was een lead-out waarvoor we hier komen. Een mooie overwinning, uit het boekje. Lars Boom controleerde de koers en in de finale was het aan de andere mannen. Timo Roosen en Amund Grondahl Jansen hebben Dylan van voren afgezet terwijl Tom Leezer en Robert Wagner de perfecte lead-out reden. Dit is de manier waarop je wilt winnen. De renners kwamen als verzopen katten in de bus. Maar het leek of ze dat niet voelden. Het is een mooie teamprestatie.”

foto Cor Vos ©

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) – Caleb EWAN (Australia / Team Orica Scott) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Tour of Norway, eerste etappe

Tijdens de eerste etappe van de Tour of Norway kan Team LottoNL-Jumbo geen potten breken. Dylan Groenewegen komt als 54e over de streep. Edvald Boasson Hagen wint de openingsrit van zijn thuiskoers.

“Het was een sprint waarvan de laatste twee kilometer bergop waren”, analyseert Dylan Groenewegen de aankomst. “Morgen ligt mij beter. Alles is hier glooiend en elke dag moeten we heuvels over. Morgen is het een vlakkere aankomst.”

Al vroeg reed er een kopgroep weg die meer dan acht minuten voorsprong kreeg. Het peloton controleerde en de vluchters werden vroeg gepakt. In de finale probeerden nog enkele renners, onder wie Lars Boom, weg te komen, maar uiteindelijk eindigde de eerste etappe in een sprint met een omvangrijke groep.

“Natuurlijk probeer je wel om mee te sprinten, maar we wisten op voorhand dat dit een lastige aankomst ging worden”, aldus ploegleider Nico Verhoeven. “We zagen een aantal sprinters lossen toen Dylan er nog bij zat. Dan hoop je toch om mee te kunnen sprinten. Helaas bleken de laatste twee kilometer ook voor hem te zwaar.”

foto: Cor Vos ©

Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt

Alexander Kristof (Katusha) wint op een regenachtig parkoers de Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt. De sterke Noor wint met tien meter voorsprong de 1 Mei wedstrijd, die vroeger als Rund um den Henninger Turm door het leven ging. Tweede is Rick Zabel (Team Katusha – Alpecin) en op de derde plaats finisht John Degenkolb (Trek – Segafredo). Peter Sagen, Marcel Kittel en Andre Greipel stapten onderweg af wegens het slechte weer.

Beste landgenoot is Pim Ligthart (Roompot Nederlandse Loterij met een vijfde plaats.

Pim Ligthart heeft Team Roompot – Nederlandse Loterij maandag in Frankfurt het beste resultaat in een wedstrijd uit de U.C.I. World Tour van dit seizoen bezorgd. De Noord-Hollander eindigde als vijfde in een barre 55e editie van  ‘Rund um den Finanzplatz Eschborn – Frankfurt’. Alexander Kristoff (Katusha) schreef de Duitse klassieker voor de derde keer op rij op zijn naam. Brian van Goethem was één van de absolute uitblinkers.

De rasaanvaller uit Zeeuws-Vlaanderen maakte in ruim driekwart van de 218 kilometer lange wedstrijd deel uit van een kopgroep van acht renners. Door op de acht hellingen onderweg (waaronder vier keer de steile Mammolshain) vaak als eerste boven te zijn eiste Van Goethem bovendien de bergprijs voor zich op. Nadat de sterke inwoner van Philippine zich in de finale knap wist te handhaven, was hij één van de tempomakers in het door de slechte weersomstandigheden flink uitgedunde peloton.

In de laatste kilometers zette Van Goethem ploegmaat Pim Ligthart goed af voor de eindsprint. Kristoff was daarin oppermachtig, maar achter de Noor wist de nationaal kampioen van 2011 zich tussen mannen als Degenkolb en Stuyven prima te weren. Naast de fraaie ereplaats voor Ligthart finishten ook Oscar Riesebeek (18e) en Van Goethem (24e) bij de eerste vijf-en-twintig.

Foto’s Cor Vos ©

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alexander KRISTOFF (Norway / Team Katusha – Alpecin) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alexander KRISTOFF (Norway / Team Katusha – Alpecin) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Brian VAN GOETHEM (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme -Tony MARTIN (Germany / Team Katusha – Alpecin) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jos VAN EMDEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme -illustration – sfeer – illustratie Dylan VAN BAARLE (Netherlands / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Peter SAGAN (Slowakia / Team Bora – Hansgrohe) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Regulator Fabian Wegmann pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Team Roompot Nederlandse Loterij pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – illustration – sfeer – illustratie Team Sunweb pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme -Dylan VAN BAARLE (Netherlands / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) – Sebastian LANGEVELD (Netherlands / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – John DEGENKOLB (Germany / Team Trek Segafredo) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Rick ZABEL (Germany / Team Katusha – Alpecin) – Alexander KRISTOFF (Norway / Team Katusha – Alpecin) – John DEGENKOLB (Germany / Team Trek Segafredo) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Johannes FROEHLINGER (Germany / Team Sunweb) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Frankfurt – Frankfurt – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Andreas SCHILLINGER (Germany / Team Bora – Hansgrohe) – Brian VAN GOETHEM (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during Rund um den Finanzplatz Eschborn Frankfurt 2017 – Eschborn-Frankfurt – photo Cor Vos © 2017

Tour de Yorkshire, derde etappe

Serge Pauwels (Dimension Data)  wint in Sheffield de derde etappe van de Tour de Yorkshire. Ploegmaat Omar Fraile wordt tweede.

Pauwels is de eindoverwinnaar in deze driedaagse ronde door het Graafschap Yorkshire.

Maurits Lammertink (Katusha)-(6e) en Lennard Hofstede (Sunweb)-(9e) eindigen in de top tien.

Pieter Weening heeft Roompot – Nederlandse Loterij de eerste tastbare prijs van het seizoen bezorgd. De Friese routinier wist in Le Tour de Yorkshire het bergklassement op zijn naam te schrijven. Weening nam de trui op de slotdag van de driedaagse in Noord-Engeland over van teamgenoot Etienne van Empel, die in de openingsetappe de leiding had genomen in de strijd om de ‘King of the Mountain’ klassering.

Door mee te zitten in de vlucht van de dag wist van Empel op vrijdag de basis te leggen voor het succes van het team van Jean-Paul van Poppel. Na sterk en slim de punten gepakt te hebben op de drie meetellende hellingen onderweg kon de 23-jarige inwoner van Geldermalsen zich op het podium in finishplaats Scarborough in het roze laten steken. Voormalig ploeggenoot Dylan Groenewegen won daar de rit en André Looij sprintte naar de zevende plaats. Helaas was Martijn Tusveld in volle finale betrokken bij een massale valpartij, waaraan hij een gebroken pink overhield.

Na een  nieuwe sprint op zaterdag, met winst voor Nacer Bouhanni en ereplaatsen voor Sjoerd van Ginneken (18e) en Looij (19e) was Pieter Weening de man in bonus in de zware slotrit. Onderweg naar Fox Valley (bij Sheffield) lagen liefst acht geklasseerde hellingen en bij vier daarvan wist Weening, die ruim 175 kilometer in de aanval was, als eerste boven te komen.  De 36-jarige klimmer nam daarmee de bergtrui over van Van Empel en toonde bovendien goed hersteld te zijn, nadat een val in de Ronde van Catalonië (kniewond) hem een maand buiten koers hield. Serge Pauwels won de spannende slotetappe, waarin Nick van der Lijke (ondanks een val op vrijdag) zich goed tussen de besten wist te handhaven. Zijn 20e plaats in het eindklassement (23e in de rit) bieden perspectief voor het volgende doelen van de geboren Zeeuw; de Ronde van Noorwegen en  Tour des Fjords.

Foto’s Miwa iijima/Cor Vos ©

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Serge PAUWELS (Belgium / Team Dimension Data) – Omar FRAILE MATARRANZ (Spain / Team Dimension Data) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Maurits LAMMERTINK (Netherlands / Team Katusha – Alpecin) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Soren Kragh ANDERSEN (Danmark / Team Sunweb) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Serge PAUWELS (Belgium / Team Dimension Data) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lennard HOFSTEDE (Netherlands / Team Sunweb) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Serge PAUWELS (Belgium / Team Dimension Data) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Amund Grondahl JANSEN (Norway / Team Lotto NL – Jumbo) – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Chris HAMILTON (Australia / Team Sunweb) – Lennard HOFSTEDE (Netherlands / Team Sunweb) – Soren Kragh ANDERSEN (Danmark / Team Sunweb) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Team Roompot Nederlandse Loterij pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Nacer BOUHANNI (France / Team Cofidis) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Eisel Bernhard EISEL (Austria / Team Dimension Data) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Amund Grondahl JANSEN (Norway / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Pieter WEENING (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Pieter WEENING (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sheffield – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Gijs van HOECKE (Belgium / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -3 of the Tour de Yorkshire from Bradford to Fox Valley (Sheffield) (194.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Tour de Yorkshire, tweede etappe

Nacer Bouhanni is in de tweede etappe van de Tour de Yorkshire veruit de snelste in de eindsprint. De Cofidis renner verslaat zijn rivaal Caleb Ewen. Dylan Groeneweg wordt vierde en is zijn hemelsblauwe leiderstrui kwijt.

“Ik ben op waarde geklopt”, aldus Dylan Groenewegen. “Gisteren waren wij de sterkste en wonnen we, vandaag was het Bouhanni.” Groenewegen kwam na een lastige finale tekort om Bouhanni te verslaan. “Het was lastig, het ging op en af in de laatste kilometers. In de sprint zat ik goed geplaatst. Hivert verraste ons nog door een demarrage, maar kort daarna begon de sprint al. Ik ging samen met Bouhanni aan en al snel pakte hij een voorsprong. Bouhanni en Hivert bleven voor mij en ook Ewan kwam er nog overheen. Ik denk dat Bouhanni iets frisser aan de sprint begon dan ik dat deed. Uiteindelijk heeft de sterkste gewonnen.”

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels heeft de ploeg goed werk zien afleveren. “Het doel is om je sprinter in een positie te brengen dat hij kan sprinten. Dat is vandaag gelukt.” Volgens Engels had de ploeg de hele dag de koers onder controle. “We hoopten op een niet al te grote vroege vlucht. Het heeft nog wat werk gekost voordat er een klein groepje weg reed, maar uiteindelijk waren er vier man in de ontsnapping. Wij controleerden de wedstrijd vooral met Stef Clement en Martijn Keizer. Op twintig kilometer van de streep werd de kopgroep gegrepen.”

“In de finale werd er nog aangevallen, maar heeft Steven Kruijswijk nog het nodige werk gedaan door op kop van het peloton te rijden”, aldus Engels. “Het gaat loodzwaar worden, vooral het finalecircuit is erg lastig. Ik denk niet dat er grote groepen aan de streep zullen komen.”

Foto’s Miwa iijima/Cor Vos ©

Harrogate – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Nacer BOUHANNI (France / Team Cofidis) – Caleb EWAN (Australia / Team Orica Scott) pictured during stage -2 of the Tour de Yorkshire from Tadcaster to Harrogate (122.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Harrogate – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Nacer BOUHANNI (France / Team Cofidis) pictured during stage -2 of the Tour de Yorkshire from Tadcaster to Harrogate (122.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Harrogate – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Martijn KEIZER (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -2 of the Tour de Yorkshire from Tadcaster to Harrogate (122.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Harrogate – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -2 of the Tour de Yorkshire from Tadcaster to Harrogate (122.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Tour de Yorkshire, eerste etappe
In de eerste etappe van de Tour de Yorkshire is het in de finale heuvelachtig maar niet te lastig voor Dylan Groenewegen LottoNL -Jumbo). Aan de Engelse oostkust is de Nederlandse kampioen sneller dan Caleb Ewan (Orica-Scott). Het is de eerste overwinning, dit seizoen, voor Groenewegen. De eindsprint in aankomstplaats Scarborough werd ontsierd door een zware valpartij waarbij ook Steven Kruijswijk betrokken was.

“Ik ben blij dat ik vandaag naar de winst kon sprinten”, aldus Dylan Groenewegen. “Het was een zware etappe en op de klim kwam ik in de tweede groep terecht. De ploeg heeft er alles aan gedaan om mij voorin terug te brengen. Het is mooi dat ik dan win. Alle lof voor mijn ploeggenoten.”

Volgens Groenewegen was het vooraf duidelijk dat de Robin Hood’s Bay lastig ging worden. “We wisten dat de klim zwaar was. Ik was behoorlijk moe, maar de ploeg bracht mij goed terug. Het was belangrijk om hier te winnen. Hier doe je het allemaal voor.”

Na de top van de klim was het nog 28 kilometer naar de finish. In de straten van Scarborough liep de weg nog iets op. “Ik voelde mijn benen behoorlijk en zakte nog iets terug. Gelukkig was Tom Leezer daar en heeft mij weer voorin afgezet. In de laatste rechte lijn begon Bouhanni te sprinten. Hij week een beetje uit waardoor er voor mij ruimte was. Uiteindelijk kwam Ewan nog dichtbij, maar had ik de winst al te pakken.”

Addy Engels

“Het is cliché om te zeggen, maar dit was echt een overwinning voor de ploeg”, aldus ploegleider Addy Engels. Volgens hem is het vooraf bedachte scenario uitgekomen. “We wisten dat Dylan het op de klim zwaar zou krijgen. We hebben dan ook van te voren gezegd dat de ploeg op hem moest wachten. Dat hebben ze gedaan en bovenop de klim konden ze de achtervolging al inzetten. Al snel kwam Groenewegen weer terug om mee te doen voor de overwinning.”

Kopman Steven Kruijswijk kwam hard ten val, maar lijkt met de schrik vrij te komen.

In de laatste honderden meters was er een massale valpartij. Daarbij raakte ook kopman Steven Kruijswijk betrokken. “Het is een domper dat Steven valt, maar op het eerste gezicht lijkt hij oké”, aldus ploegleider Addy Engels.

Kruijswijk is in Yorkshire om de laatste puntjes op de i te zetten voordat hij aan de 100e Giro d’Italia begint.

foto’s Miwa iijima/Cor Vos ©

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) – Caleb EWAN (Australia / Team Orica Scott) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) – Caleb EWAN (Australia / Team Orica Scott) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) – Caleb EWAN (Australia / Team Orica Scott) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Payerne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Team BAHRAIN – MERIDA pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 3 – from Payerne to Payerne (187k) – photo LG/LB/RB/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Sven Tuft (Orica – Scott) – Steven KRUIJSWIJK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Amund Grondahl JANSEN (Norway / Team Lotto NL – Jumbo) – Stef CLEMENT (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Pieter WEENING (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Albert TIMMER (Netherlands / Team Sunweb) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Team Sunweb pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – VAN EMPEL (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – VAN EMPEL (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Steven KRUIJSWIJK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lennard HOFSTEDE (Netherlands / Team Sunweb) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Scarborough – England – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Steven KRUIJSWIJK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) – Stef CLEMENT (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage -1 of the Tour de Yorkshire from Bridlington to Scarborough (174k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Ronde van Romandië, vijfde etappe

Richie Porte (BMC) is de eindwinnaar van de Ronde van Romandië 2017. In de afsluitende vijfde etappe wint Primoz Roglic de 18,3 km lange tijdrit met 8 seconde voorsprong op Porte. De LottoNL – Jumbo tijdritspecialist schuift van de zesde plaats naar de derde.

Victor Campenaerts zette een eerste richttijd neer voor de toppers, maar moest de hot seat verlaten toen anderen zijn tijd verbeterden. Ook Jurgen Van den Broeck, Alexey Vermeulen en Koen Bouwman lieten zich bij de beteren zien.

Aerodynamica
Kopman Primoz Roglic begon de dag op de zesde plaats in het algemeen klassement, maar al snel werd duidelijk dat hij onderweg was voor een topklassering. Bij het tussenpunt was hij maar liefst zes seconden sneller dan Tejay Van Garderen (BMC). Die lijn kon de Sloveens kampioen tijdrijden doorzetten in de afdaling om vervolgens te finishen in een tijd van 24.58. De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement, Richie Porte (BMC), leek nog gevaarlijk te worden door flink sneller te zijn aan het tussenpunt. Met zijn knappe techniek, goede aerodynamica en een fenomenale afdaling eiste de voormalige schansspringer alsnog de bloemen voor zich op.

Vertrouwen
Roglic: “Ik ben erg blij met dit resultaat. We wilden vanaf het begin voor een goed klassement gaan en we hebben daar met de ploeg elke dag hard voor gewerkt. Gisteren heb ik helaas kostbare seconden verloren, waardoor eindwinst uit zicht was. Toch had ik erg veel vertrouwen in een goed resultaat vandaag, wat resulteert in een prachtige overwinning.”

Foto’s René Vigneron/Cor Vos ©

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Simon YATES (GBR / Team Orica Scott), Richie PORTE (Australia / BMC Racing Team), Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo)
pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo)
pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom STAMSNIJDER (Netherlands / Team Sunweb)
pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Wilco KELDERMAN (Netherlands / Team Sunweb)
pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lennard KAEMNA (Germany / Team Sunweb)
pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Simon CLARKE (Australia / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Chad HAGA (USA / Team Sunweb) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Victor CAMPENAERTS (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Toms SKUJINS (Lettland / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lennard KAEMNA (Germany / Team Sunweb) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jurgen VAN DEN BROECK (Belgium / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Laurens TEN DAM (Netherlands / Team Sunweb) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Robert GESINK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Wilco KELDERMAN (Netherlands / Team Sunweb) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo)
pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Richie PORTE (Australia / BMC Racing Team) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Simon YATES (GBR / Team Orica Scott) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Lausanne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Richie PORTE (Australia / BMC Racing Team) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 5 – from (ITT) – Lausanne › Lausanne – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Ronde van Romandië, vierde etappe

Simon Yates (Orica – Scott) slaat een dubbelslag in de vierde etappe van de Ronde van Romandië. Yates wint in Leysin, bergop, de etappe en pakt de leiderstui. Richie Porte BMC wordt tweede en ziet kansen voor morgen in de tijdrit. Emaniel Buchmann (Bora – Hansgrohe wordt derde op 30 seconden. Primoz Roglic (LottoNL – Jumbo), elfde op 52 seconden heeft met de tijdrit van morgen, ook nog kans op een podiumplaats.

Na de koninginnenrit in de Ronde van Romandië staat Primoz Roglic zesde in het algemeen klassement. In de rit naar Leysin was Simon Yates de snelste. Roglic kwam in de achtervolgende groep als elfde over de streep. Yates wordt leider en Roglic zakt naar plek zes in het klassement.

“Het was eindelijk goed weer en het was echt een koninginnenrit”, aldus Primoz Roglic na de finish. “We hebben gedaan wat we moesten doen. Als ploeg reden we constant in de goede positie en elke renner heeft zijn taken goed volbracht. Daar mogen we blij mee zijn.”

Op de slotklim reed de Australiër Richie Porte naar Yates toe, een overblijver van een vlucht. Samen streden zij voor de overwinning en was het Yates die de rit won. “Ik had helaas niet de benen om met Porte mee te springen, maar de rest kon ik gelukkig goed volgen.” Roglic kwam als elfde, op 52 seconden van de winnaar, over de streep. In het klassement wordt Yates de nieuwe leider en gaan ook Porte en Emanuel Buchmann over Roglic heen. Wel zakt er nog een tussenuit en uiteindelijk staat Roglic zesde met nog een tijdrit te gaan.

Het plan voor morgen is duidelijk. “Morgen is er een nieuwe dag, nu goed herstellen en dan morgenochtend het parcours verkennen. Daarna moet ik de tijdrit van zeventien kilometer zo hard mogelijk rijden. Dat is alles wat ik eraan kan doen.

Grischa Niermann

“Een lastige rit en er werd heel hard gereden”, beschrijft ploegleider Grischa Niermann de koninginnenrit van 163 kilometer. “Het plan is goed uitgevoerd. Aan de voet van de laatste klim heeft Jurgen Van den Broeck Robert Gesink en Primoz goed afgezet. Ook de rest van de ploeg heeft in het voorbereidende werk hun taken opgeknapt.”

Volgens Niermann heeft Porte de beste papieren voor morgen. “Porte is duidelijk sterker en pakt iets meer tijd dan gehoopt. 35 seconden inhalen op Richie Porte wordt morgen heel lastig, maar Primoz is in orde en heel erg gebrand om morgen een goede tijdrit te rijden. Dus er zijn nog genoeg kansen morgen.”

Tolhoek en Lobato

In het begin van de etappe verloor Team LottoNL-Jumbo een van hun renners. Antwan Tolhoek was ziek en moest de strijd staken. “Antwan heeft vannacht een aantal keer overgegeven, maar heeft het vandaag nog wel geprobeerd. Al snel zagen we dat hij geen power meer had”, aldus Niermann. Ook Juan José Lobato heeft de finish niet gehaald. De Spanjaard van Team LottoNL-Jumbo heeft in het begin van de koers veel werk opgeknapt en stapte na 110 kilometer af met het oog op Frankfurt, aanstaande maandag.

Foto’s René Vigneron/Cor Vos ©

Leysin – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Simon YATES (GBR / Team Orica Scott), Richie PORTE (Australia / BMC Racing Team) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 4 – from Domdidier to Leysin (163.5k) – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Leysin – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Simon YATES (GBR / Team Orica Scott), Richie PORTE (Australia / BMC Racing Team) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 4 – from Domdidier to Leysin (163.5k) – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Leysin – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Simon YATES (GBR / Team Orica Scott), Richie PORTE (Australia / BMC Racing Team) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 4 – from Domdidier to Leysin (163.5k) – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Ronde van Romandië, derde etappe
Elia Viviani (Sky) sprint in de derde etappe van de Ronde van Romandië naar de zege. Het is de eerste overwinning, dit seizoen, voor de Italiaanse sprinter. Sonny Colbrelli (Bahrein – Merida) wordt tweede en Michael Schwarzmann  (Bora – Hansgrohe)
finisht als derde.
 
 
Foto’s René Vigneron/Cor Vos ©

Payerne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Elia VIVIANI (Italy / Team Sky) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 3 – from Payerne to Payerne (187k) – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Payerne – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Sonny COLBRELLI (Italy / Team Bahrain – Merida), Elia VIVIANI (Italy / Team Sky) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 3 – from Payerne to Payerne (187k) – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Ronde van Romandië, tweede etappe

In de tweede etappe van de Ronde van Romandië is Stefan Küng (BMC) de winnaar. De Zwitser is samen met Andrey Grivko (Astana) de enige overgebleven vluchter. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida Pro Cycling Teamsprint, met 20 seconden achterstand op de winnaar naar de derde plaats. De etappe werd 24 kilometer ingekort. In plaats van de gevaarlijke afdaling in Champery werd er nu beneden aan de berg gestart. Grivco mag na afloop van deze etappewedstrijd 45 dagen “brommen” wegens de klap die hij in Ronde van Dubai aan Marcel Kittel (Quick Step Floors) uitdeelde.

Team LottoNL-Jumbo is de door sneeuw geteisterde tweede etappe van de Ronde van Romandië goed doorgekomen. Kopman Primoz Roglic staat ook na vandaag vierde in het klassement. De ingekorte rit werd gewonnen door Stefan Küng en Fabio Felline blijft leider.

“De ploeg zat goed van voren en bleef continu uit de problemen”, aldus ploegleider Grischa Niermann. Het team reed vandaag met twee doelen: Roglic en Robert Gesink voorin houden en sprinten met Juanjo Lobato. “Het is balen dat Juanjo in de finale lek reed. Hij was meteen kansloos en kwam in een geloste groep terecht.”

De tweede rit werd vanwege hevige sneeuwval ingekort. De eerste 24 kilometer werden overgeslagen en de start was in Aigle. De finish 136 kilometer verderop in Bulle. Al vroeg in de etappe reed er een kopgroep weg. De vluchters kregen de ruimte en het peloton kwam, mede door de lekke band van Lobato, te laat om ze terug te pakken.

“Ik zag de renners na de koers en volgens mij was dit op het randje van het verantwoorde. Een paar mannen zijn helemaal verkleumd”, aldus Niermann. “Aan de finish was het twee graden en sneeuwde het. Ze hebben de koers gelukkig wel ingekort. Maar op de laatste klim was er sneeuw en lag er water op de weg. Morgen is het opnieuw geen echte bergetappe, maar wel een lastige rit. Ik hoop vooral dat het beter weer is”, besluit de Duitse sportdirecteur.

Foto’s René Vigneron/Cor Vos ©

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Stefan KUENG (Swiss / BMC Racing Team) – Andrey GRIVKO (Ukraine / Team Astana) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Stefan KUENG (Swiss / BMC Racing Team) – Andrey GRIVKO (Ukraine / Team Astana) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Stefan KUENG (Swiss / BMC Racing Team) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Fabio FELLINE (Italy / Team Trek Segafredo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Stefan KUENG (Swiss / BMC Racing Team), Andrey GRIVKO (Ukraine / Team Astana), Sander ARMEE (Belgium / Team Lotto Soudal), Frederik VEUCHELEN (Belgium / Team Wanty – Groupe Gobert) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Laurens TEN DAM (Netherlands / Team Sunweb) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom STAMSNIJDER (Netherlands / Team Sunweb) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Yukiya ARASHIRO (Japan / Team Bahrain – Merida) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Bulle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Robert GESINK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo), Koen BOUWMAN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo), Victor CAMPENAERTS (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo), Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo), pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – stage 2- from Champéry to Bulle – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Ronde van Romandië, eerste etappe

Een, bijna, massasprint bergop. De eerste etappe in de Ronde van Romandië is een zware bergetappe met veel regen.

Michael Albasini (Orica – Scott) is verreweg de snelste op het gladde wegdek bovenaan de klim naar Champery. Diego Ulissi UAE Team Emirates) sprint, ruim achter de winnaar, naar de tweede plaats en Jesus Herrada (Movistar) meldt zich als derde aankomende.

Wilco Kelderman (Team Sunweb) wordt als zevende genoteerd.

Dankzij het harde werken van zijn Team Sunweb ploeggenoten konden de renners in de vluchtgroep (maximaal 7 minuten voorsprong) in de finale worden bijgehaald. En zo reden Wilco Kelderman en Laurens ten Dam zonder al te veel inspanning naar de laatste beklimming in Champery. In de regen volgden de demarrages in groot tempo elkaar op. Maar niemand kon uiteindelijk ontsnappen en moest er op ruim 1000 meter hoogte gesprint worden.

Wilco Kelderman:”Vandaag voelde ik me echt goed. Het team heeft perfect gewerkt in de laatste klim. Het was moeilijk om door de grootte van de eerste groep aan te vallen. In de eindsprint zat ik een beetje ingesloten, waardoor ik niet echt om de overwinning kon meedoen. Maar met deze 7e plaats ben ik tevreden”.

Team Sunweb-coach Marc Reef: “Vandaag hadden we een finish op de top van een berg met een 14 kilometer lange klim. Wilco was sterk vandaag, reageerde op iedere aanval. Uiteindelijk was de groep behoorlijk groot die om de prijzen moesten sprinten. Met die 7e plaats ben ik uiteraard tevreden, en belangrijk, we hadden nog vijf andere jongens die in de eerste groep zaten”.

Team LottoNL-Jumbo heeft zich vandaag aanvallend getoond in de Ronde van Romandië. Tijdens de eerste rit in lijn, leidde de ploeg de achtervolging op de vroege vlucht. Op de slotklim probeerden Robert Gesink en Primoz Roglic weg te rijden. Beide mannen eindigden net als Antwan Tolhoek in de eerste groep. Michael Albasini won de sprint en Fabio Felline blijft leider.

“De uitslag is niet wat wij hoopten, maar ik heb een sterke ploeg gezien”, aldus ploegleider Grischa Niermann na de finish. “Niet alleen de ploeg in het algemeen, maar ook Primoz en Robert geven een hele sterke indruk. Dat is een goed teken voor de komende dagen.”

De vroege vlucht kreeg al snel een grote voorsprong en de ploeg van de leider controleerde de boel. Wij hebben met zestig kilometer te gaan onze verantwoordelijkheid genomen om het gat toch kleiner te maken. In een korte tijd reden we het peloton een stuk dichterbij en wisten we dat we op de slotklim voor de zege konden gaan.

Team LottoNL-Jumbo deed er op de klim alles aan om voor de ritzege te gaan. “Robert heeft het geprobeerd en ook Primoz heeft aangevallen. De slotklim was niet steil genoeg om echt een forcing door te voeren. Dan wordt het sprinten met zestig man en daarin werden we te ver naar achteren gedrukt. Een belangrijk doel was het klassement van Primoz behouden en dat is gelukt.” Roglic staat nu vierde in het algemeen klassement, op negen seconden van de leider.

Foto’s René Vigneron/Cor Vos

Champéry – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael ALBASINI (Swiss / Team Orica Scott) – Diego ULISSI (Italy / Team Abu Dhabi) – Jesus HERRADA LOPEZ (Spain / Team Movistar) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) stage 1 from Aigle to Champéry (173.3k) – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Champéry – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Fabio FELLINE (Italy / Team Trek Segafredo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) stage 1 from Aigle to Champéry (173.3k) – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Champéry – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Chad HAGA (USA / Team Sunweb) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) stage 1 from Aigle to Champéry (173.3k) – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Champéry – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Koen BOUWMAN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) stage 1 from Aigle to Champéry (173.3k) – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Champéry – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Yukiya Arashiro (JPN – Bahrain – Merida) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) stage 1 from Aigle to Champéry (173.3k) – photo LB/RB/Cor Vos © 2017

Champéry – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Toms SKUJINS (Lettland / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) stage 1 from Aigle to Champéry (173.3k) – photo LB/RB/Cor Vos © 2017

Champéry – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alexey VERMEULEN (USA / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) stage 1 from Aigle to Champéry (173.3k) – photo LB/RB/Cor Vos © 2017

Champéry – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Antwan TOLHOEK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) mechanical problems pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) stage 1 from Aigle to Champéry (173.3k) – photo LB/RB/Cor Vos © 2017

Ronde van Romandië, proloog
Fabio Felline (Trek – Segafredo) heeft wel erg lang op de “hotseats” zitten wachten totdat er iemand sneller het parkoers in de regen aflegde tijdens de proloog van de Ronde van Romandië. Alleen Alex Dowsett (Movistar) komt het dichtste bij de eindtijd (05.47) van de Italiaan. Dowsett eindigt op 2 seconden. Alexander Edmondson (Orica-Scott) wordt derde op 7 seconden. Beste landgenoot Koen Bouwman, elfde met 11 seconden achterstand.
 
 
Victor Campenaerts en Primoz Roglic zijn vijfde en zesde geworden in de proloog van de Ronde van Romandië. De jonge Koen Bouwman werd elfde. De proloog was 4,8 kilometer lang en werd gewonnen door de Italiaan Fabio Felline. In de natte straten van Aigle was Campenaerts acht seconden langzamer en Roglic negen seconden.
 
“Ik was vooral blij dat ik goed door de bochten kwam”, zei Campenaerts na de finish. “Het was een technisch parcours en ik was goed op weg. In het tweede gedeelte viel ik wat stil en vooral in de laatste bocht heb ik wat tijd laten liggen.”
 
“Toen ik over de finish kwam was ik een seconde langzamer dan de op dat moment beste tijd. Ik ben blij dat Felline er nog met acht seconden onderdoor komt. Dan weet je in ieder geval dat je het niet in een bocht heb laten liggen.”
 
De Belg van Team LottoNL-Jumbo kijkt vooral uit naar aanstaande zondag, een tijdrit van achtien kilometer rondom Lausanne. “Een lange tijdrit is meer mijn ding en ik zet daarom alles op de laatste tijdrit. We gaan er de komende dagen alles aan doen om Primoz zo goed mogelijk te helpen.”
 
Primoz Roglic
 
Ook Primoz Roglic spreekt over een verraderlijk parcours. “Het was een lastig parcours door de regen. Natuurlijk doe je er alles aan om te winnen, maar in de laatste technische bocht heb ik wel voorzichtig gedaan. Ik ben niet echt bang voor de regen, het is vooral een grotere uitdaging.”
 
Roglic is klaar om voor het klassement te gaan. “We zijn met een sterke ploeg en we gaan er elke dag alles aan doen om een goed klassement te rijden.”
 
Grischa Niermann
 
Ploegleider Grischa Niermann spreekt over een goede tijdrit. “We hadden natuurlijk graag nog dichterbij de zege gezeten. Victor, Primoz en Koen reden bij de eerste elf en ook de anderen finishten in een goede tijd. Dan heb je als ploeg een goede tijdrit gereden.” Met drie man bij de eerste elf wordt de ploeg tweede in het ploegenklassement en bevestigt de ploeg bij de wereldtop te horen in het tijdrijden.
 
Niermann zegt dat vooral de regen het lastig maakte vandaag. “Het was een technisch parcours en de regen zorgde voor zware omstandigheden. We zijn gelukkig niet gevallen. We hadden het liefst gewonnen, maar het belangrijkste is dat Primoz op al zijn concurrenten tijd pakt en op sommigen zelfs heel veel tijd.”
 
Morgen moet er geklommen worden. “Het is afwachten hoe de weersomstandigheden morgen zijn. Het is een bergop-aankomst en er wordt sneeuw voorspeld. De klim is veertien kilometer lang, maar vooral de eerste vier kilometer zijn echt klimmen. Wij denken dat de klim zeker in het voordeel van Primoz zal zijn.”
 
 
foto’s René Vigneron/Cor Vos ©

Aigle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Fabio FELLINE (Italy / Team Trek Segafredo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – prologue- photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Aigle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Koen BOUWMAN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – prologue- photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Aigle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Fabio FELLINE (Italy / Team Trek Segafredo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – prologue- photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Aigle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Chad HAGA (USA / Team Sunweb) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – prologue- photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Aigle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Victor CAMPENAERTS (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – prologue- photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Aigle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Robert GESINK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – prologue- photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Aigle – Suisse – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jurgen VAN DEN BROECK (Belgium / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during 71st Tour de Romandie (2.UWT) – prologue- photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2017

Luik - Bastenaken - Luik 2017

Alejandro Valverde wint na de Waalse Pijl ook Luik – Bastenaken – Luik. En schenkt het geld dat hij met deze overwinning verdient aan de familie van de overleden Michele Scarponi.

In de laatste voorjaarsklassieker van 2017 hebben de mannen van LottoNL-Jumbo helaas geen vuist kunnen maken. De jonge Antwan Tolhoek kwam als eerste renner van de ploeg over de streep op een 40e plaats, met in zijn kielzog Floris de Tier (42e). De Spanjaard Alejandro Valverde won in de straten van Ans zijn vierde Luik-Bastenaken-Luik.

LottoNL-Jumbo ging vandaag van start zonder uitgesproken kopman in ‘La Doyenne’. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van acht renners, zonder vertegenwoordiging van LottoNL-Jumbo. Na een rustige aanloop luidde de Redoute traditionele de finale in, waarin drie mannen van de ploeg meekonden met de voorposten van het peloton. Op de Saint Nicolas ging het helaas net iets te snel en moesten de mannen lossen uit de voorste groep. Uiteindelijk kwam Antwan Tolhoek binnen op de 40e plaats in Ans.

Jonge Tolhoek maakt stappen
Tolhoek: “Je ziet dat ik ten opzichte van vorig jaar gewoon weer een mooie stap heb gezet. We starten hier zonder uitgesproken kopman en dan is het lastig om mee te doen voor de knikkers, zeker als je kijkt naar het deelnemersveld. We wilden onszelf graag laten zien tussen de Redoute en de Roche-aux-Faucons, maar daar zat ik al à bloc. Ik kan alleen maar heel erg blij zijn met mijn progressie en hoop die door te trekken. Nu ga ik snel rusten en dinsdag staat de Ronde van Romandië te wachten.’’

Verhoeven is realistisch
Ploegleider Nico Verhoeven was realistisch na afloop: “We hebben geprobeerd om met Floris de Tier en Antwan Tolhoek de finale te rijden. Dat is helaas niet gelukt omdat het wat te lastig bleek. Van te voren weet je dat het voor dit jaar moeilijk wordt om mee te doen voor de prijzen en investeer je met deze jonge ploeg in de toekomst. Wat dat betreft hebben ze het gewoon erg goed gedaan. De komende jaren hopen we daar van te profiteren, maar op dit moment kun je niet meer verwachten van deze jongens. Onze focus ligt meer richting Romandië en de Giro en dus hebben we ervoor gekozen om de kopmannen voor die koersen niet te laten starten. Ik kan daarom niemand iets verwijten.”

foto Davy Rietbergen/Cor Vos ©

Liege – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Alejandro VALVERDE BELMONTE (Spain / Team Movistar) – Daniel MARTIN (Ireland / Team Quick Step – Floors) pictured during Liege – Bastogne – Liege 2017 – UCI Worldtour – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 2017

foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos

Liege – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – The riders of Astana team mourn for the death of their colleague Michele Scarponi pictured during Liege – Bastogne – Liege 2017 – UCI Worldtour – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Liege – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – The riders of Astana team mourn for the death of their colleague Michele Scarponi pictured during Liege – Bastogne – Liege 2017 – UCI Worldtour – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Liege РBelgium Рwielrennen Рcycling Рcyclisme Рradsport РCote de Saint Roche pictured during Liege РBastogne РLiege 2017 РUCI Worldtour Рfoto VK/PN/Cor Vos © 2017

Liege РBelgium Рwielrennen Рcycling Рcyclisme Рradsport РHomage to MICHEL SCARPANI before the start pictured during Liege РBastogne РLiege 2017 РUCI Worldtour Рfoto VK/PN/Cor Vos © 2017

Liege – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Alejandro VALVERDE BELMONTE (Spain / Team Movistar) – Daniel MARTIN (Ireland / Team Quick Step – Floors) pictured during Liege – Bastogne – Liege 2017 – UCI Worldtour – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 2017

Liege – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Tom DUMOULIN (Netherlands / Team Sunweb) – Davide FORMOLO (Italy / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during Liege – Bastogne – Liege 2017 – UCI Worldtour – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 2017

Liege – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Michal KWIATKOWSKI (Poland / Team Sky) – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured during Liege – Bastogne – Liege 2017 – UCI Worldtour – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 2017

Liege РBelgium Рwielrennen Рcycling Рcyclisme Рradsport РAntwan TOLHOEK (Netherlands / Team Lotto NL РJumbo) pictured during Liege РBastogne РLiege 2017 РUCI Worldtour Рfoto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Liege РBelgium Рwielrennen Рcycling Рcyclisme Рradsport РAlejandro VALVERDE BELMONTE (Spain / Team Movistar) pictured during Liege РBastogne РLiege 2017 РUCI Worldtour Рfoto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Liege РBelgium Рwielrennen Рcycling Рcyclisme Рradsport РDavide FORMOLO (Italy / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during Liege РBastogne РLiege 2017 РUCI Worldtour Рfoto VK/PN/Cor Vos ¬© 2017

Liege РBelgium Рwielrennen Рcycling Рcyclisme Рradsport РNick VAN DER LIJKE (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during Liege РBastogne РLiege 2017 РUCI Worldtour Рfoto Dion Kerckhoffs/Cor Vos ¬© 2017

Liege РBelgium Рwielrennen Рcycling Рcyclisme Рradsport Рillustration Рscenery Рcarte postal scenic shot Рpostcard sfeerfoto Рsfeer Рillustratie pictured during Liege РBastogne РLiege 2017 РUCI Worldtour Рfoto Dion Kerckhoffs/Cor Vos ¬© 2017

Liege РBelgium Рwielrennen Рcycling Рcyclisme Рradsport РEnrico BATTAGLIN (Italy / Team Lotto NL РJumbo) pictured during Liege РBastogne РLiege 2017 РUCI Worldtour Рfoto Dion Kerckhoffs/Cor Vos ¬© 2017

Liege РBelgium Рwielrennen Рcycling Рcyclisme Рradsport РEscape Daniel Martin РTom DUMOULIN (Netherlands / Team Sunweb) pictured during Liege РBastogne РLiege 2017 РUCI Worldtour Рfoto Pool BP/Cor Vos© 2017

Waalse Pijl 2017

Alejandro Valverde gaat op herhaling. De kopman van Movistar wint zoals altijd: souverein, met lengtes verslaat de Spanjaard de concurrentie!

Daniel Martin (Quick Step Floors) komt het dichts bij Valverde en wordt tweede  en Dylan Teuns (BMC) legt knap beslag op de derde plaats..

Robert Gesink is als vijftiende geëindigd in de Waalse Pijl. De klimmer van Team LottoNL-Jumbo was in staat de groep der favorieten te volgen, maar kon in de laatste honderden meters niet meedoen om de prijzen. Net als in de voorgaande jaren was de Spanjaard Alejandro Valverde de winnaar.

“Het resultaat is oké, maar niet super”, zegt Robert Gesink na de finish van de Waalse Pijl. “Ik voelde mij goed vandaag, de Muur van Huy liegt echter niet. Mijn positie was niet helemaal super. Normaal ben ik er wel goed in, maar vandaag ging dat positioneren niet zoals het hoort. Toch zat ik wel bij de mannen bij wie ik moest zitten toen het echt begon.”

Gesink draaide achterin de groep van favorieten de Mur van Huy op en wist vervolgens nog aardig wat plekken goed te maken. “Wat dat betreft ben ik echt een diesel, aan het begin van de Muur is het voor mij gewoon maximaal geven en volhouden tot de top. Uiteindelijk haal ik dan nog renners in en vallen er een paar terug.”

De koers begon met een kopgroep van zes renners. In het peloton waren het de ploegen van de favorieten die de controle hielden. Op 35 kilometer van de streep werd de kopgroep ingelopen en probeerden verschillende renners met voorsprong aan de Muur van Huy te beginnen. Gesink werd van voren gehouden door Enrico Battaglin en Bert-Jan Lindeman. Aan de voet van de Muur was het peloton niet groter dan dertig renners. Gesink schoof nog een paar plekken op en kwam als vijftiende over de streep.

Druk programma

Het was voor Gesink zijn eerste koers na een rustperiode en een korte trainingsstage in Andorra. “We hebben deze koers later toegevoegd aan mijn planning. Na mijn trainingen in Andorra was dit ideaal met het oog op de Ronde van Romandië, die volgende week dinsdag van start gaat.” Vanaf dat moment breekt er voor Gesink een drukke periode aan. “Er is nu een lange reeks begonnen. Na Romandië rijd ik in Californië om daarna via een hoogtestage naar het NK en de Tour te gaan.”

foto’s PdV/Vk/PN/Dion Kerckhoffs.Davy Rietbergen/Anton Vos/Cor Vos ©

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie climb Mur de Huy pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Bob JUNGELS (Luxembourg / Team Quick Step – Floors) pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto Anton Vos/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Bert-Jan LINDEMAN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto Anton Vos/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie climb Mur de Huy pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – the number oneVALVERDE BELMONTE Alejandro (ESP) Rider of Movistar pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto VK/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – VALVERDE BELMONTE Alejandro (ESP) Rider of Movistar pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – VALVERDE BELMONTE Alejandro (ESP) Rider of Movistar pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto VK/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – DE MARCHI Alessandro (ITA) Rider of BMC Racing Team & JUNGELS Bob (LUX) Rider of Quick-Step Floors pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Robert GESINK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) – Tom-Jelte SLAGTER (Netherlands / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team)pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – VALVERDE BELMONTE Alejandro (ESP) Rider of Movistar pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto VK/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – Bob JUNGELS (Luxembourg / Team Quick Step – Floors) pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Alejandro VALVERDE BELMONTE (Spain / Team Movistar) pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Lennard HOFSTEDE (Netherlands / Team Sunweb) pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Robert GESINK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Huy – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – VALVERDE BELMONTE Alejandro (ESP) Rider of Movistar pictured during the Fleche Wallone 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Tour of the Alps, vijfde etappe
Thibaut Pinot (FDJ) is in de vijfde en laatste etappe van de Tour of the Alps de betere sprinter.
De Fransman verslaat in de eindsprint Brent Bookwalter (BMC) en Geraint Thomas (Sky).
 
Geraint Thomas mag zich de eindwinnaar noemen. De Sky renner eindigt met 7 seconden voorsprong op Thibaut Pinot.
 
foto’s LB/RB/Cor Vos ©
 

Trento – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 5 – from Smarano to Trento 192,5 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Trento – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – William Clarke (AUS – Cannondale – Drapac) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 5 – from Smarano to Trento 192,5 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Trento – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Thibaut Pinot (FRA – FDJ) – Brent Bookwalter (USA – BMC) – Geraint Thomas (GBR – Team Sky) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 5 – from Smarano to Trento 192,5 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Trento – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – crash val sturz fall Ian Boswell (USA – Team Sky) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 5 – from Smarano to Trento 192,5 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Trento – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Geraint Thomas (GBR – Team Sky) – Team Cannondale Drapac Professsional Cycling pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 5 – from Smarano to Trento 192,5 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Tour of the Alps, vierde etappe

Matteo Montaguti (AG2R – La Mondiale), Thibaut Pinot (FDJ) en Rohan Dennis (BMC)  strijden in de vierde etappe van de Tour of the Alps 2017 om de zege. Montaguti wint het nipt voor zijn beide concurrenten.

Geraint Thomas (Sky) blijft de leider in deze etappewedstrijd die vroeger door het leven ging als de Ronde van Trentino

foto’s LB/RB/Cor Vos ©

Cles – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Matteo Montaguti (ITA – AG2R – La Mondiale) – Thibaut Pinot (FRA – FDJ) – Rohan Dennis (AUS – BMC) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 4 – from Bolzano to Cles 165,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Cles – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 4 – from Bolzano to Cles 165,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Cles – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Matteo Montaguti (ITA – AG2R – La Mondiale) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 4 – from Bolzano to Cles 165,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Cles – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Stefano Pirazzi (ITA – Bardiani – CSF) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 4 – from Bolzano to Cles 165,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Cles – Italy – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Matteo Montaguti (ITA – AG2R – La Mondiale) – Thibaut Pinot (FRA – FDJ) – Rohan Dennis (AUS – BMC) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 4 – from Bolzano to Cles 165,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Tour of the Alps, derde etappe

Mikel Landa Meana (Team Sky) gunt zijn ploegmakker en kopman Geraint Thomas de zege in de derde etappe van de Tour of the Alps 2017 Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondial finisht op 4 seconden.

foto LB/RB/Cor Vos ©

Funes – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Mikel LANDA MEANA (Spain / Team Sky) – Geraint THOMAS (GBR / Team Sky) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 3 – from Villabassa to Funes 135,6 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Funes – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Pierre ROLLAND (France / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 3 – from Villabassa to Funes 135,6 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Funes – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Mikel LANDA MEANA (Spain / Team Sky) – Geraint THOMAS (GBR / Team Sky) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 3 – from Villabassa to Funes 135,6 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Funes – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Mikel LANDA MEANA (Spain / Team Sky) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 3 – from Villabassa to Funes 135,6 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Funes – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 3 – from Villabassa to Funes 135,6 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Funes – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Davide FORMOLO (Italy / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 3 – from Villabassa to Funes 135,6 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Tour of the Alps, tweede etappe
De tweede etappe van de Tour of the Alps is een prooi voor Rohan Dennis (BMC). Thibaut Pinot (FDJ), gisteren derde, finisht als tweede en derde in de daguitslag is Davide Ballerini (Androni Giocattoli – Sidermec).
 
Thibaut Pinot is de nieuwe leider in het algemeenklassement.
 
foto’s LB/RB/Cor Vos ©

Innervillgraten – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 2 – from Innsbruck to Innervillgraten 181,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Innervillgraten – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 2 – from Innsbruck to Innervillgraten 181,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Innervillgraten – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Thibaut Pinot (FRA – FDJ) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 2 – from Innsbruck to Innervillgraten 181,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Innervillgraten – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Davide Formolo (ITA – Cannondale – Drapac) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 2 – from Innsbruck to Innervillgraten 181,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Innervillgraten – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Rohan Dennis (AUS – BMC) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 2 – from Innsbruck to Innervillgraten 181,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Innervillgraten – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Rohan Dennis (AUS – BMC) – Thibaut Pinot (FRA – FDJ) – Davide Ballerini (ITA – Androni Giocattoli – Sidermec) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage 2 – from Innsbruck to Innervillgraten 181,3 Km – 18/04/2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Tour of the Alps, eerste etappe
Michele Scarponi schrijft de eerste etappe van de Tour of the Alps op zijn naam. De Astana-renner is in Insbruck de snelste van de zes man sterke kopgroep. Geraint Thomas (Sky) wordt als tweede genoteerd en Thibaut Pinot (FdJ) finisht als derde.
 
foto’s LB/RB/Cor Vos ©

Innsbruck – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Geraint Thomas (GBR – Team Sky) – Domenico Pozzovivo (ITA – AG2R – La Mondiale) – Mattia Cattaneo (ITA – Androni Giocattoli – Sidermec) – Davide Formolo (ITA – Cannondale – Drapac) – Thibaut Pinot (FRA – FDJ) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage – 1 -Kufstein – Innsbruck 142,3 km – foto: LB/RB/Cor Vos © 017

Innsbruck – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Michele SCARPONI (Italy / Team Astana) pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage – 1 -Kufstein – Innsbruck 142,3 km – foto: LB/RB/Cor Vos © 017

Innsbruck – Austria – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Pierre Rolland (FRA – Cannondale – Drapac pictured during the Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – stage – 1 -Kufstein – Innsbruck 142,3 km – foto: LB/RB/Cor Vos © 017

Tour of the Alps 2017 – 41th Edition – 1st stage Kufstein – Innsbruck 142,3 km – 17/04/2017 – Michele Scarponi (ITA – Astana Pro Team) – photo Roberto Bettini/BettiniPhoto©2017

Amstel Gold Race
Philippe Gilbert (Team Quick Step – Floors) – Michal Kwiatkowski (Team Sky) – Michael Albasini (Team Orica Scott)
Dat is de uitslag van een spannende Amstel Gold Race.

Team LottoNL-Jumbo heeft tijdens de Amstel Gold Race lef getoond en mee de koers gemaakt. In de vroege vlucht zat Lars Boom en tot diep in de finale was het Bert-Jan Lindeman die met de toppers streed om de prijzen. Uiteindelijk werd Lindeman teruggepakt en waren het Juan José Lobato en Paul Martens die in de top twintig finishten.
“Het plan was om na 220 kilometer mee te zitten en ik ben blij dat dat gelukt is”, zegt Lindeman nadat hij op de Kruisberg met de besten omhoog reed. “Het is mooi dat ik op dat moment van de koers nog wat kon doen. Alleen het is zonde dat het daarna niet lukt om mee te komen op de Keutenberg. We doen dit spelletje om zo goed mogelijk te eindigen en het is jammer dat ik dan niet voorin eindig.”
Met nog vijftig kilometer te gaan werd de vroege vlucht met onder anderen Lars Boom ingelopen en kwam het peloton bij de Kruisberg. “Het was toen erg hectisch”, vervolgt Lindeman. “Ik kwam goed uit en toen er ruimte was, draaide ik met de eerste vier de berg op.”
Lindeman ontsnapte met onder anderen de latere winnaar Philippe Gilbert. Op de Keutenberg kon hij de kopgroep echter net niet meer volgen. “Het was vrij logisch dat ik daar loste, maar ik had natuurlijk de hoop om mee te kunnen komen. Mijn ambitie en die van de ploeg is om daar naartoe te groeien. We willen graag goed en zichtbaar koersen. Ons hart ligt bij koersen en dat willen we graag laten zien.”
Kopgroep
Vanuit de start reed er een kopgroep weg met daarbij ook Lars Boom. “Het was een mooie dag om in de kopgroep te zitten. Zeker in eigen land met al het publiek doet mij dat erg goed”, zegt Lars Boom. “Ik schoof mee en al snel hadden we een groep van twaalf. Het was de intentie om ver in de koers te komen om zo ook nog Paul, Juanjo en Bert-Jan te kunnen ondersteunen.”
De kopgroep had al snel meer dan zeven minuten voorsprong en het leek er op dat de groep tot in de finale voorop zou blijven. “Toen het peloton op gang werd getrokken, slonk onze voorsprong en heb ik geprobeerd nog wat energie te sparen. Toen ik teruggepakt werd, heb ik Lindeman en Martens nog goed van voren kunnen houden.”
Keutenberg
“Wat betreft onze strijd hebben we vandaag alles gegeven”, vindt ploegleider Frans Maassen. “We hebben alles goed gedaan, alleen konden we niet mee op de Keutenberg. Tot de laatste honderd meter daar zaten we goed in de koers.”
Volgens Maassen zijn daarmee de meeste doelstellingen behaald. “We moesten in de ontsnapping zitten als er meer dan acht weg waren en op de Kruisberg moesten we van voren zitten. Dat is met respectievelijk Boom en Lindeman gelukt. Toen ik Lindeman weg zag rijden, dacht ik zeker dat het een mooie finale kon worden. Als hij net die honderd meter mee kon komen, zaten we tot de streep mee te vechten om de overwinning. Woensdag werd hij vijfde in de Brabantse Pijl. Dit is een stapje hoger en dat zijn de stappen die wij moeten maken.”
foto’s Anton Vos/Dion Kerckhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos ©

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – pictured during the Amstel Gold Race illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Tim ARIESEN (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) – Brendan CANTY (Australia / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – climb Gulperberg pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Bert-Jan LINDEMAN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) – Michal KWIATKOWSKI (Poland / Team Sky) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Fabien GRELLIER (France / Team Direct Ernergie)RT (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Sam OOMEN (Netherlands / Team Sunweb) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) – Michal KWIATKOWSKI (Poland / Team Sky) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – finish Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) – Michal KWIATKOWSKI (Poland / Team Sky) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Anton Vos/Cor Vos © 2017

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Leo van Vliet – Fabien GRELLIER (France / Team Direct Ernergie) pictured during the Amstel Gold Race 2017 – foto Anton Vos/Cor Vos © 2017

Brabantse Pijl 2017

Sonny Colbrelli (Bahrain – Merida) wint de Brabantse Pijl. Dat heeft de Italiaan voor een groot deel te danken aan het vele kopwerk van zijn ploegmaat Grega Bole. Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo steekt ook in topvorm. Hij wordt vijfde.

Met een vijfde, negende en twaalfde plaats is een strijdvaardig Team LottoNL-Jumbo in de Brabantse Pijl karig beloond.Bert-Jan Lindeman en Victor Campenaerts zaten in de beslissende vlucht en hadden tot het allerlaatste moment zicht op het ereschavot. De Italiaan Sonny Colbrelli won de 57ste editie van de Brabantse Pijl.

“We hebben er alles aan gedaan”, aldus een moegestreden Bert-Jan Lindeman. “Victor is een aantal keer weggereden en ook ik heb het geprobeerd. Soms moet je geluk hebben en dan valt het een keer wel goed.” Met nog vijftig kilometer te gaan trok Campenaerts ten aanval en hij kreeg een aantal mannen mee. Bij het ingaan van de laatste ronde van 23 kilometer sloot er een groep met daarin ook Lindeman aan. In de ultieme finale kwam het peloton nog dichtbij, maar slechts twee renners slaagden erin het gat te dichten. Er mocht uiteindelijk tien man sprinten om de overwinning.

Spelletje

Lindeman, die vijfde werd, glunderde na de finish. “Elkaar proberen te slim af te zijn in de kopgroep: dat spelletje bevalt mij enorm. Dit is mijn manier van koersen. Zo ben ik op mijn best”, zegt de Drent. “We hebben een supergemotiveerde ploeg die wil koersen. Het team waarmee we in Catalonië en Baskenland reden, is strijdvaardig. Wij willen er elk moment in vliegen. Het is leuk om zo te koersen.”

Prettig

Voor ploegleider Addy Engels is dat prettig werken. “We zaten altijd waar we wilden zitten en dat was voorin. Ons plan was om agressief te koersen vanaf het moment dat we op de plaatselijke ronden kwamen. En dat hebben we gedaan. Het is mooi dat mannen zoals Lindeman en Campenaerts met die strijdwijze voor de winst kunnen rijden. Uiteindelijk blijkt Lindeman een van de sterkste van de kopgroep. Het is jammer dat hij in de sprint nog even moest gaan zitten. Deze finish is eerlijk en dat Colbrelli dan wint, is geen verrassing. Ik ben blij dat we op deze manier hebben kunnen koersen.”

Volgens Engels zijn niet alleen Lindeman en Campenaerts in goede vorm. “We zaten met twee man goed van voren en ook daarachter hadden wij nog goede mannen. Van voren reden Lindeman en Campenaerts voor de winst. Dan is het daarachter voor Juanjo Lobato en Paul Martens de taak om de besten te volgen. Mocht het gat dicht worden gereden, konden zij nog voor een prijs rijden. Paul Martens was, net als in Baskenland, heel sterk en wordt in de sprint om de elfde plek tweede achter Matthews. Dat is heel netjes.”

foto’s VK/PN/Cor Vos©

Overijse – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Sonny COLBRELLI (Italy / Team Bahrain – Merida) – Tiesj BENOOT (Belgium / Team Lotto Soudal) – Dries DEVENYNS (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the Flanders Classics cycling race The Brabantse Pijl with start in Leuven and finish in Overijse on April 12, 2017 in Overijse, Belgium, 12/04/2017 – photo VK/PN/Cor Vos © 2017

Overijse – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Bert-Jan LINDEMAN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) – Victor CAMPENAERTS (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the Flanders Classics cycling race The Brabantse Pijl with start in Leuven and finish in Overijse on April 12, 2017 in Overijse, Belgium, 12/04/2017 – photo VK/PN/Cor Vos © 2017

Overijse – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – COLBRELLI Sonny (ITA) Rider of BARDIANI CSF pictured during the Flanders Classics cycling race The Brabantse Pijl with start in Leuven and finish in Overijse on April 12, 2017 in Overijse, Belgium, 12/04/2017 – photo VK/PN/Cor Vos © 2017

Overijse – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Petr VAKOC (Czech / Team Quick Step – Floors) – Sonny COLBRELLI (Italy / Team Bahrain – Merida) – Tiesj BENOOT (Belgium / Team Lotto Soudal) pictured during the Flanders Classics cycling race The Brabantse Pijl with start in Leuven and finish in Overijse on April 12, 2017 in Overijse, Belgium, 12/04/2017 – photo VK/PN/Cor Vos © 2017

Overijse – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Victor CAMPENAERTS (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the Flanders Classics cycling race The Brabantse Pijl with start in Leuven and finish in Overijse on April 12, 2017 in Overijse, Belgium, 12/04/2017 – photo VK/PN/Cor Vos © 2017

Overijse – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – MATTHEWS Michael (AUS) Rider of Team Sunweb and teammates pictured during the Flanders Classics cycling race The Brabantse Pijl with start in Leuven and finish in Overijse on April 12, 2017 in Overijse, Belgium, 12/04/2017 – photo VK/PN/Cor Vos © 2017

Parijs - Roubaix 2017

Slijtageslag in snelle Parijs – Roubaix

Team LottoNL-Jumbo heeft in Parijs-Roubaix het kasseienseizoen in stijl afgesloten. Zoals meestal de voorbije weken ontbrak de Nederlandse ploeg in de diepe finale van de koers en andermaal ging dat met het nodige misfortuin gepaard. Jos van Emden deed lang mee voor een mooie uitslag, maar een valpartij gooide uiteindelijk ook voor hem roet in het eten. De Belg Greg Van Avermaet won de ‘Koningin onder de klassiekers’. Van Emden kwam als 33e over de streep.

“Ik reed goed van voren over de stroken, maar eerst reed ik lek op Mons-en-Pévèle en op Carrefour de l’Abre raakte ik een toeschouwer en viel ik”, aldus een balende Van Emden. “De eersten gingen we niet meer terughalen, maar een top tien of vijftien had erin gezeten. Ik was goed, maar zat in de finale wel aan mijn limiet. Je rijdt niet voor niets het publiek in. Je komt niet vaak in zo’n positie om een goede uitslag te rijden. Het is hartstikke zonde, maar ik ben tevreden met mijn voorjaar”, aldus de winnaar van Dwars door West Vlaanderen en de runner-up in de afsluitende tijdrit van de Tirreno.

Ook Lars Boom liet zich veel van voren zien tijdens deze warme en snelle editie. “Jos, Dylan en ik hebben lang goed van voren gezeten”, weet Boom. “We hadden wind in de rug, dus het ging heel snel. Maar als je veel pech hebt, zoals wij vandaag, is het lastig om terug te komen.” De etappewinnaar van de Tour-rit naar Arenberg reed op een slecht moment lek, maar werd snel gedepanneerd. “Ik kon met de groep van Van Avermaet terugkomen en toen ontplofte het peloton. Mijn vorm was beter, maar niet goed genoeg. De snelheid en de inspanningen zorgden ervoor dat ik toen moest lossen.”

Het debuut van Roompot – Nederlandse Loterij in Parijs-Roubaix zal het merendeel van de acht gestarte renners nog lang bij blijven. Na de warme, stoffige en vooral snelle 115e editie van de helletocht door het noorden van Frankrijk was Pim Ligthart, zoals vaker de voorbije weken, de beste man in de uitslag. En toch kon ook de Noord-Hollander niet tevreden zijn met zijn 52e plaats. “Ik maakte een stuurfout op een slecht moment. Samen met Greg van Avermaet moest ik er door de val op strook twintig af. In de 150 kilometer daarna ging het met hem beter dan met mij” reageerde de Noord-Hollander met gevoel voor understatement. Van Avermaet won in Roubaix.

Met een zacht windje in de rug, en vanaf het begin een hoog tempo, was wegkomen in het begin van de koers zo goed als onmogelijk. “Wat dat betreft verliep de koers niet in ons voordeel. De jongens hebben veel energie gestoken in de pogingen te ontsnappen. En dat breekt je dan natuurlijk op als de kasseistroken zich aandienen” zei ploegleider Jean-Paul van Poppel daarover. Uiteindelijk lukte het alleen Coen Vermeltfoort in de openingsfase (waarin het gemiddelde ruim boven de vijftig kilometer per uur lag) mee te zitten in een kopgroep.

Naast Ligthart finishten ook Berden de Vries, Brian van Goethem en Taco van der Hoorn op de volgepakte wielerbaan in Roubaix. Door de grote achterstand kreeg het trio echter geen plaats in de uitslag. Achter winnaar Van Avermaet en nummer twee Stybar boekte onze landgenoot Sebastiaan Langeveld daarin, na de snelste uitgave van de wedstrijd ooit, een mooie podiumplaats.

foto’s Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/NVPN/PdV/PN/Cor Vos©

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Marcel SIEBERG (Germany / Team Lotto Soudal) – Jurgen ROELANDTS (Belgium / Team Lotto Soudal) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Jos VAN EMDEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Pim LIGTHART (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Ramon SINKELDAM (Netherlands / Team Sunweb) – Bert DE BACKER (Belgium / Team Sunweb) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Greg VAN AVERMAET (Belgium / BMC Racing Team) – Zdenek STYBAR (Czech / Team Quick Step – Floors) – Sebastian LANGEVELD (Netherlands / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Greg VAN AVERMAET (Belgium / BMC Racing Team) – Zdenek STYBAR (Czech / Team Quick Step – Floors) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Zdenek STYBAR (Czech / Team Quick Step – Floors) – Greg VAN AVERMAET (Belgium / BMC Racing Team) Step – Floors) – Sebastian LANGEVELD (Netherlands / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto PdV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Greg VAN AVERMAET (Belgium / BMC Racing Team) Step – Floors) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto PdV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – crash val sturz fall
Jos VAN EMDEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Greg VAN AVERMAET (Belgium / BMC Racing Team) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – sfeer – illustratie start pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie stof dust pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Sebastian LANGEVELD (Netherlands / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Peter SAGAN (Slowakia / Team Bora – Hansgrohe) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) sfeer – illustratie Pioneer Powermeter pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Alexander KRISTOFF (Norway / Team Katusha – Alpecin) – Bois de Wallers pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) sfeer – illustratie Pioneer Powermeter pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – crash val sturz fall pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Pim LIGTHART (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto NV/PN/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Niki TERPSTRA (Netherlands / Team Quick Step – Floors) after his crash val sturz fall with his wife Ramona pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie disk brake pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Lars BOOM (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Sebastian LANGEVELD (Netherlands / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) – Han Kock (NOS TV pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Jesper ASSELMAN (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Niki TERPSTRA (Netherlands / Team Quick Step – Floors) after his crash val sturz fall with his wife Ramona pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Niki TERPSTRA (Netherlands / Team Quick Step – Floors) after his crash val sturz fall pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Tom VAN ASBROECK (Belgium / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Shimano parts Disk Brake disc brak schijfremmen pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

Roubaix – France – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – sfeer – illustratie Bianchi bike of Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the 115th Paris-Roubaix (1.UWT) – foto Davy Rietbergen/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 017

De Scheldeprijs 2017

Marcel Kittel wint voor de 5 maal De Scheldeprijs 2017!. Met dank aan Tom Boonen.

Elia Viviani (Sky) en Nacer Bouhanni (Cofidis) finishen als twee en drie.
De massale valpartij legt team LottoNL-Jumbo lam. Dylan Groenewegen komt niet aan sprinten toe
Voor Tom Boonen is er nog één wedstrijd: Zondag in Parijs – Roubaix wil Tommeke schitteren.

foto Gregory van Gansen/PN/Cor Vos ©

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Marcel KITTEL (Germanu / Team Quick Step – Floors) – Elia VIVIANI (Italy / Team Sky) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo NV/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Ramon SINKELDAM (Netherlands / Team Sunweb) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Team Sunweb preparing before the start of the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jesper ASSELMAN (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Twan CASTELIJNS (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lars BOOM (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie Pioneer Powermeter pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Dylan GROENEWEGEN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Peter SAGAN (Slowakia / Team Bora – Hansgrohe) – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Schoten – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom BOONEN (Belgium / Team Quick Step – Floors) – Marcel KITTEL (Germanu / Team Quick Step – Floors) pictured during the UCI Europe Tour 105th Scheldeprijs cycling race with start in Mol and finish in Schoten on April 05, 2017 in Schoten, Belgium – photo GvG/PN/Cor Vos © 2017

Ronde van Vlaanderen
Philippe Gilbert (Quick Step Floors super winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Het is Team LottoNL-Jumbo niet gelukt om een stempel op de Ronde van Vlaanderen te drukken. Het team miste de slag toen het peloton in stukken scheurde. De Belg Philippe Gilbert wint na 260 kilometer de 101e editie solo.

“We hadden vooraf het plan om met vier mannen, die we gelijkwaardig achtten, de finale te rijden”, aldus een teleurgestelde ploegleider Jan Boven. “We zijn daar nooit aan toegekomen. Door een kleine valpartij op de Kanarieberg kwam Lars Boom in de verkeerde groep te zitten en als er dan volle bak wordt doorgereden, zit je niet meer in koers.”

Meteen vanaf de start kreeg een vroege vlucht van acht renners de ruimte. Het peloton legde zich erbij neer en al snel was de voorsprong groter dan tien minuten. “Het was anders dan anders. We hadden niet gedacht dat ze de kopgroep zo snel zouden laten gaan.”

Met nog tachtig kilometer voor de wielen werd de kopgroep ingelopen door het eerste deel van het peloton. In de finale was het Gilbert die er solo van doorging en Vlaanderens Mooiste op zijn naam schreef. De mannen van Team LottoNL-Jumbo hadden net als in de vorige klassiekers moeite om voorin mee te doen. “Vandaag is een van de duidelijkste bevestigingen van ons tot dusver magere klassieke voorjaar”, vindt Boven. “Nu toewerken naar Parijs-Roubaix. We hebben de overtuiging dat we het daar beter kunnen doen.”

Ook de jonge Belg Gijs Van Hoecke is duidelijk. “Het is zowel voor mij als voor de ploeg tegengevallen. Toen we achter de valpartij zaten, brak het en zijn we niet meer voorin gekomen.” Volgens Van Hoecke moet de ploeg dat zichzelf aanrekenen. “We moesten vooraan zitten op de belangrijkste passage van de Kwaremont en dat zaten we niet. Daardoor was het moeilijk om nog in de koers terecht te komen. De wedstrijd is vroeg opengebroken en op dat moment zaten we niet van voren. We hebben de hele dag achter de feiten aan gereden.”

Jos van Emden kwam vroeg in de koers ten val en moest de strijd staken. “Een renner voor mij ging onverwacht in de remmen en ik kon hem niet ontwijken”, aldus Van Emden.  “Ik kon mijn fiets nog even rechthouden, maar viel toen alsnog. Ik heb veel last van mijn ribben. Die zijn vermoedelijk gekneusd, maar dat moeten we morgen misschien nader onderzoeken.” Na een fietswissel lukte het Van Emden nog om aansluiting te krijgen. “Ik kwam nog wel terug, maar trekken aan het stuur was niet meer mogelijk en dat betekende het einde van de koers voor mij.”

“Zelden zo kapot gezeten. Maar het was het zeker waard!” De eerste woorden van André Looij bij de teambus na afloop van de Ronde van Vlaanderen spraken boekdelen. De renners van Roompot – Nederlandse Loterij moesten afzien in de 101e editie van de Vlaamse wielerhoogmis, maar hadden met Looij (mee in de vlucht van de dag) en Pim Ligthart (29e) wel twee mannen die een rol van betekenis speelden. Philippe Gilbert (Quick Step) liet zich, na een magistrale solo, tot winnaar kronen in Oudenaarde.

Na een indrukwekkende startceremonie in een van wielerfans uitpuilende Grote Markt van Antwerpen was het voor de eerste aanvallers direct raak. “Dat gebeurt eigenlijk nooit in deze wedstrijd en daardoor lieten wij ons een beetje verrassen” zei Looij over het tot stand komen van de kopgroep. “Ik moest daardoor in de tegenaanval, maar gelukkig kon ik samen met Edward Planckaert alsnog aansluiten. Dat wij vervolgens bijna 180 kilometer voorop rijden is prachtig. Al had ik het natuurlijk ook zwaar. Op de Kanarieberg werd ik ingelopen door Gilbert en die mannen en was het wel klaar voor mij” aldus de 21-jarige inwoner van Vinkeveen.

Doordat de finale van deze Ronde van Vlaanderen al erg vroeg losbarstte (toen Gilbert en ploeggenoot Boonen demarreerden op de Muur van Geraardsbergen) kregen de meeste renners uit het team van Erik Breukink en Michel Cornelisse het extra zwaar. Alleen Pim Ligthart wist zich knap te handhaven. “En toch baal ik een beetje. Op de Eikenberg werd ik van achter aangereden, waardoor mijn schakelapparaat niet goed meer functioneerde. Anders denk ik dat er meer in had gezeten”, reageerde de voormalig nationaal kampioen.

Achter de sterke Niki Terpstra (3e) en Dylan van Baarle (4e) was Ligthart de derde Nederlander in de uitslag. “Mijn prestatie vandaag is vooral een bevestiging van goede vorm. En daar ben ik wel blij mee. Hopelijk kan ik in de komende wedstrijden nog eens korter finishen”, aldus Ligthart, die volgende week zondag het volgende monument op zijn programma weet: Parijs – Roubaix.

foto’s Davy Rietbergen/Cor Vos ©
later meer

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors)pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto Tim van Wichelen/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Peter SAGAN (Slowakia / Team Bora – Hansgrohe) does a wheelie in front of the city town hall of Antwerpen at the start of the Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – general view of the start at the city hall of Antwerpen at the start of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Radio presenter Stijn Vlaeminck is cheering the crowd with GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team, VERMOTE Julien (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team and KEISSE Iljo (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team at the start f the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Supporters of BOONEN Tom (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team display their colours pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Illustration picture of the peloton passing the Waaslandtunnel pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Minister of sports Philippe Muyters celebrating BOONEN Tom (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team at the start f the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – De Wever , mayor of Antwerpen gives the start of Antwerpen pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Pim LIGTHART (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe Gilbert (BEL – QuickStep – Floors) – Niki Terpstra (NED – QuickStep – Floors) – Greg Van Avermaet (BEL – BMC) pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto LB/RB/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Dylan VAN BAARLE (Netherlands / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto Brian Hodes/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto Pool/DW/Cor Vos © 2017

Geraardsbergen – – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – the tour of Flanders / Ronde Van Vlaanderen for Juniors cycling race with start in Herzele and Finish in Geraardsbergen on 02/04/2017 – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) – Greg VAN AVERMAET (Belgium / BMC Racing Team) pictured during the Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – illustration – sfeer – illustratie peloton pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN//Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – crash val sturz fall Jos van Emden (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – crash val sturz fall Team BAHRAIN – MERIDA pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PDV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Oudenaarde – Belgium – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Crash with SAGAN Peter (SVK) Rider of TINKOFF & VAN AVERMAET Greg (BEL) Rider of BMC RACING TEAM & NAESEN Oliver (BEL) Rider of AG2R LA MONDIALE in the Oude Kwaremont pictured during the of Flanders Classics UCI WorldTour 101st Ronde van Vlaanderen cycling race with start in Antwerpen and finish in Oudenaarde on April 02, 2017 – foto PdV/PN/Cor Vos © 2017

Ronde van het Baskenland, zesde etappe
Winst voor Roglic in afsluitende tijdrit Baskenland
 
Primoz Roglic heeft in Eibar op imponerende wijze de afsluitende tijdrit in de Ronde van het Baskenland gewonnen. Het is de tweede Baskische zege binnen een week voor de Sloveen. Afgelopen donderdag was hij in Bilbao ook al de beste. In de 27,7 kilometerlange heuvelachtige tijdrit liet hij Alejandro Valverde negen seconden achter zich. In het door de Spanjaard gewonnen eindklassement steeg Roglic naar de vijfde plaats. Ploegmaat bij Team LottoNL-Jumbo George Bennett eindigde als tiende in de tijdrit en als elfde in de eindrangschikking.
 
Dat Roglic in goede vorm verkeert, bewees hij afgelopen donderdag toen hij de derde etappe won. Vandaag reed de Sloveen een goed ingedeelde tijdrit en noteerde onderweg een snelle tussentijd die later door onder anderen Valverde, Contador en Izagirre werd verbeterd. De 27-jarige voormalig schansspringer kon in de tweede helft echter op de macht alsnog de zege naar zich toetrekken.
 
“Het was een lastige tijdrit, maar alles verliep zoals ik het wilde”, vertelde Roglic na de finish. “Ik heb twee keer gewonnen deze week en word ook nog vijfde in het klassement. Dat ik vandaag de bekende klassementsrenners achter mij laat in een tijdrit, voelt goed. De ploeg heeft me de hele week goed gesteund en het doet deugd dat ik dat zo kan terugbetalen. Vanaf nu richt ik mijn pijlen op de Ronde van Romandië.”
 
Ploegleider Grischa Niermann verklaart de overwinning door de ijzersterke indeling van de laureaat. “Toen Alberto Contador 33 seconden sneller was dan Primoz bij het eerste tussenpunt, dacht ik eigenlijk dat hij niet meer kon winnen”, analyseerde Niermann de rit van Roglic. “Ook Izagirre en Valverde waren sneller, maar in de tweede helft kon Primoz zoals wel vaker zijn slag slaan. Op dat stuk van het parcours kon hij het verschil maken op de grote versnelling. Puur op kracht pakte hij op Contador bijna een minuut terug. Dan heb je de tijdrit goed gelezen en ingedeeld.”
 
Na de tijdritzege van Victor Campenaerts in de Ruta del Sol slaat Team LottoNL-Jumbo opnieuw zijn slag in een rit tegen de klok. Met baan- en windtunneltesten en investeringen in materiaal, kleding en helm behoort de discipline tot één van de focusgebieden van de Nederlandse World Tour-formatie. Voor Roglic is de overwinning zijn derde dit seizoen. Eerder won hij de Ronde van de Algarve. Daarmee onderstreept hij zijn stormachtige ontwikkeling die hij onder de Nederlandse vleugels doormaakt. Anderhalve maand geleden besloot hij daarom al zijn contract met Team LottoNL-Jumbo open te breken en met een seizoen te verlengen.
 
foto’s Miwa iijima/Cor Vos ©

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Bert-Jan LINDEMAN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage 6 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eibar to Eibar ITT Time Trial Individual – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured during stage 6 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eibar to Eibar ITT Time Trial Individual – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alberto Contador (Team TREK – Segafredo) pictured during stage 6 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eibar to Eibar ITT Time Trial Individual – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alex HOWES (USA / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during stage 6 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eibar to Eibar ITT Time Trial Individual – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alberto CONTADOR VELASCO (Spain / Team Trek Segafredo) – Alejandro VALVERDE BELMONTE (Spain / Team Movistar) – Ion Ander INSAUSTI IRASTORZA (Spain / Team Bahrain – Merida) pictured during stage 6 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eibar to Eibar ITT Time Trial Individual – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz Roglic (Team LottoNL – Jumbo) pictured during stage 6 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eibar to Eibar ITT Time Trial Individual – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael WOODS (Cannonade – Drapac pictured during stage 6 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eibar to Eibar ITT Time Trial Individual – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alejandro Valverde (Team Movistar) pictured during stage 6 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eibar to Eibar ITT Time Trial Individual – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz Roglic (Team LottoNL – Jumbo) pictured during stage 6 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eibar to Eibar ITT Time Trial Individual – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Ronde van het Baskenland, vijfde etappe

De aankomst in de voorlaatste etappe van de Ronde van het Baskenland is bergop. Behoorlijk stijl zelfs. Dus juist iets voor de specialist i korte steile klimmetjes: Alejandro Valverde. De kopman van Movistar wint de etappe en is tevens de nieuwe leider.

Een dag na de overwinning van Primoz Roglic is het niet gelukt om de tweede plaats in het klassement van de Ronde van het Baskenland te behouden. Roglic en George Bennett kwamen op de slotklim tekort om de besten te kunnen volgen. Bennett kwam als zestiende over de streep en de etappewinnaar van gisteren werd 21e. Valverde won de koninginnenrit en pakt ook de leiding.

“Het was vandaag niet helemaal zoals we gehoopt hadden”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Primoz Roglic had vandaag niet zijn beste vorm te pakken. George Bennett was in orde, maar kreeg te maken met pech. George reed lek en Floris De Tier gaf hem een wiel. Het wisselen duurde even en toen we er met de auto bij kwamen hebben we hem een andere fiets gegeven. Zodra Bennett weer in het peloton was, had hij er al een behoorlijk achtervolging op zitten. Op dat moment heeft hij teruggewisseld naar zijn originele fiets en moest hij opnieuw in de achtervolging. Dit kwam hij uiteindelijk te kort op de klim.”

De rit begon met een ontsnapping van achttien renners. Daarin zat namens Team LottoNL-Jumbo Juan José Lobato. Het peloton viel echter niet stil en halverwege de etappe van 140 kilometer werd de kopgroep ingelopen. Een aantal renners probeerden het nog, maar het peloton bleef in een strak tempo omhoog rijden. Aan het begin van de slotklim was er nog een grote groep over, maar als snel bepaalden de klassementsmannen het tempo.

Strijdbaar voor de tijdrit

Bennett staat na de vijfde etappe op 58 seconden op de vijftiende plaats. Roglic staat twintigste met een achterstand van 1’08” op Valverde. Morgen staat er een tijdrit van 27,7 kilometer rondom Eibar op het programma. “Het gat met het podium is wel erg groot, maar we gaan vol voor de winst in de tijdrit”, aldus Niermann. “Een top tien notering in het algemeen klassement is nog altijd mogelijk.”

foto Miwa iijima/Cor Vos ©

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alejandro VALVERDE BELMONTE (Spain / Team Movistar) – Romain BARDET (France / Team AG2R La Mondiale) – Rigoberto URAN URAN (Columbia / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during stage 5 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Bilbo to Eibar (139.8k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Alejandro VALVERDE BELMONTE (Spain / Team Movistar) photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Juan Jose LOBATO DEL VALLE (Spain / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage 5 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Bilbo to Eibar (139.8k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Warren BARGUIL (France / Team Sunweb) pictured during stage 5 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Bilbo to Eibar (139.8k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage 5 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Bilbo to Eibar (139.8k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Simon GESCHKE (Germany / Team Sunweb) pictured during stage 5 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Bilbo to Eibar (139.8k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Antwan TOLHOEK (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage 5 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Bilbo to Eibar (139.8k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Team Cannondale Drapac Professsional Cycling pictured during stage 5 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Bilbo to Eibar (139.8k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eibar – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Team Cannondale Drapac Professsional Cycling pictured during stage 5 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Bilbo to Eibar (139.8k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Ronde van het Baskenland, vierde etappe
Primoz Roglic soleert naar prachtzege in Bilbao

Primoz Roglic heeft de vierde etappe in de Vuelta al Pais Vasco gewonnen. In de laatste drie kilometer ontsnapte de renner van Team LottoNL-Jumbo uit het peloton. De Sloveense tijdrijder bleef uit de greep van de groep en kwam in Bilbao als eerste over de streep. Roglic stijgt naar de tweede plek in het algemeen klassement, op een seconde van David De La Cruz.
“Er werd veel aangevallen en toen ik voorin zat, wist ik dat dit het moment was. Ik demarreerde een paar kilometer voor de streep en ik heb er alles aan gedaan om mijn voorsprong te behouden”, vertelt Roglic. “Ik ben vol blijven gaan tot aan de finish. Ik heb hier geen woorden voor. Ik ben erg blij met deze zege en dat dit me gelukt is.”

De Sloveen, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, boekte na de eindzege in de Ronde van de Algarve zijn tweede overwinning van het seizoen. Daarmee bevestigt hij zijn stormachtige ontwikkeling die hij onder de begeleiding van Team LottoNL-Jumbo doormaakt. Tevens onderstreept het sterke optreden in Baskenland dat de Nederlandse ploeg na de ettapekoersen in Algarve, Tirreno, Valencia en Catalonië tot de sterkste teams van het peloton behoort in dit soort wedstrijden.
“We hadden als plan om aanvallend te koersen en dat is vandaag beloond’, aldus ploegleider Grischa Niermann. Kort na de eerste finishpassage werd de vroege vlucht ingelopen en moesten de renners over de Vivero. Op de klim probeerde George Bennett weg te komen, maar het peloton zat in zijn spoor. Net voor de top probeerde hij het opnieuw en in de afdaling had hij een kleine voorsprong. In de straten van Bilbao kwam het peloton terug en was het aan ploegmaat Roglic.

“We hebben de mannen verteld dat ze moesten aanvallen en niet meer om moesten kijken”, verklaart Niermann de offensieve strijdwijze. “Op de klim heeft George het een aantal keer geprobeerd en in de slotfase reed Primoz weg. Hij heeft een kilometer gas gegeven en toen is het achtervolgende peloton kapot gegaan. Het is mooi dat het lukt om te winnen. In de breedte rijden we hier sterk en het is mooi om te zien dat onze kopmannen mee doen om de eerste plaatsen. Niet door alleen mee te schuiven, maar door zelf initiatief te tonen.”

.foto Miwa iijima/Cor Vos ©

 
.foto Miwa iijima/Cor Vos ©

Bilbo – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Johannes FROEHLINGER (Germany / Team Sunweb) – Enrico BATTAGLIN (Italy / Team Lotto NL – Jumbo) – Bert-Jan LINDEMAN (Netherlands / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage 4 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Donostia to Bilbo (174.1k) (174.1k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Bilbo – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – escapegroup pictured during stage 4 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Donostia to Bilbo (174.1k) (174.1k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Bilbo – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage 4 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Donostia to Bilbo (174.1k) (174.1k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Bilbo – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage 4 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Donostia to Bilbo (174.1k) (174.1k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Bilbo – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Primoz ROGLIC (Slowenia / Team Lotto NL – Jumbo) pictured during stage 4 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Donostia to Bilbo (174.1k) (174.1k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Bilbo – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alex HOWES (USA / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured during stage 4 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Donostia to Bilbo (174.1k) (174.1k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Bilbo – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured during stage 4 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Donostia to Bilbo (174.1k) (174.1k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Ronde van het Baskenland, derde etappe
De derde etappe van de Ronde van het Baskenland is voor David de la Cruz. De renner van team Quick-Step Floors finisht in Sansebastian voor Michal Kwiatkowski (Team Sky) en Jay McCarthy (Bora – Hansgrohe). Michael Matthews (Team Sunweb), moet zijn leiderstrui afstaan de dagwinnaar De La Cruz).
 
foto Miwa iijima/Cor Vos ©

Donostia – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – David DE LA CRUZ MELGAREJO (Spain / Team Quick Step – Floors) pictured duringstage – 3 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Gasteiz to Donostia (160.5k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Ronde van het Baskenland, tweede etappe

Michael Albasini (ORICA-Scott) wint de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland. Ariel Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) is de nummer twee en Sean de Bie (Lotto Soudal) wordt derde. Michael Matthews (Team Sunweb), nu vierde in e eindsprint behoudt de leiding in het algemeenklassement.

foto Miwa iijima/Cor Vos ©

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael Albasini (ORICA-Scott) – Ariel Maximiliano Richeze  (Quick-Step Floors) – Sean DE BIE (Belgium / Team Lotto Soudal) – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) – Paul MARTENS (Germany / Team Lotto NL – Jumbo) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael Albasini (ORICA-Scott) – Ariel Maximiliano Richeze  (Quick-Step Floors) – Sean DE BIE (Belgium / Team Lotto Soudal) – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Team Sunweb and Team Quick Step Floors pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Roy CURVERS (Team Sunweb) – Chris HAMILTON – Warren BARGUIL – Michael James MATTHEWS – Georg PREIDLER Sam OOMEN (Team Sunweb) and Team Quick Step Floors pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Fabricio FERRARI BARCELO (Uruguay / Team Caja Rural – Seguros RGA) – Luis Angel MATE MARDONES (Spain / Team Cofidis) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Chris HAMILTON (Australia / Team Sunweb) – Laurens TEN DAM (Netherlands / Team Sunweb) – Johannes FROEHLINGER (Germany / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Bahrain – Merida pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Laurens TEN DAM (Netherlands / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Team ASTANA Tacx bidon pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Rigoberto URAN URAN (Columbia / Cannondale Drapac Professsional Cycling Team) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Miguel Indurain – Yukiya ARASHIRO (Japan / Team Bahrain – Merida) – Joaquin Rodriguez pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Eltziego – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alberto CONTADOR VELASCO (Spain / Team Trek Segafredo) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Pamplona to Eltziego (173.4k) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Ronde van het Baskenland, eerste etappe
In de Ronde van het Baskenland is Michael Matthews de snelste. Bling-Bling wint de eerste, best wel heuvelachtige, etappe. In de eindsprint verslaat de renner van Team Sunweb Jay McCarthy (Bora – Hansgrohe) en Simon Gerrans (Orica – Scott).
 
Team Sunweb begint goed in de Vuelta Ciclista al Pais Vasco. De eerste etappe met start in Eguesibar en finish in Sarriguren eindigt in een massasprint. En daar finisht Michael Bling Matthews soeverein als eerste.
 
Met nog 20 kilometer te rijden wordt de vluchtgroep teruggehaald. Het was de renners van Team Sunweb alles aan gelegen om kopman Matthews in de laatste kilometers in een zo goed mogelijke positie te krijgen. Een solo-aanval in de op 10km van de streep dreigde het te ruïneren maar alles kwam gelukkig weer bij elkaar. In de laatste bocht dook Michael Matthes naar een kansrijke positie en met een explosieve sprint is de Australiër te sterk voor zijn tegenstanders. Het is de eerste overwinning voor Michael in de zwart-witte kleuren van Team Sunweb.
 
foto Miwa iijima/Cor Vos ©

Sarriguren – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eguesibar to Sarriguren (153.3k) photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sarriguren – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eguesibar to Sarriguren (153.3k) photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sarriguren – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eguesibar to Sarriguren (153.3k) photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sarriguren – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eguesibar to Sarriguren (153.3k) photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sarriguren – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eguesibar to Sarriguren (153.3k) photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sarriguren – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael James MATTHEWS (Australia / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eguesibar to Sarriguren (153.3k) photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sarriguren – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Laurens TEN DAM (Netherlands / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eguesibar to Sarriguren (153.3k) photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Sarriguren – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Georg PREIDLER (Austria / Team Sunweb) – Chris HAMILTON (Australia / Team Sunweb) pictured duringstage – 1 of the 57th Vuelta al Pais Vasco (2.UWT) – from Eguesibar to Sarriguren (153.3k) photo Miwa iijima/Cor Vos © 2017

Driedaagse de Panne, etappe 3B

Philippe Gilbert is de eindwinnaar van de Driedaagse de Panne. Etappe 3B, een tijdrit over 14,2 km in en rond De Panne wordt gewonnen door Luke Durbridge (Orica-Scott). Op enkele duizendsten van een seconden finisht Sylvain Chavanel (Direct Engergie) als tweede. Gilbert, zevende in de tijdrit, houdt 38 seconden over op zijn naaste concurrent Matthias Brandle (Trek – Segafredo).

Complimenten van pers, publiek en wedstrijdorganisatie, een handvol ereplaatsen en de bevestiging van de goede vorm van Pim Ligthart. Roompot – Nederlandse Loterij had redenen voldoende op positief terug te kijken op het optreden in de Driedaagse De Panne – Koksijde.  Kopman Ligthart sloot de etappewedstrijd af als nummer acht van het eindklassement. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Berden de Vries en Sjoerd van Ginneken.

De Brabander kwam ten val in de openingsrit naar Zottegem en moest met twee gebroken rit zwaar teleurgesteld een streep zetten door de rest van zijn wedstrijdprogramma in voorjaar. In de zware etappe door de Vlaamse Ardennen legde Pim Ligthart de basis voor zijn eindklassering bij de beste tien. In een door winnaar Philippe Gilbert gedomineerde finale, met onder andere meerdere beklimmingen van De Muur van Geraardsbergen en de Berendries, wist de geboren Noord-Hollander knap mee te gaan en finishte als 18e.

In rit twee; door het Heuvelland rond de Kemmelberg en door altijd winderige Moeren, wist Ligthart aan te haken bij een kopgroep, waar ook Brian van Goethem deel van uitmaakte. Toen ook Coen Vermeltfoort onderweg naar Koksijde bij de eerste waaier wist aan te sluiten leek een mooi dagsucces nabij. De achtste plaats die Vermeltfoort uiteindelijk boekte, achter onder andere ritwinnaar Alexander Kristoff, voelde daarom als een teleurstelling.

Het feit dat Ligthart steeg naar een toppositie in het klassement was dan weer een mooie winst van de coupe op donderdag. In de korte rit 3a (in de ochtenduren) trokken André Looij en Elmar Reinders ten aanval in een vluchtgroep die lang stand wist te houden. Marcel Kittel won de uiteindelijke sprint in De Panne, waar Raymond Kreder, ondanks een val op twaalf kilometer van de meet, nog naar een elfde plaats wist te sprinten.

Na de afsluitende tijdrit (zege voor Luke Durbridge) wist Pim Ligthart zich goed te handhaven in het klassement, met een achtste plaats als eindresultaat. Brian van Goethem (27e) was de hoogst geklasseerde renner van Roompot – Nederlandse Loterij in de tijdrit.

foto’s JdM/PN/Cor Vos ©

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – pictured during stage 3B (ITT) of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during stage 3B (ITT) of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme -Matthias BRAENDLE (Austria / Team Trek Segafredo) pictured during stage 3B (ITT) of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme -Alexander KRISTOFF (Norway / Team Katusha – Alpecin)pictured during stage 3B (ITT) of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – THEUNS Edward (BEL) Rider of TREK – SEGAFREDO and Alexander KRISTOFF (Norway / Team Katusha – Alpecin)pictured during stage 3B (ITT) of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – BRANDLE Matthias (AUT) Rider of IAM CYCLING, GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team and KRISTOFF Alexander (NOR) Rider of TEAM KATUSHA pictured during stage 3B (ITT) of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Driedaagse van de Panne, etappe 3A

Marcel Kittel wint de ochtend etappe van de Driedaagse van de Panne. Gevallen in de eerste van de twee lokale ronden wordt Kittel keurig teruggebracht door bijna al zijn ploegmaten van team Quick Step Floors en verslaat in de eindsprint groenetruidrager Alexander Kristoff. De leider in het algemeen-klassement, Philippe Gilbert, heeft nu 50 seconden voorsprong op tijdrijder Matthias Brandle. Vanmiddag is de 4e etappe, ’n afsluitende tijdrit.

foto’s JdM/PN/Cor Vos ©

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – KITTEL Marcel (GER) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 3 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team during the podium ceremony of the rushes classification pictured during stage 3 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – KITTEL Marcel (GER) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 3 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – KITTEL Marcel (GER) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 3 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – KITTEL Marcel (GER) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 3 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – DECLERCQ Tim (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team leading the peloton pictured during stage 3 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team during the podium ceremony for the general classificatio pictured during stage 3 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team and his mother pictured during stage 3 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in De Panne on March 30, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Driedaagse van de Panne, tweede etappe

Tijdens de tweede etappe van de Driedaagse van de Panne is Philippe Gilbert (Quick Step Floors) weer voorin te vinden. De leider in het algemeen-klassement weet immers goed dat er in het West-Vlaamse land vaak waaiers ontstaan. En om te overleven moet je de dan vooraan rijden. Dat deden Coen Vermeltfoort, Brian van Goethem en Pim Ligthart ook. Dit Roompot Nederlandse Loterij trio reed vandaag richting Koksijde erg sterk. Alexander Kristof (Katusha) is met miniem verschil de snelste. Edward Teuns (Trek Segafredo) en Marcel Kittel  (Quick Step Floors) worden twee en drie en mogen met Kabouter Plop op de foto.

foto’s PdV/PN/Cor Vos ©

Koksijde – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie windmilt Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during stage 2 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in Zottegem and finish in Koksijde on March 29, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Koksijde – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during stage 2 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in Zottegem and finish in Koksijde on March 29, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Koksijde – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – KRISTOFF Alexander (NOR) Rider of TEAM KATUSHA wins before second THEUNS Edward (BEL) Rider of TREK – SEGAFREDO and third KITTEL Marcel (GER) Rider of Quick-Step Floors Cycling pictured during stage 2 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in Zottegem and finish in Koksijde on March 29, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Koksijde – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors – Pim LIGTHART (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during stage 2 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in Zottegem and finish in Koksijde on March 29, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Koksijde – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Boy van Poppel (Trek – Segafredo) GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors pictured during stage 2 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in Zottegem and finish in Koksijde on March 29, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Koksijde – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors pictured during stage 2 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in Zottegem and finish in Koksijde on March 29, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Koksijde – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – KRISTOFF Alexander (NOR) Rider of TEAM KATUSHA pictured during stage 2 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in Zottegem and finish in Koksijde on March 29, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Koksijde – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – KRISTOFF Alexander (NOR) Rider of TEAM KATUSHA pictured during stage 2 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in Zottegem and finish in Koksijde on March 29, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Koksijde – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – KRISTOFF Alexander (NOR) Rider of TEAM KATUSHA wins before second THEUNS Edward (BEL) Rider of TREK – SEGAFREDO and third KITTEL Marcel (GER) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 2 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in Zottegem and finish in Koksijde on March 29, 2017 – photo JdM/PN/Cor Vos © 2017

Driedaagse de Panne, eerste etappe

Philippe Gilbert (Quick Step Floors) demareert, soleert, wint. Gewoon zo als hij het wilt. Met de verdiende bonifcatie seconden heeft de Belgische kampioen een mooi uitzicht op de eindzege in de Driedaagse de Panne.

  1. Philippe Gilbert
  2. Luke Durbridge op 27 sec
  3. Simone Consonni op 34 sec

foto: JdM/PN/Cor Vos

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – illustration – scenery – carte postal scenic shot – postcard sfeerfoto – sfeer – illustratie pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Ruijgh Rob – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors – Boy van Poppel pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Illustration picture pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – BACKAERT Frederik (BEL) Rider of WANTY – GROUPE GOBERT pictured at the Berendries pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Philippe GILBERT (Belgium / Team Quick Step – Floors) pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Edward THEUNS (Belgium / Team Trek Segafredo) – Pim LIGTHART (Netherlands / Team Roompot Nederlandse Loterij) pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – EDMONDSON Alexander (AUS) Rider of ORICA-SCOTT and GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017

Zottegem – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – GILBERT Philippe (BEL) Rider of Quick-Step Floors Cycling team pictured during stage 1 of the 41th edition of the Driedaagse De Panne – Koksijde with start in De Panne and finish in Zottegem on March 28, 2017 in Zottegem, Belgium, – photo Cor Vos © 2017