Selecteer een pagina
Header HoC Weekly V1

Digitale foto’s bestellen

Team LottoNL-Jumbo vol ambitie richting 2017

Team LottoNL-Jumbo begint volgende maand met veel ambitie aan het nieuwe seizoen. De ploeg aast met Dylan Groenewegen op zeges in grote wedstrijden, gaat met Steven Kruijswijk voor eindwinst in de Giro d’Italia en wil met Robert Gesink een etappe winnen in de Tour de France.

 

Om de kans op succes te vergroten voert het team voor 2017 een structuurwijziging door. Merijn Zeeman is als Sportive Director eindverantwoordelijk voor het sporttechnische beleid van de ploeg. Nico Verhoeven is als Race Director verantwoordelijk voor de strategie en de tactiek in de wedstrijden.

 

“Het hedendaagse wielrennen vereist steeds specifiekere focus op taken”, zo legt directeur Richard Plugge de wijziging uit. “De voorbereiding, zowel fysiek en mentaal als op het gebied van materiaal is van cruciaal belang. Evenals een strategisch en tactisch goede uitvoering op de weg. Dit vereist 100 procent focus op deze twee deelgebieden. Door een betere afbakening van taken kunnen we een stap voorwaarts zetten.” 

 

Merijn Zeeman – Sportive Director

Voor Merijn Zeeman gaat er veel veranderen. “Ik ben al geruime tijd bezig met het coachen van renners binnen de ploeg. De afgelopen jaren deed ik dat als ploegleider en coachte ik de renners een op een. Vanaf nu ga ik me richten op de grote lijnen en het overkoepelende sportieve beleid. Daar is de hele organisatie bij betrokken.”

 

Als Sportive Director is Zeeman eindverantwoordelijk voor het sporttechnische gedeelte van de ploeg. “Ik wil de hele ploeg motiveren en inspireren om de betrokkenheid binnen de ploeg te vergroten. Deze wijziging past binnen het beleid om de ploeg professioneler en gestroomlijnder te maken. Het is een uitdaging om ons te meten met de wereldtop. We willen slimmer en innovatiever te werk gaan en iedereen in zijn kracht zetten. Er is veel talent en kwaliteit in het team. Met de juiste begeleiding en aandacht helpen we hen zichzelf te ontplooien. We willen met het team naar een hoger niveau groeien. ”

 

Nico Verhoeven – Race Director

Ook Nico Verhoeven krijgt een andere titel in 2017. Verhoeven zal volgend jaar als Race Director de ploeg naar een hoger niveau brengen. “Race Director betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle wedstrijden en wat daarbij komt kijken. Ik maak, in samenspraak met de trainers en andere ploegleiders, selecties. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de tactiek, dit geldt ook voor de wedstrijden waarbij ik niet achter het stuur zit.

 

Verhoeven legt uit dat de ploeg de ambities van vorig jaar door zal trekken. “De sprinttrein en de klassementstrein zijn projecten waar we mee door gaan. Met Dylan Groenewegen willen we sprints winnen en met Steven Kruijswijk hebben we de Ronde van Italië als het ultieme doel. Het behalen van deze doelen vereist een gedegen planning en tactiek.”

 

Daarnaast mikt de ploeg op de voorjaarskoersen met Lars Boom. “De grote voorjaarskoersen gaan we in met een Nederlandse kopman. Boom zal ondersteund worden om te scoren in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

 

Aankomend seizoen gaat het team met een unieke doelstelling naar Frankrijk. “De Tour de France is de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Veel Nederlanders hebben vakantie en volgen de Tour van start tot finish. We willen met Team LottoNL-Jumbo attractief koersen en gaan voor ritzeges. Het is voor het eerst dat we zonder klassementsambities naar de Ronde van Frankrijk gaan. Met Robert Gesink en Dylan Groenewegen hebben we twee renners die etappes kunnen winnen.”

 

Niermann en De Haan nieuwe ploegleiders

Grischa Niermann en Sierk Jan de Haan zijn aan de groep ploegleiders toegevoegd. Dit vanwege de uitbreiding van de WorldTour-kalender en de andere inzet van Verhoeven en Zeeman. Niermann en De Haan komen van het Rabobank Development Team, dat eind 2016 ophoudt te bestaan. Daarnaast was De Haan ook werkzaam voor Rabobank-Liv.

 

Lars Boom

De uitgesproken kopman voor de voorjaarsklassiekers is Lars Boom. “Het voelt erg goed om weer terug te zijn bij de ploeg waar ik jaren gefietst heb.” Boom is blij om met veel bekende gezichten zijn voorbereiding op het komende seizoen te starten. “Ik start mijn seizoen in de Ronde van de Algarve waarna mijn voorjaar echt begint met de Omloop, Parijs – Nice en alle voorjaarsklassiekers. Met deze ploeg om mij heen worden dat de belangrijkste doelen van dit jaar.”

 

Daarnaast wil Boom de kennis en ervaring die LottoNL-Jumbo in huis heeft gebruiken om tijdritten te winnen. “De Bianchi Aquila is de laatste jaren enorm ontwikkeld en is misschien wel de beste tijdritfiets in het peloton. De ploeg hecht veel waarde aan deze discipline en ik wil ook daar scoren. Ik train meer dan ooit op de tijdritfiets en ik heb testen gedaan om zo goed mogelijk op de fiets te zitten.” 

 

Robert Gesink

Voor Robert Gesink begint het seizoen vroeg dit jaar. “Ik ga na de jaarwisseling richting Australië om daar de Tour Down Under te rijden. Daarnaast rijd ik in Abu Dhabi en bouw ik verder richting de Tour. Ik vind het mooi om het jaar op een avontuurlijke wijze met veel verschillende koersen te starten. In de Tour Down Under is het altijd afwachten hoe je uit de winter komt, maar als het er in zit ga ik daar voor een goed klassement. Later in het seizoen start ik in de Tour of California.”

 

Na Californië zal het vizier op juli staan. In de Tour de France wil de ploeg samen met Gesink gaan voor etappezeges. “Ik wil heel graag een Tourrit winnen en daar gaan we met de hele ploeg alles aan doen.”

 

De overwinning op de Aubisque in de Vuelta gaf Robert Gesink een enorme boost. “De laatste jaren waren voor mij echt een eyeopener. De Tour van 2015 en de Vuelta van 2016 gaven mij het gevoel dat er nog heel veel in zit. Ik vind het schitterend om in de komende Tour voor ritzeges te gaan. Terug naar mijn roots van aanvallend koersen en erin vliegen.”

 

Dylan Groenewegen

De vooruitgeschoven sprinter van Team LottoNL-Jumbo is ook in 2017 Dylan Groenewegen. De Nederlands Kampioen hoopt komend seizoen de beste sprinters ter wereld te kunnen verslaan. Hij is blij met het vertrouwen dat de ploeg hem geeft door middel van de sprinttrein. “Het is allemaal heel snel gegaan; de sprinttrein werd steeds beter en ik begon te winnen. Het is logisch om met dit project door te gaan.” In hoofdlijnen zal er weinig aan de trein veranderen. “Wel hebben we een mooie toevoeging aan deze trein. Lars Boom gaat ook zijn steentje bijdragen en is daar de ideale renner voor. Hij kan goed sturen, weet zich prima te plaatsen en kan lang een hoog vermogen trappen.”

 

Voor Dylan Groenewegen zal 2017 er grotendeels uit gaan zien als het vorige seizoen. “De grote doelen in 2017 zijn het Nederlands Kampioenschap en opnieuw de Tour. Ik zou dolgraag mijn rood-wit-blauwe trui met een jaar verlengen en die in de Tour de France laten zien om daar het gevecht aan te gaan met de beste sprinters ter wereld. In de Eneco Tour heb ik getoond dat ik de sprinttop aan kan. “

 

Voordat het zover is start Groenewegen eerst in de Ronde van Qatar en de Ronde van de Algarve. “Ik kan niet wachten om opnieuw te kunnen sprinten voor de overwinning. Het liefste doen we dat natuurlijk zo snel mogelijk in de Ronde van Qatar en in klassiekers zoals Kuurne-Brussel-Kuurne en Gent-Wevelgem. Zodra de trein staat en de sprints worden gewonnen geeft dat een enorme boost voor het verdere seizoen.”

 

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk liet in 2016 zien dat hij mee kan doen om de overwinning in een grote ronde. Ook in 2017 start hij de Ronde van Italië met het allerhoogste doel, de roze trui. “Mijn winter en het voorjaar staat in het teken van het grote doel, de Giro. Samen met de ploeg gaan we er alles aan doen om opnieuw in topvorm aan de start te verschijnen.” 

 

Kruijswijk tekende dit jaar bij en heeft het volle vertrouwen om met Team LottoNL-Jumbo voor het hoogst haalbare, eindwinst in een grote ronde, te kunnen gaan. De ploeg doet er alles aan om Kruijswijk tijdens de Giro perfect te kunnen steunen. “De ploeg heeft in samenspraak met mij een aantal renners aangetrokken die mij kunnen bijstaan in de Giro. De Ronde van Italië is net als in 2016 het belangrijkste doel voor mij. Stef Clement en Jurgen Van den Broeck gaan belangrijke renners voor mij worden. Daarom rijden zij ook bijna hetzelfde programma en gaan zij ook met mij op hoogtestage. Ook de rest van de Giro-selectie zal vaker met mij koersen en trainen.” 

 

Hij is klaar om aan het seizoen te beginnen. “Door mijn val in de Vuelta was mijn seizoen snel voorbij en ging ik anders de winter in. Op dit moment lig ik goed op schema voor de Giro. Mijn seizoen begint in februari en dan zal alles in het teken staan van de Giro. Daarna richt ik mijn pijlen op de Vuelta om ook daar voor het algemeen klassement te gaan.”

 
foto’s: Carla Vos/Cor Vos ©

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Team 2017 pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Team 2017 pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Bert Jan Lindeman - Gys van Hoecke - Floris de Tier - Victor Campenaerts - Maarten Wynants - Martijn Keizer pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Bert Jan Lindeman – Gys van Hoecke – Floris de Tier – Victor Campenaerts – Maarten Wynants – Martijn Keizer pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Dylan Groenewegen pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Dylan Groenewegen pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Maarten Wynants - Jurgen van de Broeck Floris de Tier - Victor Campenaerts and Gijs van Hoecke pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Maarten Wynants – Jurgen van de Broeck Floris de Tier – Victor Campenaerts and Gijs van Hoecke pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Primoz Roglic pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Primoz Roglic pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport -Jurgen van den Broeck - Robert Gesink - Dylan Groenewegen - Stef Clement pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport -Jurgen van den Broeck – Robert Gesink – Dylan Groenewegen – Stef Clement pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Floris de Tiers - Martijn Keizer en Bert Jan Lindeman pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Floris de Tiers – Martijn Keizer en Bert Jan Lindeman pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Bertjan Lindeman - Martijn Keizer and Addy Engels pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Bertjan Lindeman – Martijn Keizer and Addy Engels pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Richard Plugge pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Richard Plugge pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Robert Gesink pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Robert Gesink pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Daan Olivier en Richard Plugge pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 - Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Rijswijk – Netherlands – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – Daan Olivier en Richard Plugge pictured during teampresentation LottoNL-Jumbo 2017 in Rijswijk, the Netherlands 22-12-2016 – Photo: Carla Vos/Cor Vos © 2016

Robert Gesink kopman in de Tour Down Under

Team LottoNL-Jumbo start met Robert Gesink als kopman in de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Race. Daarnaast rijden Bert-Jan Lindeman, Enrico Battaglin, Alexey Vermeulen, Robert Wagner, Koen Bouwman en Paul Martens ook de eerste WorldTour-wedstrijden van het jaar. Addy Engels is ploegleider in Australië.

 

De eerste wedstrijd in Australië is de People’s Choice Classic in Adelaide op 15 januari. De Tour Down Under begint op 17 januari in Unley. Na zes etappes eindigt de wedstijd in Adelaide. Daarna reist de formatie door naar Melbourne. Op 29 januari start daar de Cadel Evans Great Ocean Race.


gesink2017

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie bekendgemaakt voor Heusden-Zolder

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie bekendgemaakt voor Heusden-Zolder

Bondscoach Gerben de Knegt heeft maandag de selectie bekendgemaakt van de renners die deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder (België). Op maandag 26 december komen de volgende veldrijders in actie:

Selectie Elite Mannen

Mathieu van der Poel

David van der Poel

Corne van Kessel

Thijs van Amerongen

Stan Godrie

Patrick van Leeuwen

Lars Boom

Lars van der Haar

Selectie Elite Vrouwen

Sophie de Boer

Maud Kaptheijns

Thalita de Jong

Lucinda Brand

Marianne Vos

Manon Bakker

Inge van der Heijden

*Yara Kastelijn

* Mocht Ceylin del Carmen Alverado na de update van de UCI ranking op 20 december in de top 50 komen, zal zij starten in plaats van van Yara Kastelijn.

Selectie U23 Mannen

Jens Dekker

Maik van der Heijden

Gosse van der Meer

*Joris Nieuwenhuis

Sieben Wouters

Wesley Floren

Kelvin Bakx

*Er is een extra startplek omdat Joris Nieuwenhuis leider is in het UCI Wereldbekerklassement.

Selectie Junior Mannen

Thymen Arensman

Bart Hazekamp

Bart Artz

Mees Hendrikx

Ryan Kamp

Kyle Achterberg

Bondscoach Gerben de Knegt over de selectie van Lars van der Haar

Lars van der Haar is opgenomen in de Wereldbekerselectie van Heusden-Zolder. Echter zal Van Der Haar vrijdag pas definitief beslissen of hij voldoende hersteld is van zijn blessure om te starten.

foto’s Davy Rietbergen/Anton Vos/Marketa Navratilova/Cor Vos ©


Francorchamps - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Thalita De Jong pictured during the Hansgrohe Superprestige Ladies Trophy cyclocross race in Spa - Francorchamps, Belgium- photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Francorchamps – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Thalita De Jong pictured during the Hansgrohe Superprestige Ladies Trophy cyclocross race in Spa – Francorchamps, Belgium- photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Huijbergen - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - De Boer Sophie of Kalas-NNOF Cycling Team pictured during the European Championships Cyclocross for women in Huijbergen, the Netherlands - photo Anton Vos/Cor Vos © 2015

Huijbergen – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – De Boer Sophie of Kalas-NNOF Cycling Team pictured during the European Championships Cyclocross for women in Huijbergen, the Netherlands – photo Anton Vos/Cor Vos © 2015

Heusden - Zolder - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Jens Dekker pictured during World Championships Cyclocross in Zolder 2015 Cat: Junioren - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Heusden – Zolder – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jens Dekker pictured during World Championships Cyclocross in Zolder 2015 Cat: Junioren – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Tabor - Czech Republic - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Marianne Vos of Rabobank Liv Women Cycling Team pictured during the Worldchampionships cyclocross 2015 women in Tabor, Czech Republic - photo Marketa Navratilova/Cor Vos © 2015

Tabor – Czech Republic – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Marianne Vos of Rabobank Liv Women Cycling Team pictured during the Worldchampionships cyclocross 2015 women in Tabor, Czech Republic – photo Marketa Navratilova/Cor Vos © 2015

Francorchamps - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Mathieu van der Poel pictured during the Hansgrohe Superprestige Elite cyclocross race in Spa - Francorchamps, Belgium- photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Francorchamps – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Mathieu van der Poel pictured during the Hansgrohe Superprestige Elite cyclocross race in Spa – Francorchamps, Belgium- photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Heusden - Zolder - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Lars Boom pictured during World Championships Cyclocross in Zolder 2015 Cat: - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Heusden – Zolder – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lars Boom pictured during World Championships Cyclocross in Zolder 2015 Cat: – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Gieten - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Lars Van Der Haar (Netherlands / Team Giant - Alpecin) pictured during the Cyclocross of Gieten - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Gieten – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lars Van Der Haar (Netherlands / Team Giant – Alpecin) pictured during the Cyclocross of Gieten – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Highlights of Cycling 2016

Het jaar 2016 gaat de geschiedenis in als een succesvol wielerjaar. Dit fotoboek van Fotoburo Cor Vos met bescheiden tekst geeft daar een fraai beeld van. Vreugde en verdriet liggen dicht bijeen, maar beide kunnen mooi in beeld worden gebracht. Wout Poels, Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin, Robert Gesink, Bauke Mollema , Niki Terpstra en de vrolijk ogende Dylan Groenewegen, die met zijn vlijmscherpe sprint niet alleen Nederlands kampioen werd, maar ook in de Eneco Tour de absolute wereldtop in zijn eerste World Tour-wedstrijd wist te verslaan, paraderen over de pagina’s.

Een zij niet alleen. Ieder jaar komen er nieuwe talenten bovendrijven. Dank aan team Roompot – Oranje. Zij geven jonge beloftevolle renners de kans te rijpen in de harde wereld van het professionele wielrennen. Ook die jonge renners worden in de schijnwerper gezet. De ploegleiders Erik Breukink, Jean Paul van Poppel en Michel Cornelissen hebben er duidelijk plezier in om hun ervaringen aan de nieuwkomers over te brengen.

Fotoburo Cor Vos volgt alle wielerwedstrijden, waar ook ter wereld. Dus ook de buitenlandse verdetten krijgen in dit uitgebreide fotoboek Highlights of Cycling 2016 alle aandacht. Niet voor niets siert Peter Sagan de cover, omdat hij als wereldkampioen op een ongelooflijk jaar kan terugzien. Maar ook Alejandro Valverde, Alberto Contador, Christopher Froome, Nairo Quintana, Tony Martin, Greg van Avermaat, Tom Boonen en nog veel meer coureurs van tal van wielerploegen ziet u allemaal terug in deze uitgave.

Succesvol waren ook de Nederlandse vrouwen. Anna van der Breggen wint de Waalwe Pijl, verovert de Europese titel en wordt in Rio de Janeiro ook nog eens Olympisch kampioen. Brazilië zal voor Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk altijd worden herinnerd als een net niet geslaagde coup. Zij en Lucinda Brand, Roxanne Knetemann en veelvoudig winnares Chantal Blaak stelen de harten van de wielerfans. Positief verloopt ook de rentree van boegbeeld Marianne Vos. Zij wint, na bijna een jaar van afwezigheid, weer haar wedstrijden.

U gaat het allemaal beleven in Highlights of Cycling 2016. Wielrennen op z’n mooist!

“Highlights of Cycling 2016”: Het boek is te koop via  de webshop van Highlights of Cycling.

Bestellen kan via https://highlightsofcycling-webshop.com

De verkoopprijs van dit unieke naslagwerk € 29,95 + € 2.95 voor verzendkosten. 

Highlights of Cycling Weekly App

Het aantal volgers op onze Facebook-pagina groeit gestaag. En daar zijn we heel blij mee. Ook in het seizoen 2017 gaan we onze uiterste best doen om van alle belangrijke wielerwedstrijden het nieuws, foto en de uitslag op een zo snel mogelijke manier bij U te krijgen.

Dat doen we via deze site en onze Facebook-pagina en natuurlijk ook via onze App voor iPhone en Android

app-google

Pioneer is ook in 2017 sponsor van WM3 Pro Cycling
 WM3 Pro Cycling, het huidige Rabo Liv Team, heeft het sponsorcontract met Pioneer verlengd. Dit wereldwijde merk zal Marianne Vos, Kasia Niewiadoma en de collega-rensters ook in 2017 voorzien van de high definition power meter en monitorsysteem. Dit apparaat maakt het mogelijk de rensters de techniek en de capaciteit te verfijnen.
 
 
Eric van den Boom
“Onze rensters zullen gebruik maken van Pioneer power meters in het komend seizoen. Na een nauwe samenwerking in de afgelopen drie jaar hebben we geholpen om dit innovatieve product zoveel mogelijk te verbeteren. Het systeem heeft zich bewezen als een grote aanwinst tijdens de training, alsmede voor de race-analyses “, zegt Eric van den Boom, Team Manager van WM3 Pro Cycling.
 
 
 
Roel Schoondermark
“Het is logisch dat zowel Pioneer als het team het contract verlengen. We hebben een grote geschiedenis samen gebouwd en het team heeft Pioneer waardevolle ondersteuning gegeven met het merk Pioneer en het product Powermeter. Training en wielrennen met macht is de standaard voor de professionele rensters”. zegt Roel Schoondermark, Europese Cycle Business Manager bij Pioneer.
 
 
 
Marianne Vos
“Ik ben erg blij dat we de samenwerking met Pioneer voor het vierde seizoen op rij kunnen voortzetten. Het monitorsysteem biedt veel relevante inzichten en innovatieve mogelijkheden. De gegevens en statistieken heb ik altijd tot mijn beschikking, ik ben in staat om de kwaliteit van mijn training en mijn prestaties tijdens de wedstrijden te verbeteren”, besluit Marianne Vos.
 

447d8155-3aea-4de3-b427-c28492fa8269
Team Boels-Dolmans rijdt in 2017 in Santini Racewear

Boels-Dolmans Cycling Team is blij het nieuws naar buiten te brengen dat het een tweejarige overeenkomst aangaat met Santini Racewear. De wielerkledingfabrikant uit Italië biedt het Nederlandse team een op maat gemaakt pakket van hoogwaardige wielerkleding aan.

“Na vier geweldige jaren met Bioracer hebben we een nieuwe kledingpartner gevonden in Santini, het merk dat ook de kledingleverancier is van de UCI,” zegt Boels Rental marketing manager Yvo Hoppers. “Santini’s producten en diensten worden gekenmerkt door hun passie voor de sport. We zijn zeer blij dat we de komende twee seizoenen met ze gaan samenwerken.”

De eerste contacten tussen Boels-Dolmans en Santini werden gelegd toen Santini de ploeg benaderde om de leiderstrui van de Women’s WorldTour te bespreken, de trui die Lizzie Deignan mocht dragen na haar winst in de Strade Bianche, begin dit jaar. Het contact leidde uiteindelijk tot een overeenkomst om ook de ploegkleding te gaan verzorgen.

“Boels-Dolmans was erg tevreden over de leiderstrui en de diensten die we leverden, en vroeg ons of we een toekomstig partnerschap konden bespreken,” legt Santini marketing manager Paola Santini uit. “We gingen graag op dit verzoek in.”

“Het vrouwenwielrennen is een belangrijk onderdeel van de sport waar we van houden, en we leggen ons dan ook graag toe op de fietsende vrouw,” voegt Santini toe. “Vijfentachtig procent van de mensen die bij Santini werkt is vrouw, dus we hebben het gevoel dat we weten waar we het over hebben. Het is onze missie om meer met vrouwen te werken, zou je kunnen zeggen.”

Boels-Dolmans Cycling Team zal de racekleding van de nieuwe custom teamcollectie van Santini gaan dragen. Naast reeds bestaande kledingproducten gaat Santini ook speciaal voor de ploeg nieuwe producten ontwikkelen, zoals een snelpak voor in de tijdritten.

“We hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een sterke en mooie vrouwenlijn. Dat het beste Women’s WorldTour-team onze kleding gaat dragen, zal helpen om dit beter bekend te maken,” zegt Santini. “We hopen dat de Boels-Dolmans-rensters ons van meer feedback kunnen voorzien, zodat we onze lijn nog verder kunnen ontwikkelen.”

“Achter elk van onze producten zit een eigen technologie,” legt Santini uit. “We hebben ons tot nu toe vooral gefocust op aerodynamica en performance, maar aangezien vrouwen er ook graag goed uit willen zien, letten we ook op de stijl van de kleding en zorgen voor een mooie vrouwensnit.”

foto’s Davy Rietbergen/Cor Vos ©


Calpe - Spain - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Amy Pieters – Chantal Blaak - Elizabeth Lizzie Deignan - Katarzyna Kasia Pawlowska – Anna van der Breggen – Amalie Dideriksen – Megan Guarnier – Christine Majerus – Karol-Ann Canuel – Jip van den Bos – Nikki Brammeier pictured during fotoshoot team Boels - Dolmans 2017 in Calpe, Spain - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Calpe – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Amy Pieters – Chantal Blaak – Elizabeth Lizzie Deignan – Katarzyna Kasia Pawlowska – Anna van der Breggen – Amalie Dideriksen – Megan Guarnier – Christine Majerus – Karol-Ann Canuel – Jip van den Bos – Nikki Brammeier pictured during fotoshoot team Boels – Dolmans 2017 in Calpe, Spain – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Calpe - Spain - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Amy Pieters – Chantal Blaak - Elizabeth Lizzie Deignan - Katarzyna Kasia Pawlowska – Anna van der Breggen – Amalie Dideriksen – Megan Guarnier – Christine Majerus – Karol-Ann Canuel – Jip van den Bos – Nikki Brammeier pictured during fotoshoot team Boels - Dolmans 2017 in Calpe, Spain - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Calpe – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Amy Pieters – Chantal Blaak – Elizabeth Lizzie Deignan – Katarzyna Kasia Pawlowska – Anna van der Breggen – Amalie Dideriksen – Megan Guarnier – Christine Majerus – Karol-Ann Canuel – Jip van den Bos – Nikki Brammeier pictured during fotoshoot team Boels – Dolmans 2017 in Calpe, Spain – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Calpe - Spain - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Amalie Dideriksen and Elizabeth Lizzie Deignan pictured during fotoshoot team Boels - Dolmans 2017 in Calpe, Spain - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Calpe – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Amalie Dideriksen and Elizabeth Lizzie Deignan pictured during fotoshoot team Boels – Dolmans 2017 in Calpe, Spain – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Calpe - Spain - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Majerus Christine en Chantal Blaak pictured during fotoshoot team Boels - Dolmans 2017 in Calpe, Spain - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Calpe – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Majerus Christine en Chantal Blaak pictured during fotoshoot team Boels – Dolmans 2017 in Calpe, Spain – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Roompot - Nederlandse Loterij start in het nieuwe seizoen 'Down Under'

Voor het eerst in het bestaan van de ploeg begint Roompot – Nederlandse Loterij het nieuwe seizoen ‘Down Under’. Na het Albert Park criterium in Melbourne op 26 januari, start het team drie dagen later in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. De wildcard voor deze wedstrijd uit de U.C.I. World Tour werd vandaag bevestigd. Van 1 tot en met 5 februari volgt nog de Herald Sun Tour.

“Mooi dat wij een uitnodiging voor deze Australische wedstrijden hebben ontvangen” is Erik Breukink enthousiast over de trip in het begin van het volgend jaar. “Het is niet alleen een prima kans voor onze renners om al vroeg in het seizoen op een hoog niveau te kunnen acteren, maar ook een erkenning voor ons jonge team. Organisatoren zien ons graag komen. Bovendien gaan de koersen in Australië over mooie parcoursen en zijn de wedstrijden prima georganiseerd”, aldus één van de ploegleiders van Roompot – Nederlandse Loterij.

Breukinks collega Jean-Paul van Poppel zal met zeven renners naar de wedstrijden in de deelstaat Victoria afreizen. Een andere gedeelte van de Nederlandse pro-continentale profploeg zal eind januari in Spanje actief zijn. Het Europese programma start op 26/1 in de Challenge Mallorca.

foto: Cor Vos ©


Down Under - foto Cor Vos ©

Down Under – foto Cor Vos ©


Johnny Hoogerland is gestopt met het professionele wielrennen.

De Zeeuw maakt nog bijna dagelijks zijn trainingsrondjes. In het nieuwe seizoen is hij de ambassadeur van het team Roompot – Nederlandse Loterij.


2016-12-14-photo-00000067

Tirreno-Adriatico 2017

De 52e editie van de Tirreno-Adriatico wordt verreden van 8 tot en met14 maart 2017 De route, is te vergelijken met die van vorig jaar. Twee tijdritten. Een voor de ploegen en een individuele. Twee etappes waar de sprinters zich kunnen uitleven. Zeker twee etappes voor de mannen die in de finale er vandoor kunnen gaan en een bergetappe met de finish op de Terminillo, waar in 2015, Nairo Quintana won. En dat was een spectaculaire ontknoping in de sneeuw. En die overwinning zorgde er uiteindelijk voor dat de kleine Columbiaan zegevierde in de Corsa dei Due Mari.

foto: Claudio Minardi/Cor Vos ©


Terminillo - Itay - Nairo Alexander Quintana Rojas (Team Movistar) - foto Claudio Minardi/Cor Vos ©

Terminillo – Itay – Nairo Alexander Quintana Rojas (Team Movistar) – foto Claudio Minardi/Cor Vos ©

TirrenoAdriatico2010_generale_plan

Sprinters ontmoeten Polen tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam Ahoy

Met de komst van onze vaderlandse sprintelite is het volledige programma van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam rond. Met olympisch kampioene Elis Ligtlee, die op Kids Day haar favoriete onderdeel rijdt en een sprintinterland tussen de Nederlandse toppers en een sterk team uit Polen, zijn de laatste wielervedetten aan het deelnemersveld toegevoegd.

Nederland met Büchli, Hoogland en Van ’t Hoenderdaal
Naast de ‘duurzesdaagse’ is er in Rotterdam Ahoy traditioneel ook een sprinttoernooi, waarbij onze landgenoten strijden tegen een internationale spurt-grootmacht. Nederland neemt het dit jaar in keirinwedstrijden en individuele- en teamsprints met Nils van ’t Hoenderdaal, Matthijs Büchli (olympisch zilver) en Jeffrey Hoogland (drievoudig Europees kampioen) op tegen de sterke Poolse formatie bestaande uit Tomas Babek, Robin Wagner en Jiri Janosek. Wedstrijdleider Michael Zijlaard is content met de invulling van de internationale meeting. “We zijn een paar jaar geleden naar landenteams overgestapt en dat bevalt uitstekend. Dat nu de Polen komen, is mooi, want het is een ploeg die op wereldniveau gezien dicht tegen Nederland aanzit. De wedstrijden worden dus zeker spannend.”

Rabobank Kids Day met Elis Ligtlee op de baan en Furtjuh met een vlogworkshop
Op zondag staat Rabobank Kids Day op het programma, waarbij het randprogramma voornamelijk op de jongste bezoekers is gericht. Deze jeugd heeft natuurlijk helden en een van hen is olympisch kampioene Elis Ligtlee. De golden girl van Rio rijdt op de baan van Rotterdam Ahoy uiteraard een keirin race, waarbij ze wil tonen dat er de komende jaren nog veel meer goud in het vat zit. Naast sportieve voorbeelden, komt met de razend populaire vlogger Furtjuh, ook een YouTube-held naar Kids Day voor een uitgebreide workshop over vloggen.

Van alles te beleven voor de wielerfans
Naast het speciale kinder-matinee, is er in Rotterdam Ahoy tijdens de Wooning Zesdaagse nog veel meer te beleven dan pure actie op de piste. Zo is daar van vrijdag 6 t/m zondag 8 januari WielerPlaza, dat met ruim 1.300 m2 aan stands met wielren- en fietsgerelateerde producten, beursaanbiedingen, presentaties en diverse demonstraties, een waar paradijs is voor fietsliefhebbers. Tevens presenteren twee Nederlandse wielerploegen – World Tour-formatie Giant-Alpecin (donderdag 5 januari) en het Pro-Continentale Roompot – Nederlandse Loterij (vrijdag 6 januari) – hun teams voor 2017 aan de fans in Rotterdam Ahoy.

foto’s: Davy Rietbergen/LB/RB/Cor Vos ©


London - Great Brittain - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Men’s Team Sprint - Jeffrey Hoogland - Mathijs Buchli pictured during Worldchampionships Track 2016 in London (GBR) - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

London – Great Brittain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Men’s Team Sprint – Jeffrey Hoogland – Mathijs Buchli pictured during Worldchampionships Track 2016 in London (GBR) – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Rio de Janeiro - Brasil - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Women’s Keirin - 13/08/2016 - Elis Ligtlee (Netherlands) pictured during track day-3 - Olympic Games 2016 in Rio - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Rio de Janeiro – Brasil – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Women’s Keirin – 13/08/2016 – Elis Ligtlee (Netherlands) pictured during track day-3 – Olympic Games 2016 in Rio – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Rio de Janeiro - Brasil - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Men’s Keirin - 16/08/2016 - Matthijs Buchli (Netherlands) pictured during track day-6 - Olympic Games 2016 in Rio - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Rio de Janeiro – Brasil – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Men’s Keirin – 16/08/2016 – Matthijs Buchli (Netherlands) pictured during track day-6 – Olympic Games 2016 in Rio – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Een nieuw seizoen, Team Sniper Pro Cycling Crelan Charles.

Wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert  rijdt volgend jaar voor de ploeg van Nick Nuyens. Team Sniper Pro Cycling Crelan Charles.

foto’s VK/PN/Cor Vos ©


Sint-Niklaas - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Wout Van Aert, Nick Nuyens pictured during presentation of the Sniper Pro Cycling Team Crelan Willems Veranda's on December 13, 2016 in Sint-Niklaas, Belgium - photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Sint-Niklaas – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Wout Van Aert, Nick Nuyens pictured during presentation of the Sniper Pro Cycling Team Crelan Willems Veranda’s on December 13, 2016 in Sint-Niklaas, Belgium – photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Sint-Niklaas - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Wout Van Aert, Nick Nuyens pictured during presentation of the Sniper Pro Cycling Team Crelan Willems Veranda's on December 13, 2016 in Sint-Niklaas, Belgium - photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Sint-Niklaas – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Wout Van Aert, Nick Nuyens pictured during presentation of the Sniper Pro Cycling Team Crelan Willems Veranda’s on December 13, 2016 in Sint-Niklaas, Belgium – photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Sint-Niklaas - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Nick Nuyens pictured during presentation of the Sniper Pro Cycling Team Crelan Willems Veranda's on December 13, 2016 in Sint-Niklaas, Belgium - photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Sint-Niklaas – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Nick Nuyens pictured during presentation of the Sniper Pro Cycling Team Crelan Willems Veranda’s on December 13, 2016 in Sint-Niklaas, Belgium – photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Sint-Niklaas - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Wout Van Aert pictured during presentation of the Sniper Pro Cycling Team Crelan Willems Veranda's on December 13, 2016 in Sint-Niklaas, Belgium - photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Sint-Niklaas – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Wout Van Aert pictured during presentation of the Sniper Pro Cycling Team Crelan Willems Veranda’s on December 13, 2016 in Sint-Niklaas, Belgium – photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Highlights of Cycling Weekly App

Highlights of Cycling Weekly App

Het aantal volgers op onze Facebook-pagina groeit gestaag. En daar zijn we heel blij mee. Ook in het seizoen 2017 gaan we onze uiterste best doen om van alle belangrijke wielerwedstrijden het nieuws, foto en de uitslag op een zo snel mogelijke manier bij U te krijgen.

Dat doen we via deze site en onze Facebook-pagina en natuurlijk ook via onze App voor iPhone en Android

app-google

Een nieuw seizoen, team Astana

Een nieuw seizoen.

Team Astana presenteert zich in Astana, de hoofdstad van Kazachstan.

foto’s LB/RB/Cor Vos ©


Astana - Kazachstan - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Alexey Lutsenko pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Astana – Kazachstan – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Alexey Lutsenko pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Astana - Kazachstan - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Astana – Kazachstan – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Astana - Kazachstan - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Tanel Kangert pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Astana – Kazachstan – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tanel Kangert pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Astana - Kazachstan - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Fabio Aru - Alexandr Vinokourov pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Astana – Kazachstan – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Fabio Aru – Alexandr Vinokourov pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Astana - Kazachstan - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Astana – Kazachstan – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – pictured during Presentation Astana Pro Team 2017 – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Bram Tankink rijdt ook volgend jaar voor Team LottoNL-Jumbo

Bram Tankink heeft zijn contract met Team LottoNL-Jumbo met een jaar verlengd. Dit betekent dat de renner die onlangs zijn 38e verjaardag heeft gevierd, volgend jaar aan zijn 10e seizoen bij de Nederlandse WorldTour-formatie begint.

De wegkapitein van Team LottoNL-Jumbo is blij dat hij nog een jaar door kan gaan. “Ik bekijk het seizoen per seizoen en dit jaar heb ik besloten om er in ieder geval nog een jaar aan vast te plakken. Ik voel me goed, ik ben gemotiveerd en ik ben erg blij met deze ploeg, dus waarom zou ik nu al stoppen.”
Dit seizoen reed Tankink de Giro d’Italia in dienst van kopman Steven Kruijswijk. Ook komend jaar wil hij als wegkapitein de ploeg tot een hoger niveau brengen. “Dit jaar was de Giro een unieke ervaring en dat is iets waar ik graag nog een keer mijn steentje aan bij wil dragen.”

Volgend jaar rijden er opnieuw een aantal jonge renners bij Team LottoNL-Jumbo. Bram Tankink kan hen zeker wat leren. “Ik kan mijn ervaring gebruiken om nieuwe profs een spiegel voor te houden. Prof worden is een mooi resultaat van hard werken en talent maar het is nog belangrijker om te beseffen dat wielrennen een vak is, een manier van leven. Ik hoop de nieuwe jongens dat bij te kunnen brengen.”

Multi-inzetbaar
Technisch directeur Nico Verhoeven is tevreden dat de ploeg Bram Tankink heeft weten te behouden. “Bram is een meerwaarde voor de ploeg, zowel als helper maar ook zeker als wegkapitein. Tankink kan door zijn jarenlange ervaring de koers goed lezen en dit overbrengen op de andere renners.”
Verhoeven voegt toe dat Tankink een renner voor zowel de grote ronden als de eendaagse koersen is. “Bram is een goede renner die overal inzetbaar is. Hij kan met de beste helft van het peloton de cols over en zo kan hij Gesink en Kruijswijk lang bij staan. Ook is hij in te zetten in de voorjaarsklassiekers als ondersteuning van Lars Boom.“

foto: Miwa Iijima/Cor Vos ©


Bram Tankink - foto Miwa Iijima/Cor Vos ©

Bram Tankink – foto Miwa Iijima/Cor Vos ©

Een nieuw seizoen, deel 1

De professionele wielerwereld ontwaakt. De winterslaap wordt ieder jaar korter. Het nieuwe seizoen nadert. De meeste renners zijn terug van een welverdiende vakantie en en een groot aantal hebben de training alweer hervat. Sommigen kunnen niet wachten op de eerste wedstrijden. De Tour Down Under staat al vroeg op het programma. Maar eerst moet er worden getest, gemeten, gepast en gefotografeerd worden. Ook de renners van Lotto-Soudal, Lampre TJ Sport en Vind Fantini ontkomen niet aan de plichtplegingen. Gezondheid staat voorop in deze mooie tak van sport.

Kortom, het nieuwe seizoen krijgt weer een nieuw gezicht. Renners in nieuwe outfit. Teams met nieuwe, nog betere fietsen. De komende weken worden de meeste ploegen aan de pers gepresenteerd. Ook wij kunnen niet wachten en houden U in 2017 weer van alles op de hoogte.

foto’s LB/JdM/PN/Cor Vos


Montecatini Terme - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - the new outfit of Team Astana pictured during trainingscamp in Montecatini Terme - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Montecatini Terme – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – the new outfit of Team Astana pictured during trainingscamp in Montecatini Terme – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Montecatini Terme - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - the new bike of Team Astana pictured during trainingscamp in Montecatini Terme - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Montecatini Terme – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – the new bike of Team Astana pictured during trainingscamp in Montecatini Terme – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Montecatini Terme - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - the new outfit of Team Astana pictured during trainingscamp in Montecatini Terme - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Montecatini Terme – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – the new outfit of Team Astana pictured during trainingscamp in Montecatini Terme – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Montecatini Terme - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Giacomo Nizzolo pictured in Pinetina Giacomo and Javier Zanetti - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Montecatini Terme – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Giacomo Nizzolo pictured in Pinetina Giacomo and Javier Zanetti – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Cusano Milanino - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclism - Damiano Cunego - pictured during the presentation the new Da Rosa bike of Team Nippo - Vini Fantini - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Cusano Milanino – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclism – Damiano Cunego – pictured during the presentation the new Da Rosa bike of Team Nippo – Vini Fantini – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Cusano Milanino - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclism - - pictured during thepresentation the new Da Rosa bike of Team Nippo - Vini Fantini - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Cusano Milanino – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclism – – pictured during thepresentation the new Da Rosa bike of Team Nippo – Vini Fantini – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Boario - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclism - Matej Mohoric - pictured during meeting Lampre TJ Sport Consultation in Boario, Italy - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Boario – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclism – Matej Mohoric – pictured during meeting Lampre TJ Sport Consultation in Boario, Italy – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Gent - Belgie - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - James Callum Shaw pictured during the medical and physical tests of the Lotto Soudal cycling team at Energy Lab at the Ghelamco Arena in Gent, Belgium - photo JdM/PN/Cor Vos © 2016

Gent – Belgie – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – James Callum Shaw pictured during the medical and physical tests of the Lotto Soudal cycling team at Energy Lab at the Ghelamco Arena in Gent, Belgium – photo JdM/PN/Cor Vos © 2016

Gent - Belgie - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Rafael Valls Ferri pictured during the medical and physical tests of the Lotto Soudal cycling team at Energy Lab at the Ghelamco Arena in Gent, Belgium - photo JdM/PN/Cor Vos © 2016

Gent – Belgie – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Rafael Valls Ferri pictured during the medical and physical tests of the Lotto Soudal cycling team at Energy Lab at the Ghelamco Arena in Gent, Belgium – photo JdM/PN/Cor Vos © 2016

Gent - Belgie - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Nikolas Maes pictured during the medical and physical tests of the Lotto Soudal cycling team at Energy Lab at the Ghelamco Arena in Gent, Belgium - photo JdM/PN/Cor Vos © 2016

Gent – Belgie – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Nikolas Maes pictured during the medical and physical tests of the Lotto Soudal cycling team at Energy Lab at the Ghelamco Arena in Gent, Belgium – photo JdM/PN/Cor Vos © 2016

NK Baanwielrennen 2016 Rene Wolff, sprintcoach

Van 16 tot en met 18 December strijden de sprinters in Apeldoorn om de medailles tijdens het NK Baanwielrennen.

René Wolff is sinds maart 2010 bondscoach van de Nederlandse baansprinters. En, ook belangrijk, Wolff heeft voor 2 jaar bijgetekend.

Wist U dat Wolff zelf ook een begenadigd sprinter was. Met medailles in alle kleuren op WK’s en Olympische Spelen. We hebben het even opgezocht in het uitgebreide wielerarchief van fotopersburo Cor Vos – Video ENG

foto’s Cor Vos ©


Los Angeles - USA - wielrennen-cycling-cyclisme-WM Bahn - Bahnradsport - Bahnradrennen -Championat du Monde Piste- Worlds Track- WK Baan - Rene Wolff (BDR /Duitsland)- foto Cor Vos ©2005

Los Angeles – USA – wielrennen-cycling-cyclisme-WM Bahn – Bahnradsport – Bahnradrennen -Championat du Monde Piste- Worlds Track- WK Baan – Rene Wolff (BDR /Duitsland)- foto Cor Vos ©2005

Kopenhagen-wielrennen-wk-baan, foto Cor Vos ©2002 Rene Wolff

Kopenhagen-wielrennen-wk-baan, foto Cor Vos ©2002 Rene Wolff

Kopenhagen-wielrennen-wk-baan, foto Cor Vos ©2002 Rene Wolff

Kopenhagen-wielrennen-wk-baan, foto Cor Vos ©2002 Rene Wolff

Kopenhagen, wk wielrennen op de baan, foto Cor Vos ©2002 Rene Wolff

Kopenhagen, wk wielrennen op de baan, foto Cor Vos ©2002 Rene Wolff

Athene-Griekenland-wielrennen-cycling Olympicsprint Elite - Rene Wolff became Germany’s entrant in the semi-finals by beating Poland’s Damian Zielinski twice today - foto Marketa Navratilova/Cor Vos ©2004

Athene-Griekenland-wielrennen-cycling Olympicsprint Elite – Rene Wolff became Germany’s entrant in the semi-finals by beating Poland’s Damian Zielinski twice today – foto Marketa Navratilova/Cor Vos ©2004

Los Angeles - USA - wielrennen-cycling-cyclisme-WM Bahn - Bahnradsport - Bahnradrennen -Championat du Monde Piste- Worlds Track- WK Baan -Rene Wolff (BDR / Duitsland) - Jobie Dajka (Australie) en Arnaud Tournant (Frankrijk) val crash shute- foto Cor Vos ©2005

Los Angeles – USA – wielrennen-cycling-cyclisme-WM Bahn – Bahnradsport – Bahnradrennen -Championat du Monde Piste- Worlds Track- WK Baan -Rene Wolff (BDR / Duitsland) – Jobie Dajka (Australie) en Arnaud Tournant (Frankrijk) val crash shute- foto Cor Vos ©2005

Los Angeles - USA - wielrennen-cycling-cyclisme-WM Bahn - Bahnradsport - Bahnradrennen -Championat du Monde Piste- Worlds Track- WK Baan - Rene Wolff (BDR /Duitsland)- foto Cor Vos ©2005

Los Angeles – USA – wielrennen-cycling-cyclisme-WM Bahn – Bahnradsport – Bahnradrennen -Championat du Monde Piste- Worlds Track- WK Baan – Rene Wolff (BDR /Duitsland)- foto Cor Vos ©2005

Los Angeles - USA - wielrennen-cycling-cyclisme-WM Bahn - Bahnradsport - Bahnradrennen -Championat du Monde Piste- Worlds Track- WK Baan - Rene Wolff (BDR /Duitsland)- foto Cor Vos ©2005

Los Angeles – USA – wielrennen-cycling-cyclisme-WM Bahn – Bahnradsport – Bahnradrennen -Championat du Monde Piste- Worlds Track- WK Baan – Rene Wolff (BDR /Duitsland)- foto Cor Vos ©2005

Rotterdam - cycling - cyclisme - wielrennen - Theo Bos en Rene Wolff - foto Carla Vos/Cor Vos ©2006

Rotterdam – cycling – cyclisme – wielrennen – Theo Bos en Rene Wolff – foto Carla Vos/Cor Vos ©2006

Bordeaux - Frankrijk - wielrennen -cycling - cyclisme - radsport - Bahn-WM - WK Baan - WC Track - Rene Wolff - foto Cor Vos ©2006

Bordeaux – Frankrijk – wielrennen -cycling – cyclisme – radsport – Bahn-WM – WK Baan – WC Track – Rene Wolff – foto Cor Vos ©2006

Hoogvliet - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - baan - track - piste - bahn - Theo Bos - Ryan Bayley - Rene Wolff - foto Cor Vos ©2009

Hoogvliet – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – baan – track – piste – bahn – Theo Bos – Ryan Bayley – Rene Wolff – foto Cor Vos ©2009

Hoogvliet - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - baan - track - piste - bahn - Mikael Bourgain - Rene Wolff - Jobie Dajka - foto Cor Vos ©2009

Hoogvliet – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – baan – track – piste – bahn – Mikael Bourgain – Rene Wolff – Jobie Dajka – foto Cor Vos ©2009

Alkmaar - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - baan - track - piste - NK Baan 2009 - Keirin - Roy van den Berg - Rene Wolff - foto Wessel van Keuk/Cor Vos ©2009

Alkmaar – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – baan – track – piste – NK Baan 2009 – Keirin – Roy van den Berg – Rene Wolff – foto Wessel van Keuk/Cor Vos ©2009

Grenchen - Switserland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Jeffrey Hoogland (NED) - coach Rene Wolff (NED) pictured during the Europeen Championships Track in Grenchen, Switserland - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2015

Grenchen – Switserland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jeffrey Hoogland (NED) – coach Rene Wolff (NED) pictured during the Europeen Championships Track in Grenchen, Switserland – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2015

London - Great Brittain - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Keirin - Elis Ligtlee - Rene Wolff pictured during Worldchampionships Track 2016 in London (GBR) - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

London – Great Brittain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Keirin – Elis Ligtlee – Rene Wolff pictured during Worldchampionships Track 2016 in London (GBR) – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Rio de Janeiro - Brasil - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Theo Bos (Netherlands) - coach Rene Wolff pictured during track day-6 - Olympic Games 2016 in Rio - photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Rio de Janeiro – Brasil – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Theo Bos (Netherlands) – coach Rene Wolff pictured during track day-6 – Olympic Games 2016 in Rio – photo LB/RB/Cor Vos © 2016

Apeldoorn - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - coach Rene Wolff pictured during Worldcup Track Wereldbeker baan Coupe du Monde Piste in Apeldoorn, the Netherlands- photo Gert Bonestroo/Cor Vos © 2016

Apeldoorn – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – coach Rene Wolff pictured during Worldcup Track Wereldbeker baan Coupe du Monde Piste in Apeldoorn, the Netherlands- photo Gert Bonestroo/Cor Vos © 2016

Team van Marianne Vos rijdt vanaf volgend seizoen op Ridley Bikes

De rensters van WM3 Pro Cycling rijden volgend seizoen op fietsen van Ridley Bikes. Ridley is een duurzame, langdurige verbintenis voor vijf jaar aangegaan met de vernieuwde wielerformatie. Marianne Vos, Lauren Kitchen, Kasia Niewiadoma, Anouska Koster en alle andere rensters van WM3 Pro Cycling rijden per 1 januari 2017 op de fietsen van Ridley Bikes.
“Marianne Vos is bij ons in Paal-Beringen geweest en heeft ons damesgamma uitvoerig getest. Ze was uiterst enthousiast en zag het meteen zitten om hier de komende jaren op te rijden”, zegt CEO Jochim Aerts van Ridley Bikes. “Het wordt meer dan een gewone samenwerking. Marianne Vos en alle andere toprensters worden aansprekende ambassadrices van onze volledig vernieuwde damesgamma. De community fietsende vrouwen groeit wereldwijd razendsnel. Samen met WM3 Pro Cycling willen we deze nog bekender en vertrouwder maken met Ridley.”
Teammanager Eric van den Boom van WM3 Pro Cycling spreekt van een duurzame samenwerking. “Er ligt een vijfjarige overeenkomst. Ridley Bikes is als fietsfabrikant al een frontrunner. Door samen op te trekken willen we de positie van Ridley Bikes in de wielerwereld nog verder verstevigen”, zegt hij. “Wij zijn een multidisciplinair team. De wegcampagne heeft de hoogste prioriteit, maar we zijn ook actief in de cyclocross. Ridley Bikes kan ons in alle disciplines ondersteunen met de beste materialen. Zo dragen we op alle fronten bij aan innovatie.”

foto: Anton Vos ©

 


Doha - Qatar - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Marianne Vos (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during KNWU persontbijt before the UCI Road World Championships 2016 in Qatar - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Doha – Qatar – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Marianne Vos (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during KNWU persontbijt before the UCI Road World Championships 2016 in Qatar – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Tom Veelers stopt met wielrennen

Tom Veelers stopt met zijn wielerloopbaan. De renner van team Giant-Alpecin kampt vanaf de start van dit lopende seizoen met knieklachten en reed geen enkele wedstrijd.  De leiding van het team laat weten dat de kans op herstel nihil is. Veelers reed sinds 2008 van de diverse teams van Iwan Spekenbrink en speelde jarenlang een leidende rol in de lead-outs voor sprinters als Marcel Kittel en John Degenkolb.

foto Davy Rietbergen/Cor Vos ©


Berlijn - Germany - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Tom Veelers (Netherlands / Team Giant - Alpecin) pictured during the presentation/ Team Launch of Team Giant - Alpecin in the Italian Embassy - foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Berlijn – Germany – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom Veelers (Netherlands / Team Giant – Alpecin) pictured during the presentation/ Team Launch of Team Giant – Alpecin in the Italian Embassy – foto Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Toen was geluk heel gewoon

Eind jaren tachtig van de vorige eeuw was “geluk” nog heel gewoon.  Als fotograaf was je blij dat de foto’s “gelukt” waren.  Het duurde altijd even voordat je het resultaat zag. De film moest eerst ontwikkeld en afgedrukt worden.  En voor een persfotograaf was het dan meestal haastwerk om de foto’s op tijd bij de krantenredacties te krijgen. Toch lukte dat, bijna, altijd. De films, meestal in zwartwit, werden ter plaatste ontwikkeld en afgedrukt.  Dat gebeurde vaak in de badkamer van het hotel of desnoods in de bezemkast en gebruikten we de normale telefoonlijn om de foto door te zenden. 

Jarenlang hebben we gebruik kunnen maken van een mobiele donkere kamer. Eerst volgden we met een aanhangwagen de wedstrijd en later met een bestelbus waarin we zelfs kleurenfilms konden ontwikkelen. Het overzenden van een zwartwit foto duurde, als je “geluk” had, een kleine 7 minuten en een kleurenfoto bijna een half uur.  We zaten immers nog voor die geweldige ontwikkeling van het digitale tijdperk.

En nu kijken we vaak met weemoed terug naar die mooie zwartwit beelden uit lang vervlogen tijd. In de wintermaanden willen we nog wel eens “snuffelen” in al die ordners met negatieven en daar dan scans van maken. Dat is een monnikenwerk, maar wel leuk. Je beseft nu dat “geluk” toen heel gewoon was.  De reactie van de krant was snel tevreden als er juist voor de deadline een foto arriveerde.  Krant blij, fotograaf blij!

Nu gaat het allemaal een stuk sneller.  De media ontvangen, als men geabonneerd is op de service van de grote fotopersbureau’s, per wedstrijd tussen de 300 en 500 foto’s. Zelfs al direct na de start lopen de eerste foto’s binnen bij de fotoredacteuren. Keuze genoeg.

We willen U, uit nostalgisch oogpunt, laten meegenieten met beelden uit een lang vervlogen tijd.

foto’s Cor Vos ©


Jan Raas, Johan van der Velde, Henk Lubberding, Jacques Hanegraaf, foto Cor Vos ©

Jan Raas, Johan van der Velde, Henk Lubberding, Jacques Hanegraaf, foto Cor Vos ©

Team TI Raleigh McGregor met Jan Raas, Wielfried Wesemael, Kleus-Peter Thaler, Aad v.d. Hoek, Paul Wellens, Jose de Cauwer, Henk Lubberding, Gerrie Knetemann en Cees Priem - foto Cor Vos ©

Team TI Raleigh McGregor met Jan Raas, Wielfried Wesemael, Kleus-Peter Thaler, Aad v.d. Hoek, Paul Wellens, Jose de Cauwer, Henk Lubberding, Gerrie Knetemann en Cees Priem – foto Cor Vos ©

Jean-Francois Bernard en Dimitri Konyshev - fhoto Cor Vos ©

Jean-Francois Bernard en Dimitri Konyshev – fhoto Cor Vos ©

Marc Sergeant - foto Cor Vos ©

Marc Sergeant – foto Cor Vos ©

Frans Maassen - foto Cor Vos ©

Frans Maassen – foto Cor Vos ©

Thomas Wegmuller - foto Cor Vos ©

Thomas Wegmuller – foto Cor Vos ©

Viatcheslav Ekimov - foto Cor Vos ©

Viatcheslav Ekimov – foto Cor Vos ©

Leo van Vliet - foto Cor Vos ©

Leo van Vliet – foto Cor Vos ©

Jan Raas - foto Cor Vos ©

Jan Raas – foto Cor Vos ©

caravan commercial reclamekaravaan in de Tour de France - foto Cor Vos ©

caravan commercial reclamekaravaan in de Tour de France – foto Cor Vos ©

Jan Raas - foto Cor Vos ©

Jan Raas – foto Cor Vos ©

Rudy Pevenage - foto Cor Vos ©

Rudy Pevenage – foto Cor Vos ©

Hartmut Bolts en Bob Roll - foto Cor Vos ©

Hartmut Bolts en Bob Roll – foto Cor Vos ©

Gert Jan Theunissen en Steven Rooks - foto Cor Vos ©

Gert Jan Theunissen en Steven Rooks – foto Cor Vos ©

Darius Kajzer - foto Cor Vos ©

Darius Kajzer – foto Cor Vos ©

Rolf Sorensen - foto Cor Vos ©

Rolf Sorensen – foto Cor Vos ©

Hartmut Bolts - foto Cor Vos ©

Hartmut Bolts – foto Cor Vos ©

Kristallen Fiets voor Greg van Avermaet
Mooie tijden voor Olympisch Kampioen Greg van Avermaet. In Gent ontvangt hij voor de derde maal de Kristallen Fiets, een beeldhouwwerk van de Belgische kunstenaar Willem Vermandere. Van Avermaet, herstellend van een enkelblessure die hij tijdens een mountainbiketocht opliep, traint al weer een beetje.
 
foto’s PN/Cor Vos ©

Greg Van Avermaet tijdens zijn revalidatie bij David Bombeke *** Beveren , Belgie - 29/11//2016 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Greg Van Avermaet tijdens zijn revalidatie bij David Bombeke. foto: PN/Cor Vos ©

Greg Van Avermaet tijdens zijn revalidatie bij David Bombeke *** Beveren , Belgie - 29/11//2016 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Greg Van Avermaet tijdens zijn revalidatie bij David Bombeke. foto: PN/Cor Vos ©

Greg Van Avermaet tijdens zijn revalidatie bij David Bombeke *** Beveren , Belgie - 29/11//2016 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Greg Van Avermaet tijdens zijn revalidatie bij David Bombeke. foto: PN/Cor Vos ©

Greg Van Avermaet tijdens zijn revalidatie bij David Bombeke *** Beveren , Belgie - 29/11//2016 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Greg Van Avermaet tijdens zijn revalidatie bij David Bombeke. foto: PN/Cor Vos ©

Het Laatste Nieuws reikt de 25 ste Kristallen Fiets uit *** Knokke , Belgie - 30/11//2016 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Het Laatste Nieuws reikt de 25 ste Kristallen Fiets uit *** Knokke , Belgie - 30/11//2016 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Kristallen Fiets voor Greg Van Avermaet. foto: PN/Cor Vos ©

Het Laatste Nieuws reikt de 25 ste Kristallen Fiets uit en Jolien D'Hoore *** Knokke , Belgie - 30/11//2016 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Kristallen Fiets voor Greg Van Avermaet en Jolien D’Hoore. foto: PN/Cor Vos ©


Tom van Asbroeck verhuist naar Cannondale-Drapac

Tom van Asbroeck rijdt het komende seizoen voor Cannondale-Drapac. Dat heeft teammanager Jonathan Vaughters vandaag bevestigd. Van Asbroeck volgt Sep Vanmarcke, zijn Belgische ploegmaat bij Lotto Jumbo. Beiden zijn vanaf 2017 te zien in de kleuren van Cannondale-Drapac.

Foto Carla Vos/Cor Vos ©
www.highlightsofcyclingweekly.com


Veenendaal - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Tom Van Asbroeck (Belgium / Team LottoNL - Jumbo) pictured during the Arnhem-Veenendaal Classic 2016 - photo Carla Vos/Cor Vos © 2016

Veenendaal – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom Van Asbroeck (Belgium / Team LottoNL – Jumbo) pictured during the Arnhem-Veenendaal Classic 2016 – photo Carla Vos/Cor Vos © 2016

Mark Gunter Photographer of the Year Awards 2016

mg_posterv2-1


CyclingTips organiseert de Mark Gunter Photographer of the Year Awards 2016

Een jaar geleden stierf onze zeer gewaardeerde collega Mark Gunther (10 juni 1974 – 29 november 2015) aan de vreselijke ziekte kanker. Mark was een alom gerespecteerd fotograaf in de wielerwereld. Deze jonge Australische fotograaf laat een vrouw en zoon Lucas achter, die nu twee jaar oud is.

De redactie van CyclingTips gaat in samenwerking met Mark’s vrouw, Leeanne Gatien, de Mark Gunter Photographer of the Year Awards 2016 organiseren.

De fondsen die door middel van deze wedstrijd vrijkomen worden gedoneerd aan slokdarmkanker onderzoek in Australie. (met dank aan Tour de Cure).

De competitie

We willen de beste wielren foto van 2016 honoreren. De enige vereiste is dat de foto een band heeft met de weg, baan en cyclocross.

Wie kan meedoen? Iedereen die een opmerkelijke foto heeft genomen in de afgelopen 24 maanden.

Categorieën:

Er zijn drie categorieën voor deze wedstrijd van de beste wielren foto’s van 2016.

1. Professional: We moedigen collega’s van  Mark Gunter hun mooiste foto in te zenden.

2. Spiegelreflex camera: zowel de semi-professionals en liefhebbers worden uitgenodigd om hun beste foto van het jaar in te zenden.

3. Smartphone en Action-Cam: Die beste foto kan ook met de mobiele telefoon of met een  actioncam gemaakt zijn, en als je geluk gehad hebt en een uitstekende foto gemaakt hebt, nodigen wij je uit om deze in te zenden.

Inzenden voor 9 januari 2017

De Prijzen!

Professional:

1e plaats: Cycling Photographer of the Year trofee

2e plaats: Cycling Photographer of the Year medaille

3e plaats: Cycling Photographer of the Year medaille

Foto’s gemaakt met een spiegelreflex camera:

1e plaats: Specialized Allez DSW racefiets

2e plaats: New Shimano Di2 groepset

3e plaats: Bont Vaypor + schoenen, exact op maat. Ter waarde van $ 1.200

Foto’s gemaakt met een smartphone:

1e plaats: Trip naar de 2017 Tour de France met dank aan BikeStyle Tours

2e plaats: TBC (iets geweldigs maar wel een verrassing!)

3e plaats: $ 500 voucher voor de CyclingTips Emporium

People’s Choice Award Prijs: Iconische Cadel Evans Tour de France 2011 print, gemaakt door Mark Gunter, ter waarde van $ 500

Kijk ook op: https://cyclingtips.com/2016/12/the-first-annual-mark-gunter-photography-awards/

schermafbeelding-2016-12-06-om-08-04-14


Melbourne To Warrnambool 2014

Melbourne To Warrnambool 2014

Muur van Geraardsbergen is terug in de Ronde van Vlaanderen

De beklimming van de Muur van Geraardsbergen keert volgend jaar terug in de Ronde van Vlaanderen. Dat maakten burgemeester Guido De Padt van Geraardsbergen en organisator Wim van Herreweghe van Flanders Classics vandaag bekend tijdens de presentatie van de 101ste editie. Ook de dames zullen op de Muur strijden voor een goede uitgangspositie om deze voorjaarsklassieker winnend te kunnen afsluiten.

foto’s Anton Vos/PN/Cor Vos ©


Omloop Het Volk, foto Cor Vos ©1999 Muur van Geraardsbergen met o.a. maarten den Bakker.

Omloop Het Volk, foto Cor Vos ©1999
Muur van Geraardsbergen met o.a. maarten den Bakker.

De Panne- Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Muur van Geraardsbergen - Roompot - Oranje Peloton pictured during Driedaagse De Panne Koksijde 2016 - Stage 1 - from De Panne to Zottegem - photo Tim Van Wichelen/Cor Vos © 2016

De Panne- Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Muur van Geraardsbergen – Roompot – Oranje Peloton pictured during Driedaagse De Panne Koksijde 2016 – Stage 1 – from De Panne to Zottegem – photo Tim Van Wichelen/Cor Vos © 2016

Gooik - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Muur van Geraardsbergen -Van der Breggen Anna (Rabobank Liv Women Cycling Team) - Niewiadoma Katarzyna Kasia (Rabobank Liv Women Cycling Team) Ferrand Prevot Pauline (Rabobank Liv Women Cycling Team) Van Dijk Ellen (Boels Dolmans Cycling Team) - illustration - sfeer - illustratie pictured during Pajot Hills Classic - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Gooik – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Muur van Geraardsbergen -Van der Breggen Anna (Rabobank Liv Women Cycling Team) – Niewiadoma Katarzyna Kasia (Rabobank Liv Women Cycling Team) Ferrand Prevot Pauline (Rabobank Liv Women Cycling Team) Van Dijk Ellen (Boels Dolmans Cycling Team) – illustration – sfeer – illustratie pictured during Pajot Hills Classic – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Gooik - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Muur van Geraardsbergen - illustration - sfeer - illustratie pictured during Pajot Hills Classic - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Gooik – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Muur van Geraardsbergen – illustration – sfeer – illustratie pictured during Pajot Hills Classic – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Hoogvliet - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Archief - Stock - archives divers season 1990 - illustration - sfeer - illustratie on the Muur van Geraardsbergen - photo Cor Vos © 2016

Hoogvliet – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Archief – Stock – archives divers season 1990 – illustration – sfeer – illustratie on the Muur van Geraardsbergen – photo Cor Vos © 2016

Geraardsbergen - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Wim van Herreweghe of Flanders Classics pictured during the presentation of the Tour of Flanders 2017 race, Geraardsbergen - Photo PN/Cor Vos ©2016

Geraardsbergen – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Wim van Herreweghe of Flanders Classics pictured during the presentation of the Tour of Flanders 2017 race, Geraardsbergen – Photo PN/Cor Vos ©2016

Geraardsbergen - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Wim van Herreweghe of Flanders Classics nd Guido De Padt, mayor of Geraardsbergen pictured during the presentation of the Tour of Flanders 2017 race, Geraardsbergen - Photo PN/Cor Vos ©2016

Geraardsbergen – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Wim van Herreweghe of Flanders Classics nd Guido De Padt, mayor of Geraardsbergen pictured during the presentation of the Tour of Flanders 2017 race, Geraardsbergen – Photo PN/Cor Vos ©2016

Van negen naar acht renners in de drie grote rondes

In alle drie de grote wielerrondes rijden de ploegen vanaf het begin van het komende seizoen niet meer met negen maar met acht renners.

En in de WorldTour-wedstrijden kunnen nog maar zeven renners worden ingezet.

De AIOCC, het overkoepelend orgaan van organisatoren, heeft dat in Parijs besloten. RCS Sport (Giro D’Italia, Tirreno Adriatico, Milano – Sanremo, Lombardije), Flanders Classics (Ronde van Vlaanderen, Gent Wevelgem) en  A.S.O (Tour de France, Vuelta, California, Parijs – Roubaix, Luik – Bastenaken Luik en de Waalse Pijl)

Daarmee hoopt men de spanning in bijvoorbeeld de Ronde van Frankrijk terug te brengen. Grootste wens is daarbij dat de overheersing van teams als Sky te minimaliseren.

foto Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©


Paris - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Christopher Froome (GBR-Team Sky) and teammates pictured during stage 21 of the 2016 Tour de France from Chantilly to Paris, 113.00 km - photo Davy Rietbergen//Dion Kerkhoffs/Cor Vos © 2016

Paris – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Christopher Froome (GBR-Team Sky) and teammates pictured during stage 21 of the 2016 Tour de France from Chantilly to Paris, 113.00 km – photo Davy Rietbergen//Dion Kerkhoffs/Cor Vos © 2016

brief

Jeroen Blijlevens ploegleider bij WM3 Pro Cycling

Jeroen Blijlevens (44) wordt ploegleider bij WM3 Pro Cycling. De voormalig topsprinter tekent een contract voor twee seizoenen en begint het ploegleiderschap per 1 januari 2017. Met de aanstelling van Jeroen Blijlevens is de technische staf van de voortgezette Rabobank-Liv-formatie voor komend seizoen volledig ingevuld.

Blijlevens was na zijn wielerloopbaan al een tijdlang ploegleider. De afgelopen paar jaar vervulde hij een functie bij een fietskledingfabrikant. “Het is schitterend om terug in de ploegleiderswagen te kunnen stappen. En dan ook nog eens op het allerhoogste niveau. Ik wil WM3 Pro Cycling en alle wielersportfans mijn toegevoegde waarde als ploegleider laten zien. We gaan voor klinkende overwinningen en werken met onze talenten aan een duurzame toekomst. De kampioenen en winnaars van morgen willen we verbeteren en klaarstomen voor het grote werk.”
Karrevracht aan ervaring
Teammanager Eric van den Boom is blij dat Jeroen Blijlevens WM3 Pro Cycling versterkt. “Jeroen is iemand met een enorme staat van dienst in de wielersport. Met etappeoverwinningen in de Tour, Vuelta en Giro is hij één van de beste sprinters die Nederland ooit heeft gehad. Het is bijzonder mooi dat we zo’n grote naam aan onze ploeg kunnen binden. Hij beschikt over een karrevracht aan ervaring en kan deze als geen ander overdragen op onze rensters. Wat ook in Jeroens voordeel spreekt is dat hij eerder al actief was in het vrouwenwielrennen.”
Marianne Vos, één van de uithangborden van WM3 Pro Cycling, is blij dat ze weer mag samenwerken met Jeroen Blijlevens. In een eerder stadium, toen de wielerploeg nog onder andere teamnamen rondreed, was de 44-jarige Brabander ook al haar ploegleider. “We hebben enkele jaren heel fijn en professioneel samengewerkt. Mede dankzij hem heb ik indertijd grote overwinningen binnengesleept en een belangrijke basis gelegd voor de successen die nadien kwamen. Hopelijk gaan we met WM3 Pro Cycling opnieuw de vruchten plukken van Jeroens expertise.”

foto: Cor Vos ©

Valkenburg - Vilt - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Jeroen Blijlevens - Marianne Vos pictured during the Worldchampionships road race for women elite - foto Jos Vaessens/Cor Vos ©2012

Valkenburg – Vilt – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jeroen Blijlevens – Marianne Vos pictured during the Worldchampionships road race for women elite – foto Jos Vaessens/Cor Vos ©2012

Noors talent Amund Grøndahl Jansen tekent voor Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo wordt volgend jaar versterkt met Amund Grøndahl Jansen. De Noorse kampioen bij de beloften komt over van het Noorse Team Joker en heeft zich dit jaar ontwikkeld als klassieke renner met een goede sprint. Bij Team LottoNL-Jumbo wordt hij op deze specialiteiten ingezet.

Het Noorse talent wil in de voorjaarsklassiekers al meteen zijn steentje bijdragen. “Ik ben zeker geen klimmer, ik kan aardig sprinten en de klassiekers moeten mij goed liggen. Ik hoop mijzelf in de voorjaarsklassieker te ontwikkelen met behulp van de ervaren mannen in de ploeg.”2016 was de definitieve doorbraak voor Amund Grøndahl Jansen. De Noorse belofte won de ZLM Roompot Tour, een meerdaagse in Zeeland waar de beste beloften tegen elkaar strijden. Ook won hij het eindklassement van de Tour de Gironde en won hij een etappe in de Ronde van de Toekomst wat hem drie dagen de leiderstrui opleverde. Aan het eind van dit seizoen liet hij met een vijfde plaats op het WK zien dat hij nog prima in vorm de winter in gaat.

Nederlands avontuur
“Ben erg benieuwd naar het Nederlandse avontuur.” Amund Grøndahl Jansen is blij dat hij bij de Nederlandse WorldTourformatie zijn profdebuut maakt. “Vanaf het eerste moment dat ik contact met de ploeg had wist ik dat ik hier zou kunnen aarden. Net als in Scandinavië is de ploeg erg familiar. Dat spreekt mij erg aan. De Nederlandse cultuur ligt ook een stuk dichter bij de Scandinavische dan bijvoorbeeld de Franse, Spaanse of Italiaanse cultuur.”

Amund Grøndahl Jansen is al druk bezig met het leren van Nederlands. “Het is een lastige taal, al lijkt het wel veel op het Noors. Het probleem is vooral dat we dezelfde woorden gebruiken voor andere dingen. Dat maakt het lastig.” Grøndahl Jansen heeft genoeg mogelijkheden om te oefenen. De jonge Noor woont tegenwoordig in het Spaanse Girona en vindt daar met Alexey Vermeulen en Robert Gesink een aantal ploeggenoten waarmee hij de taal ongetwijfeld kan oefenen.

Nico Verhoeven
Technisch directeur Nico Verhoeven hield Amund Grøndahl Jansen al geruime tijd in de gaten. “We hadden nauw contact met zijn Noorse ploeg over de ontwikkeling van Amund. Hij past bij onze ploeg omdat wij jong talent verder willen ontwikkelen naar de top.” Bij Grøndahl Jansen is dat vooral voor de klassiekers. “Amund is een jongen met een goede sprint in zijn benen en hij moet de voorjaarsklassiekers zeker aan kunnen. We willen samen met hem zijn specialiteiten verder ontwikkelen. Daarnaast is Grøndahl Jansen een goede pion in de sprinttrein en in de klassieke ploeg om onze kopmannen te ondersteunen.

foto: Cor Vos ©

Firenze - Florence - Italia - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Amund Grondahl Jansen (Nor) pictured during the World Championships Cycling Road - TT under 23 - espies - belofen - photo Anton Vos/Wessel van Keuk/Cor Vos © 2013

Firenze – Florence – Italia – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Amund Grondahl Jansen (Nor) pictured during the World Championships Cycling Road – TT under 23 – espies – belofen – photo Anton Vos/Wessel van Keuk/Cor Vos © 2013

Roompot – Nederlandse Loterij KIA teamcars

Roompot – Nederlandse Loterij heeft op de eerste dag van het nieuwe Wielerpassie Festival goed nieuws ontvangen van de U.C.I. De internationale wielerunie liet weten dat de procedure om in aanmerking voor een Pro-Continentale licentie voor 2017 met succes is afgerond. Daarnaast werd het wielerfestival in Rosmalen aangegrepen om drie nieuwe partners te presenteren. Zo werd in het Autotron onder andere de nieuwe teamauto getoond. Ploegleiders en verzorgers zullen in de komende twee seizoenen hun kilometers maken in fraaie zwart oranje Kia stationwagens van Lekkerleasen.nl  

 

Deze specialist in private lease maakt deel uit van het Rotterdamse Autobedrijf De Beer. Een familiebedrijf dat al sinds 1963 een naam opbouwde als een betrouwbare mobiliteitspartner. Begin dit jaar startte De Beer, naast de jarenlange ervaring met Fiat, als dealer van Kia. “De C’eed Sportswagon die wij samen met het team gekozen hebben is perfect geschikt voor de zware taak die ook de volgwagens in een wielerkoers hebben. Het is een betrouwbaar model met een royale kofferbakruimte. De stijlvolle uitstraling past bovendien prima bij Roompot – Nederlandse Loterij en Lekkerleasen.nl” is directielid Arno Boer enthousiast over de samenwerking.

 

Naast de presentatie van de nieuwe teamauto maakte de 100% Nederlandse profploeg op het nieuwe wielerfestival in Rosmalen ook twee andere nieuwe partners bekend. Ekoi zal de renners in de komende seizoenen van helmen en brillen gaan voorzien. Het Franse merk presenteert zichzelf onder de noemer ‘Cycling Different’ en levert in meerdere opzichten opvallende producten. Bijzonder is ook dat klanten online het eigen ontwerp en kleurstelling van (bijvoorbeeld) helm en bril kunnen aanpassen.

 

Een nieuwe partner die ook ‘anders is dan andere merken’ is BYE! Nutrition. Dit bedrijf uit  Arnhem onderscheid zich van traditionele fabrikanten van sportvoeding door producten te ontwikkelen die niet alleen de sportprestatie bevorderen, maar ook voor 100% op natuurlijke basis gemaakt zijn. “Wij hebben hiervoor letterlijk de ingrediënten gezocht op akkers, velden en boomgaarden en niet in laboratoria”, zegt Melvin Drissen van BYE!   “Wij zijn ervan overtuigt dat als je voeding neemt op natuurlijke basis je lichaam hierdoor beter kan presteren. Roompot – Nederlandse Loterij is wat dat betreft onze eerste stap in het profpeloton en wij kunnen niet wachten om ook de beroepsrenners met onze producten kennis te laten maken”. BYE! is bovendien bezig met het ontwikkelen van een verpakking die 100% afbreekbaar is.

 

“Het is een prima dag zo” stelde Michael Zijlaard met een glimlach vast in de grote hal van Wielerpassie. “Naast de blijdschap over deze drie nieuwe en enthousiaste partners zorgt ook het nieuws uit Aigle voor opluchting. Zo’n licentie aanvraag is een hele klus, waarbij de U.C.I terecht om waarborgen vraagt over de financiële en sportieve toekomst van ons team. Wij zijn dan ook trots dat wij bij de eerste profploegen horen die de bevestiging gekregen hebben dat wij alles op orde hebben”, aldus de teammanager van Roompot – Nederlandse Loterij. 


kia-roompot

Gijs Van Hoecke tekent voor twee jaar bij Team LottoNL-Jumbo

De Belgische wielrenner Gijs Van Hoecke rijdt de komende twee jaar voor Team LottoNL-Jumbo. De 24-jarige renner komt net als de Belg Floris de Tier over van het Belgische Topsport Vlaanderen.

“Ik kijk er nu al naar uit om samen met Team LottoNL-Jumbo de voorbereiding op 2017 te starten. De manier van koersen spreekt mij aan en ik ben blij dat ik voor deze WorldTour-formatie ga rijden.” Gijs Van Hoecke is niet de eerste Belg die de overstap maakt van de Vlaamse opleidingsploeg naar de Nederlandse WorldTour-ploeg. “Ik hoor goede verhalen van de renners die deze overstap gemaakt hebben. Het team werkt aan kleine details op het gebied van materiaal, voeding en het tijdrijden. Op deze vlakken kan ik zeker nog stappen maken.”

Nico Verhoeven
Technisch directeur Nico Verhoeven spreekt over een jonge renner met ervaring. “Van Hoecke is een renner die op jonge leeftijd prof is geworden. Eerst combineerde hij het baanwielrennen met een programma op de weg. De laatste jaren focust hij zich volledig op de weg. We willen samen met hem de volgende stappen in zijn carrière zetten.”

Verhoeven ziet in Van Hoecke een goede kracht in het voorjaar. “Dit jaar liet Van Hoecke zien dat hij in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix bij de subtop hoort. Van Hoecke wordt ingezet in een ondersteunende rol tijdens de klassiekers. Ook is Gijs Van Hoecke een renner die mee kan doen in de sprinttrein.”

foto Cor Vos ©

Roubaix - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Van Hoecke Gijs (Belgium / Topsport Vlaanderen - Baloise) pictured during Paris - Roubaix 2016 World Tour Cycling race - photo PN/Cor Vos © 2016

Roubaix – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Van Hoecke Gijs (Belgium / Topsport Vlaanderen – Baloise) pictured during Paris – Roubaix 2016 World Tour Cycling race – photo PN/Cor Vos © 2016

 

 

Taco van der Hoorn naar Roompot – Oranje Peloton

Met het vastleggen van Taco van der Hoorn geeft Roompot – Oranje Peloton opnieuw een jonge renner uit eigen land een kans in het profpeloton. De 22-jarige Van der Hoorn tekende vanmorgen een contract voor twee seizoenen bij de Nederlandse pro-continentale wielerploeg. De inwoner van het Zuid-Hollandse De Zilk is daarmee al de achtste amateur die zich in het nieuwe seizoen mag proberen te bewijzen op het hoogste niveau.

 

“Taco is een ambitieuze jonge vent met een voorkeur voor wedstrijden met kasseien, heuvels en wind. En daar rijden wij er genoeg van” zegt teammanager Michael Zijlaard over de komst van Van der Hoorn. “Hij viel onze ploegleiding eerder al in positieve zin op, en na zijn twee zeges in de kermiskoersen van Viane en Stekene zijn wij het gesprek aangegaan”. De nummer twaalf van het Nederlands Kampioenschap had zich eerder ook al getoond door een etappe te winnen in de profwedstrijd An Post Ras. In dezelfde Ierse rittenkoers finishte Van der Hoorn ook een keer als tweede. Een uitslag die hij ook scoorde in de Zuidenveld Tour (achter toekomstig teamgenoot Elmar Reinders).

 

De student bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam kijkt uit naar zijn promotie. “Het is toch een beetje een droom die uitkomt. Ik heb in de afgelopen twee seizoenen een prima begeleiding, veel vertrouwen en kansen gekregen bij Join’s – De Rijke. Door de sterk bezette internationale meerdaagse wedstrijden die ik voor die ploeg mocht rijden ben ik absoluut een betere wielrenner geworden. Ik ben erg benieuwd om te ervaren waar mijn top ligt en zal er in de komende twee jaar bij Roompot – Oranje Peloton alles aan doen om er het maximale uit te halen”, aldus Van der Hoorn die deze winter zijn studie hoopt af te ronden.

 

Tegenover de komst van Taco van der Hoorn staat het vertrek van Huub Duijn. De routinier heeft er alsnog voor gekozen niet in te gaan op de aangeboden contractverlenging en kiest voor een andere ploeg. 


taco_p3

Pieters versterkt het team voor de voorjaarsklassiekers

Het Boels-Dolmans Cycling Team maakt met trots een derde nieuwe aanwinst bekend voor het seizoen van 2017. Amy Pieters, de winnares van Omloop Het Nieuwsblad, zal zich aansluiten bij het Nederlandse team met een contract van twee jaar. De 25-jarige zal naar verwachting de winstkansen van het Boels-Dolmans Cycling Team versterken tijdens de voorjaarsklassiekers en de sprints.

“Ik hoop voor volgend seizoen op één hele grote overwinning,” zegt Pieters. “Ik ben dit jaar al op hoog niveau, maar ik heb de grote overwinning waarop ik hoopte nog niet kunnen behalen; en dat is dus mijn doel voor het komende seizoen. Ik hoop dat ik tijdens de winter goed presteer en van belang kan zijn voor het team in het voorjaar en tijdens de sprints.”

De Nederlandse rijdt het grootse deel van haar loopbaan al voor een Nederlands team. Ze werd prof bij het Merida Cycling Team dat later Skil-Koga, Skil-Argos, Giant Shimano en tenslotte Liv-Plantur werd tijdens haar zesjarige loopbaan bij de organisatie.

“Vorig jaar verhuisde ik naar Wiggle na zes jaar bij een Nederlands team om iets nieuws te proberen, maar ik ondervond dat een Nederlands team toch beter bij mij past,” aldus Pieters. “In Nederland is wielrennen heel belangrijk en dat zie je in de manier van denken en ook in de manier waarop een team wordt gerund. De organisatie past beter bij me. Er is meer structuur en meer duidelijkheid, en ik weet nu dat ik dat nodig heb.”

Hoewel Boels-Dolmans graag een internationaal karakter omarmt, zorgen de Nederlandse roots en Nederlandse achtergrond ervoor dat een renster als Pieters een zeer aantrekkelijke aanwinst is voor de teampartners.

“Amy is een ervaren renster,” aldus Team Manager Danny Stam. “Haar ambities zijn een aanwinst voor elk team. Haar nationaliteit is een bijkomend voordeel. Ik ben ervan overtuigd dat zij een goede aanwinst is voor het team.“

Pieters behaalde tijdens haar vijf jaar als prof al een reeks mooie resultaten. Haar grootse overwinningen zijn: een podiumplaats bij de Aviva Women’s Tour (2016), opeenvolgende overwinningen bij Dwars door Vlaanderen (2014-15), de proloog tijdens de Route de France (2015), een podiumplaats bij de Tour of Qatar (2014) en bij Omloop Het Nieuwsblad (2013). Verder bezorgde ze zichzelf al een podiumplaats bij de Boels Rental Ladies Tour (2016), Thüringen Rundfahrt (2016), Lotto Belgium Tour (2015) en BeNe Ladies Tour (2014). Ze was ook succesvol in de volgende eendaagse koersen Le Samyn (2016), La Course (2015), Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg (2015), Ronde van Drenthe (2015), Open de Suède Vargarda (2014), Boels Rental Hills Classic (2014) en Tour of Chongming (2013).

“Mijn grootste ambitie is om klaar te staan voor het team tijdens het voorjaar,” aldus Pieters. “Ik hoop dat ik het team meer overwinningen kan bezorgen en zelf ook een overwinning kan behalen door mij extra in te zetten voor het team. Ik ben goed in sprinten, maar ik doe de andere rollen ook graag. Ik wil in de kopgroep zitten, agressief rijden en tonen dat ik het team kan bijstaan in elke situatie.”

“Als ik de sprinter van het team zou worden, dan kan ik sprinten, maar we hebben veel snelle sprinters in het Boels-Dolmans team,” voegt Pieters toe. “We zullen moeten afwachten hoe alles verloopt tijdens het voorjaar en hoe de andere meiden rijden voordat we meer weten.”

Stam twijfelt nog om Pieters in één rol te plaatsen omdat hij haar ziet als een veelzijdigere renster dan een veldsprintster.

“Natuurlijk kan ze een leidende rol innemen tijdens een massasprint, maar dat is niet het hoofddoel dat we voor ogen hebben met Amy,” zegt Stam. “Ik zie haar belangrijk werk doen voor het team tijdens de voorjaarsklassiekers. Ze past perfect binnen ons team dat de klassiekers rijdt.”

Pieters is de 11de renster die Boels-Dolmans Cycling Team heeft aangekondigd voor het team van 2017. Als een van de drie nieuwe rensters naast Van der Breggen en Van den Bos, zal Pieters rijden met de terugkerende rensters: Chantal Blaak, Karol-Ann Canuel, Lizzie Deignan, Amalie Dideriksen, Megan Guarnier, Nikki Harris, Christine Majerus en Kasia Pawlowska.

foto: Davy Rietbergen/Cor Vos ©

 


 

Vargarda - Sweden - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Pieters Amy (Netherlands / Wiggle High5) pictured during Crescent Women World Tour Vargarda roadrace 2016 - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Vargarda – Sweden – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Pieters Amy (Netherlands / Wiggle High5) pictured during Crescent Women World Tour Vargarda roadrace 2016 – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Coryn Rivera rijdt volgend jaar voor Team Liv-Plantur

De Amerikaanse renster, die nu nog in de kleuren van United Healthcare Pro Cycling Womens Team, rijdt is de vijfde aanwinst voor het team. De 24 jarige Rivera heeft een contract getekend voor één jaar.

 

Het team voor 2017 is nu compleet:
Lucinda Brand, Juliette Labous, Leah Kirchmann,  Floortje Mackaij, Liane Lippert, Julia Soek, Molly Weaver, Sabrina Stultiens, Rozanne Slik, en Ellen van Dijk.

foto: Anton Vos /Cor Vos ©


Santa Rosa - USA - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Rivera Coryn (USA / UnitedHealthCare) pictured during stage - 3 of the Amgen Breakaway From Heart Disease Women’s Race from Santa Rosa to Santa Rosa - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Santa Rosa – USA – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Rivera Coryn (USA / UnitedHealthCare) pictured during stage – 3 of the Amgen Breakaway From Heart Disease Women’s Race from Santa Rosa to Santa Rosa – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Daan Luijkx lanceert Team Earth

Daan Luijkx lanceert Team Earth – de meest duurzame wielerploeg ter wereld. GR8 Industries en Luijkx ontwikkelden houdbaar concept

Eind 2013 verliet Daan Luijkx het professionele wielerpeloton en nu is hij terug. In 2018 moet zijn Team Earth Pro Cycling de weg opgaan. Een ploeg die kiest voor spreiding onder partners en een eigen identiteit. Daan Luijkx: “Met Team Earth Pro Cycling en haar partners wil ik me inzetten voor duurzaamheid en welzijn. Een professionele sportploeg – en helemaal een professional cycling team – biedt een prachtig podium om aandacht te vragen voor onze relatie met de natuur en gezondheid. Een mooie drietrap met aandacht voor people, planet en profit.”

Na een aanloopperiode van een half jaar waarin hij het concept samen met GR8 Industries ontwikkelde, overhandigt Luijkx vanavond het eerste shirt aan Al Gore. Dat gebeurt tijdens het Inspiration360-congres in Amsterdam. “Gore heeft een bijzonder platform gecreëerd voor zijn duurzaamheidsboodschap, als jonge vader spreekt me dat enorm aan. Ik heb dan ook veel respect voor de impact die hij maakt. Als Team Earth willen wij de boodschap uitdragen dat we bewust moeten omgaan met onze omgeving en ons lichaam, want dit verdient prioriteit”, aldus Luijkx.


GR8SR16012_TeamEarth_Shirt_Wit_V2

Amstel Gold Race krijgt vrouwenkoers

Leontien van Moorsel koersdirecteur Amstel Gold Race Ladies Edition.
De Amstel Gold Race krijgt vanaf volgend jaar een dameskoers met Leontien van Moorsel als koersdirectrice. De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt op zondag 16 april 2017 verreden, op dezelfde dag als de mannenwedstrijd. Het parcours leidt het vrouwenpeloton van Maastricht door de Limburgse heuvels over ruim 125 kilometer naar de finish in Berg en Terblijt. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt, in aanwezigheid van regerend Olympisch en Europees kampioene Anna van der Breggen en Olympisch en meervoudig wereldkampioene Marianne Vos.
Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race: “Ik ben enorm trots dat we met de Amstel Gold Race Ladies Edition weer een hoofdstuk kunnen toevoegen aan het grootste wielerevenement van Nederland.” De Amstel Gold Race pioneerde al eerder met een dameskoers in 2001, 2002 en 2003. Van Vliet: “Het vrouwenwielrennen is nu op een hoger niveau dan ooit en de sport stijgt enorm in populariteit, ook bij het publiek en de sponsoren. Daarmee verdient het vrouwenpeloton weer een eigen koers. De Ladies Edition is een mooie aanvulling voor de Amstel Gold Race en de honderdduizenden wielerliefhebbers die elk jaar langs het parcours staan.”
De organisatie heeft een bidbook voor de Amstel Gold Race Ladies Edition ingediend bij de UCI. De internationale wielerbond maakt komende week de kalender voor de UCI World Tour bekend. Van Vliet: “Met de rijke historie van de Amstel Gold Race en het aantrekkelijke parcours ga ik er van uit dat de UCI de Amstel Gold Race Ladies Edition al in 2017 zal opnemen in de kalender van de UCI World Tour.”
Parcours gelijk aan de mannenwedstrijd
. Op zondag 16 april start de Amstel Gold Race Ladies Edition net als de mannenwedstrijd vanaf de Markt in Maastricht. Het parcours leidt de dames grotendeels over hetzelfde parcours als de mannen via een aantal grote lokale ronden met beklimmingen van de Bemelerberg en de Cauberg. De finish ligt na zo’n 125 kilometer op de Rijksweg tussen Vilt en Berg en Terblijt.
Leontien van Moorsel is aangesteld als koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition. Van Moorsel: ‘’Ik vind het geweldig dat we ons met de Amstel Gold Race Ladies Edition kunnen aansluiten bij de enige Nederlandse voorjaarsklassieker. De organisatie staat, het parcours door de Limburgse heuvels is spectaculair en het publiek is hier altijd fantastisch. Ik kijk nu al uit naar april en weet zeker dat de dames er een spannende race van maken!”
Belangrijke stap in vrouwenwielrennen
Olympisch en meervoudig wereldkampioene Marianne Vos zet zich al jaren in om het dameswielrennen hoger op de agenda te krijgen. Vos was onder meer nauw betrokken bij de introductie van de UCI World Tour voor de vrouwen. Vos: “De Amstel Gold Race Ladies Edition is weer een belangrijke stap in de erkenning en professionalisering van het dameswielrennen. De Nederlandse wielrensters doen het ook internationaal heel erg goed, maar er is niks mooiers dan voor een groot publiek in je eigen land te koersen.”
Live verslag bij NOS
. NOS zal ook de komende vier jaar live verslag doen van de Amstel Gold Race op radio en tv. Vanaf de eerste editie is de Amstel Gold Race Ladies Edition onderdeel van de uitzending.

Amstel en wielrennen. 
Bierbrouwer Amstel heeft een lange historie in het wielrennen – als shirtsponsor, met de Amstel Bier amateur wielerploeg en sinds 1966 met de Amstel Gold Race profeditie. De Amstel Gold Race is uitgegroeid tot het grootste wielerevenement van Nederland. Derk Egeler, sponsormanager Amstel: “Wij kijken altijd hoe we het weekend voor zowel de profs en amateurs als de toeschouwers beter kunnen maken. Zo hebben we in 2002 de Toerversie Amstel Gold Race geïntroduceerd, waar elke editie ruim 15.000 liefhebbers en fietsvrienden aan deel nemen. Het is onder meer dankzij de succesvolle introductie van Amstel Radler, een bier ooit gemaakt door en voor wielrenners, dat de brouwerij nu haar betrokkenheid bij de Amstel Gold Race verder kan uitbreiden en de Ladies Edition van harte omarmt. Met de komst van de dameskoers kunnen we de wielerliefhebbers nog meer spektakel bieden, langs het parcours of met een biertje voor de TV.”

foto’s Carla Vos/Cor Vos ©


_cor0390

Marianne Vos – Anna van der Breggen – Leo van Vloet en Leontien Zijlaard – van Moorsel  – foto Carla Vos/Cor Vos ©

_cor0350

Leo van Vloet en Leontien Zijlaard – van Moorsel  – foto Carla Vos/Cor Vos ©

Het nieuwe team van Marianne Vos: Fortitude Pro Cycling

Een ijzeren wil en passie. Dáár draait het om bij Fortitude Pro Cycling. Vanaf 1 januari 2017 is het team onder deze naam zichtbaar in de wielersport met als uiteindelijke doel één van de leidende, gezichtsbepalende ploegen in het internationale vrouwenpeloton te worden. Het team is de vernieuwde voortzetting van Rabobank-Liv.

Met een flinke portie moed, de juiste mentaliteit en een grenzeloos doorzettingsvermogen gaat Fortitude Pro Cycling de komende jaren op jacht naar successen. De ploeg bestaat uit een mix van elf talenten en ervaren rensters met potentieel. Meervoudig wereld- en olympisch kampioene Marianne Vos is met haar naam en faam een uithangbord van het team. Zij gaat voor een volgende olympische campagne (2020). Ook Nederlands kampioene Anouska Koster en Pools kampioene Kasia Niewiadoma zijn blikvangers.

“De selectie is vooral samengesteld op basis van gretigheid. Bij iedere gecontracteerde renster hebben we ons afgevraagd: zijn de passie en absolute wil om te winnen en voor elkaar door het vuur te gaan voor 200 procent aanwezig? We zijn ervan overtuigd dat al onze rensters hoog scoren op de fortitude-meter”, zegt teammanager Eric van den Boom. “Met deze groep rijden we komend seizoen een aantrekkelijk, internationaal programma. Het doel is om op het allerhoogste niveau mee te strijden om de prijzen.”

Inspirerende voorbeelden
Sportief succes najagen komt op de eerste plaats. Maar de rensters van Fortitude Pro Cycling willen ook een voorbeeld zijn voor de wereldwijd groeiende community van fietsende vrouwen. Gedurende het seizoen neemt de ploeg diverse initiatieven die de ontwikkeling van vrouwenwielrennen ten goede komen. Zowel op breedte- als topsportniveau. Van den Boom: “Onze rensters zijn voorbeelden voor veel sportieve fietsers wereldwijd. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen. In onze fanzone, die ook voor partners interessant is, proberen we hen te ondersteunen en prikkelen met tips en tricks.”

Open voor alle bedrijven
Fortitude Pro Cycling is een ploeg met een duidelijke structuur, identiteit en langetermijnvisie. Continuïteit is een belangrijke pijler van het team. Fortitude Pro Cycling wil vele jaren actief zijn in de wielersport. Het doel is om samen met aan de ploeg gelieerde partners voor een langere periode waarde toe te voegen aan het top- en breedtesportklimaat. Fortitude Pro Cycling staat open voor nieuwe samenwerkingen met het bedrijfsleven die passen bij de doelstellingen en uitstraling van de wielerploeg.

Van den Boom: “Kleine zelfstandigen, familiebedrijven, grotere firma’s met een omvangrijk personeelsbestand, multinationals; werkelijk alle bedrijven die geloven in ons verhaal en zich willen verbinden met topsport kunnen onderdeel zijn van Fortitude Pro Cycling. Zij zijn vertegenwoordigd in het Fortitude Business Peloton en staan heel dicht op de wielerploeg. We gaan voor samenwerking met het bedrijfsleven en bieden unieke mogelijkheden die, zeker in het vrouwenpeloton, vandaag de dag nog ongewoon zijn. Het doel is om meerwaarde voor alle betrokkenen te creëren.”

Fortitude Pro Cycling bestaat in 2017 uit: Rotem Gafinovitz (Israël), Yara Kastelijn (Nederland), Lauren Kitchen (Australië), Jeanne Korevaar (Nederland), Anouska Koster (Nederland), Riejanne Markus (Nederland), Kasia Niewiadoma (Polen), Anna Plichta (Polen), Valentina Scandolara (Italië), Moniek Tenniglo (Nederland), Marianne Vos (Nederland).

Jip van den Bos rijdt in 2017 voor team Boels - Dolmans

Boels-Dolmans Cycling Team maakt met trots Jip van den Bos bekend als tweede nieuwe aanwinst voor het seizoen 2017-2018. De 20-jarige renster weerspiegelt de voortdurende inzet van de Nederlandse ploeg bij de ontwikkeling van de volgende generatie wielertalenten bij de dames.

“Ik ben ervan overtuigd dat ze veel talent heeft,” aldus teammanager Danny Stam. “Ik weet dat we niet altijd op de oudere en meer ervaren rensters kunnen blijven vertrouwen. Daarom ben ik altijd blij als we de gelegenheid hebben om jonge rensters een kans te geven.”

De jonge Nederlandse komt over naar Boels-Dolmans na twee seizoenen bij Parkhotel Valkenburg. Van den Bos toonde haar veelzijdigheid gedurende het seizoen door het winnen van de jongerentrui bij de Tour of Chongming en Emakumeen Bira, de eerste een wedstrijd voor de sprinters en de tweede een wedstrijd voor de klimmers.

“Ik ben heel trots op de beide truien die ik heb gewonnen in twee rittenkoersen op een zeer uiteenlopend terrein,” zegt Van den Bos. “Ik heb veel geleerd bij Parkhotel en ik ben heel dankbaar voor de kansen die ik van de ploeg heb gekregen. Ik heb ervaring opgedaan door vrijwel alle wedstrijden van de Women’s WorldTour te rijden en ik heb geleerd om deel uit te maken van een ploeg.”

Met twee professionele seizoenen op zak ziet Van den Bos de komende twee seizoenen als een belangrijke mijlpaal in haar ontwikkeling als renster.

“Omdat alle rensters van Boels-Dolmans zo sterk zijn, ben ik ervan overtuigd dat dit de beste ploeg is om te leren hoe ik een goede renster word,” aldus Van den Bos. “Ik heb gezien dat Boels-Dolmans zowel binnen als buiten de wedstrijd een heel hecht team is. Ik kijk er erg naar uit om er komend jaar bij te horen.”

“Jip woont bij mij in de buurt en rijdt voor dezelfde club waar ik bij was, daarom heb ik haar met interesse gevolgd,” aldus Stam. “Ik hoop dat Jip bij ons leert wat het betekent om een professionele wielrenster te zijn en het beste uit haar zelf te halen. Ik ben ervan overtuigd dat ze zich zal ontwikkelen tot een renster voor de klassiekers.”

Net zoals Amalie Dideriksen zal Van den Bos haar opleiding combineren met de trainingen en het rijden op het hoogste niveau van de wielersport.

“Ik ga naar de Johan Cruijff University, een school die speciaal is opgezet voor professionele sporters,” legt Van den Bos uit. “Ze bieden een flexibeler schema dan een normale school en dat is heel handig wanneer je de helft van het jaar van huis bent zoals de meeste wielrenners.”

Nederlandse wielerfans herkennen de naam Van den Bos waarschijnlijk wel, hoewel de 20-jarige een beetje onder de radar is gebleven en bij velen wellicht nog niet zo bekend is. Ze eindigde net buiten de medailles tijdens de Europese Kampioenschappen van 2014 in Zwitserland in haar laatste seizoen als junior voordat ze bij Parkhotel Valkenburg tekende om haar carrière bij de elite te beginnen.

“Ik wil dat mensen mij leren kennen als iemand die wil leren en die hard werkt voor wat ik wil bereiken,” aldus Van den Bos. “Ik ben ook heel sociaal. Ik ben graag met mensen op pad en zorg graag voor een goede sfeer. Ik denk dat het als sporter heel belangrijk is om de juiste balans te vinden tussen hard trainen en het onderhouden van je sociale leven.”

Van den Bos en Anna van der Breggen vormen de nieuwe gezichten in het iconische oranje van het Boels-Dolmans Cycling Team. Onlangs werd bekend dat de rensters Chantal Blaak, Nikki Brammeier (geboren Harris), Karol-Ann Canuel, Lizzie Deignan (geboren Armitstead), Amalie Dideriksen, Megan Guarnier en Christine Majerus hun contract hebben verlengd.

 

foto Davy Rietbergen/Cor Vos ©

 


 

Munstergeleen - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Jip van den Bos pictured during wielerweekend Munstergeleen junior women - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2014

Munstergeleen – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jip van den Bos pictured during wielerweekend Munstergeleen junior women – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2014

Jens Mouris in 2017 wegkapitein bij team Roompot - Oranje Peloton

Jens Mouris zal zijn wielerloopbaan volgend jaar afsluiten als renner van Roompot – Oranje Peloton. De ervaren Noord-Hollander krijgt tot medio april een bijzondere rol bij de Nederlandse pro-continentale ploeg. Als wegkapitein krijgt Mouris de kans om, met name in de Vlaamse voorjaarskoersen, een meerwaarde te zijn voor het team. De 36-jarige routinier van de Australische Drapac formatie was eigenlijk van plan zijn carriere na dit seizoen af te sluiten.

foto: Cor Vos ©


Goes - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Jens Mouris (Netherlands / Drapac) pictured during the prologue (6,4 km) of the Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk 2016 in Goes, Netherlands - photo Carla Vos/Cor Vos © 2016

Goes – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jens Mouris (Netherlands / Drapac) pictured during the prologue (6,4 km) of the Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk 2016 in Goes, Netherlands – photo Carla Vos/Cor Vos © 2016

Roy Curvers en Laurens ten Dam hebben hun contract met het team Sunweb - Giant verlengd

Roy Curvers, de ervaren wegkapitein en kernlid van het team sinds het begin van het bestaan van Team Giant, heeft een nieuwe overeenkomst voor één jaar afgesloten. “Ik ben erg blij met dit team en ik ga nu voor het tiende jaar bij dezelfde ploeg rijden. Ik ben zeer tevreden met mijn contractverlenging”, aldus Curvers. “Het team heeft altijd aangetoond vertrouwen in mij te hebben. We zitten in een fase van ontwikkeling binnen het team zowel  bij de toprenners en talenten voor de komende jaren, en ik heb veel zin om hierbij aan deze ontwikkeling bij te dragen”.

Coach Rudi Kemna: “Voor ons was het geen moeilijke keuze om met Roy te blijven werken en we zijn vereerd om hem aan boord hebben voor een nieuw seizoen. Hij is een geweldig persoon en een prachtige atleet, die  onze filosofie ademt. Sinds het begin is hij een van onze belangrijkste renners, en zijn ervaring en kennis is van cruciaal belang, zowel in de klassiekers en de grote rondes. Voor het komende seizoen zal hij nog steeds een van onze belangrijkste wegkapiteins zijn in het begeleiden van de jonge jongens in het team”.

Ten Dam, 35 jaar oud, maakte zijn debuut voor Team Giant-Alpecin aan het begin van 2016. Hij had een zeer goed seizoen met het team, die hem ervan overtuigde dat de fiets nog steeds is wat hij het meest liefheeft. Laurens: “Tijdens de Tour besefte ik dat ik wilde blijven fietsen. Ik ben echt gemotiveerd om er met mijn teamgenoten en mooi nieuw seizoen van te maken. En ook de komst van Wilco (… Kelderman) heeft mij de motivatie gegeven om door te gaan”.

foto’s: Brian Hodes/Cor Vos ©

Santa Clarita - USA - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Roy Curvers (Netherlands / Team Giant - Alpecin) pictured during stage - 2 of the Amgen Tour of California 2016 from South Passadena to Santa Clarita - photo Brian Hodes/Cor Vos © 2016***USA Out***

Santa Clarita – USA – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Roy Curvers (Netherlands / Team Giant – Alpecin) pictured during stage – 2 of the Amgen Tour of California 2016 from South Passadena to Santa Clarita – photo Brian Hodes/Cor Vos © 2016***USA Out***

Québec - Canada - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Laurens Ten Dam (Netherlands / Team Giant - Alpecin) pictured during Grand Prix Cycliste de Québec 2016 - photo Brian Hodes/Cor Vos © 2016

Québec – Canada – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Laurens Ten Dam (Netherlands / Team Giant – Alpecin) pictured during Grand Prix Cycliste de Québec 2016 – photo Brian Hodes/Cor Vos © 2016

Mike Teunissen gaat naar Team Giant-Alpecin

2014 was een succesvol jaar voor de Limburger.

Mike Teunissen won de U23 edities van zowel Parijs-Roubaix en Parijs-Tours. Vorig jaar won hij ook de proloog van de Tour de l’Ain en eindigde hij als tweede in de massasprint bij de Prudential Ride in Londen. Dit seizoen sprintte Teunissen naar vierde plaatsen in de Ronde van Oman en de Ronde van Californië. Teunissen is vooral sterk in eendaagse klassiekers, prologen en sprints.

“Ik ben erg blij met mijn transfer naar Team Sunweb-Giant”, zegt Teunissen. “De kans kwam op het juiste moment in mijn carrière. Ik ben aangetrokken te helpen jonge renners te verbeteren. Het team had al een sterke line-up en heeft een aantal indrukwekkende talenten toegevoegd, zodat we een goede ploeg voor de komende seizoenen hebben”.

Coach Marc Reef: “Mike heeft op jonge leeftijd al goed gepresteerd, vaak in een ondersteunende rol. Hij voelt zich het meest thuis in de Vlaamse wedstrijden in het voorjaar, en hij zal ook in staat zijn om te gaan voor een totaal resultaat in een aantal kortere, minder moeilijke etappekoersen, want hij rijdt een sterke proloog. Hij heeft de potentie om goede resultaten in de klassiekers neer te zetten, en bij ons zal hij de mogelijkheid krijgen om de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten. Hij zal ook een belangrijke rol in de lead-out voor onze Duitse sprinters, Nikias [Arndt], Phil [Bauhaus] en Max [Walscheid] krijgen”.

foto: Davy Rietbergen/Cor Vos ©

Les Gets - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Mike Teunissen (Netherlands / Team LottoNL - Jumbo) pictured during the prologue of the Critérium du Dauphiné 2016 - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Les Gets – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Mike Teunissen (Netherlands / Team LottoNL – Jumbo) pictured during the prologue of the Critérium du Dauphiné 2016 – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Juliette Labous rijdt de komende twee jaar bij team Team Liv Plantur

Juliette Labous uit Frankrijk heeft een tweejarig contract getekend bij team Team Liv Plantur. De17-jarige Labous heeft ’n enorm potentieel en is bij de junior vrouwen Frans kampioen op de weg  en in de tijdrit.

“Het is een fantastische kans voor mij, en ik verheug me op het komende seizoen bij team Liv Plantur,” bevestigt Labous. “Het team is gekoppeld aan een visie op de ontwikkeling van de rensters en het is geweldig om te zien dat teamwerk de kern van deze visie is.”

“Juliette is nog zeer jong en is één van de grootste talenten in de wereld,” weet team Liv Plantur coach Hans Timmermans (NED). “Ik zie dat ze alles heeft wat nodig is om een renster van wereldklasse te worden. Fysiek ze is extreem getalenteerd en mentaal is Juliette heel gericht en weet wat ze wil bereiken”. “Tijdens het laatste trainingskamp met ons team zagen we hoe bereid ze is om van onze trainers en andere rensters iets te leren. Na dit trainingskamp en het deelnemen aan onze Duitse talentsdagen won ze de Nations Cup Race in Albstadt en dat is, geloof me, een zware wedstrijd”.

foto: PdV/PN/Cor Vos ©

Richmond - USA - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Juliette Labous of France pictured during the Worldchampionships Cycling - Championat du Monde in Richmond - TT - women juniores - photo’s PDV/PN/Cor Vos © 2015

Richmond – USA – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Juliette Labous of France pictured during the Worldchampionships Cycling – Championat du Monde in Richmond – TT – women juniores – photo’s PDV/PN/Cor Vos © 2015

Jeroen Meijers en Martijn Tusveld rijden volgend seizoen voor Roompot – Oranje Peloton

Roompot – Oranje Peloton heeft met Jeroen Meijers en Martijn Tusveld twee nieuwe aanwinsten voor de komende seizoenen binnen gehaald. De renners van het Rabobank Development Team zijn daarmee de volgende talenten van eigen bodem die de mogelijkheid krijgen zich verder te ontwikkelen in het profpeloton. Eerder werden ook de amateurs Tim Ariesen, Martijn Budding, Elmar Reinders en Oscar Riesebeek al vastgelegd.

Martijn Tusveld maakte al op jonge leeftijd de overstap van zijn club naar de opleidingsploeg van Rabobank. In de afgelopen vijf seizoenen ontwikkelde de Utrechter zich daar steeds meer als specialist in de heuvels. “Martijn heeft bovendien een goede tijdrit in de benen en heeft dus mogelijkheden in de kortere etappekoersen die wij regelmatig rijden”, reageert Erik Breukink op het aantrekken van Tusveld. Dit seizoen pakte hij, een overwinning in een rit in de Istrian Spring Trophy en eindigde als vierde in de Ronde van Normandië. In 2015 stond hij op het podium in zowel Parijs-Tours als de Ronde van Lombardije voor beloften. Tusveld, die later deze week zijn 23e verjaardag viert, is op dit moment als stagiaire in de Tour of Britain actief voor Giant-Alpecin.

Jeroen Meijers is ook dit seizoen één van de best presterende Nederlandse renners in zijn leeftijdscategorie. De 23-jarige inwoner van Alphen schreef onder meer de Franse etappewedstrijd Kreiz Breizh Elite en de Fleche Ardenaise op zijn naam. Daarnaast was Meijers winnaar van  het puntenklassement in de Tour de Bretagne en behaalde hij, net als in 2015, meer dan tien ereplaatsen in U.C.I. koersen. “Jeroen is een beetje een laatbloeier, die sinds vorig jaar echt stappen gezet heeft in zijn ontwikkeling” zegt Jean-Paul van Poppel over zijn provinciegenoot. “Wij zien in hem een echte allrounder die zeker nog door kan groeien. Hij is geen pure spurter, maar kan wel goed aankomen. Ik ben benieuwd hoe ver hij kan gaan komen. Daar gaan wij in de komende twee jaar samen aan werken”.

 

foto: Cor Vos ©

 

Schermafbeelding 2016-09-06 om 16.09.12

Pieter Weening tekent voor twee jaar bij Roompot – Oranje Peloton

Pieter Weening verlengt op korte termijn zijn contract met Roompot – Oranje Peloton en zal ook de komende twee seizoenen uitkomen voor de 100% Nederlandse pro-continentale wielerploeg. De ervaren Fries is bezig aan zijn eerste jaar in het team van ploegleiders Breukink, Van Poppel en Cornelisse en boekte daarin al opvallende successen. Zo was Weening de sterkste in een etappe en het eindklassement van de Ronde van Noorwegen en won hij een rit in de Tour de Suisse.

 

“Pieter is niet alleen in dat opzicht een belangrijke aanwinst voor de ploeg gebleken” reageert teammanager Michael Zijlaard tevreden op de contractverlenging. “Hij weet hoe een beroepsrenner moet leven, kan als geen ander naar specifieke doelen werken en is ook wat ambitie en wedstrijdinzicht betreft een voorbeeld voor de talenten in ons team”.

 

Weening zelf is ook blij met de verlengde samenwerking: ‘Roompot – Oranje Peloton is een prima keuze gebleken. Ik kan bij deze ploeg, bij wijze van spreken, doen en laten wat ik wil en mij richten op de wedstrijden die mij goed liggen. Het is ook mooi te ervaren dat je iets kunt betekenen voor de jonge mannen”, aldus Weening die gisteren de Tour des Fjords nog afsloot als de nummer zes van het klassement. “En zo lang ik fit blijf en een goed niveau haal wil ik blijven fietsen”.

 

De inwoner van grensplaats Lanaken is bezig aan zijn 13e seizoen als beroepsrenner. Na een start bij het opleidingsteam van Rabobank kwam de ´Harrekiet´ acht jaar uit voor de bankiersploeg. Van 2012 tot en met 2015 fietste hij voor het Australische Orica-Greenedge. Zijn acht profzeges boekte hij bepaald niet in de kleinste koersen: een Tour etappe in Gérardmer (2005), het eindklassement in de Ronde van Polen, de Giro della Toscana en natuurlijk twee ritzeges in de Giro d’Italia (plus de ploegentijdrit met Orica). 

foto Miwa iijima/Cor Vos ©

Amden - Switserland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Pieter Weening (Netherlands / Roompot - Oranje Peloton)pictured during stage 6 of the Tour de Suisse 2016 from Weesen to Amden (162,8 km) - photo Miwa IIjima/Cor Vos © 2016

Amden – Switserland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Pieter Weening (Netherlands / Roompot – Oranje Peloton)pictured during stage 6 of the Tour de Suisse 2016 from Weesen to Amden (162,8 km) – photo Miwa IIjima/Cor Vos © 2016

Team LottoNL-Jumbo contracteert Daan Olivier

Team LottoNL-Jumbo heeft zich versterkt met de talentvolle klimmer Daan Olivier. De 23-jarige renner is de komende twee jaar te zien in het shirt van Team LottoNL-Jumbo. Daan Olivier stopte in juli 2015 met fietsen en heeft besloten terug te keren op het hoogste niveau.

Daan Olivier is blij om weer terug te zijn. “Het is altijd mijn droom geweest om voor dé Nederlandse wielerploeg te gaan koersen. Na een prettig gesprek met het team wist ik meteen dat het goed zat. Bij Team LottoNL-Jumbo krijg ik door trainingsbegeleiding en coaching de tijd om mij verder te ontwikkelen als sporter en ook als persoon.

“Ik was de balans kwijt tussen focus en ontspanning. Een jaar nadat ik bij Giant-Shimano gestopt ben heb ik besloten om weer profrenner te worden. Plezier is voor mij het belangrijkste en dat heb ik terug gevonden op de fiets.” Olivier rijdt de komende maand nog een aantal wedstrijden als elite om vanaf januari als professioneel wielrenner aan de slag te gaan.

Nico Verhoeven
Een unieke overstap volgens technisch directeur Nico Verhoeven: “Het stoppen van Daan Olivier was een verassende ontwikkeling in zijn carrière, maar het is ook uniek dat hij weer is begonnen. We hebben gemerkt dat zijn motivatie terug is, en het talent dat hij heeft is niet zomaar weg.”

Nico Verhoeven ziet zeker dat talent nog. “Daan Olivier kan goed bergop en heeft als prof al goede dingen laten zien. We willen samen met hem weer de weg naar de top vinden en daar de tijd voor nemen. Een belangrijke fase in zijn ontwikkeling is het terugvinden van plezier”

Daan Olivier is geen onbekende voor de ploeg. “We kennen Daan Olivier al langer, trainer Mathieu Heijboer heeft met hem gewerkt.” Aldus Nico Verhoeven.

 

foto: Cor Vos ©

 

 

Hoogvliet - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - TEAM GIANT/ALPECIN TRAINING IN SPANJE DAAN OLIVIER - Cor Vos © 2016

Hoogvliet – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – TEAM GIANT/ALPECIN TRAINING IN SPANJE DAAN OLIVIER – Cor Vos © 2016

Moreno Hofland naar Lotto Soudal

Moreno Hofland, sprinter van beroep verkast naar een andere Lotto. Die van Belgie: Lotto Soudal. De renner uit Roosendaal, door LottoNL-Jumbo in het begin van dit seizoen aangeprezen als de man waar men voor wilt werken als er gesprint moet worden. Het treintje ontspoorde te vaak. En bovenal er is een andere sprinter in het team: Dylan Groenewegen.

foto: RV/Cor Vos ©

 

Nowy Sacz - Poland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Moreno Hofland (Netherlands / Team Lotto Nl - Jumbo) pictured during Tour de Pologne - Stage 3 from Zawiercie to Nowy Sacz - photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2016

Nowy Sacz – Poland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Moreno Hofland (Netherlands / Team Lotto Nl – Jumbo) pictured during Tour de Pologne – Stage 3 from Zawiercie to Nowy Sacz – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2016

Wilco Kelderman naar Team Sunweb-Giant

Wilco Kelderman gaat de komende twee seizoenen deel uitmaken van Team Sunweb-Giant.  Dat Kelderman bij zijn huidige ploeg LottoNL-Jumbo wil vertrekken is al lang bekend.

Wilco Kelderman stapte in 2012 over van het Rabo Development Team naar het Pro Tour team van de Rabobank.  Met de vier overwinningen in de vijf jaar, dat de Veenendaler profwielrenner is, maakt Kelderman nu de overstap en wordt ploeggenoot van o.a Tom Dumoulin. En ook leuk: Laurens ten Dam gaat nog een jaartje door bij Sunweb-Giant.

Foto: Dion Kerckhoffs/BH/Cor Vos ©
www.highlightsofcyclingweekly.com

 

Morzine - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Wilco Kelderman (NED-LottoNL-Jumbo) pictured during stage 20 of the 2016 Tour de France from Megeve to Morzine, 146.00 km - photo Dion Kerkhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Morzine – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Wilco Kelderman (NED-LottoNL-Jumbo) pictured during stage 20 of the 2016 Tour de France from Megeve to Morzine, 146.00 km – photo Dion Kerkhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Laguna Seca - USA - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Laurens Ten Dam (Netherlands / Team Giant - Alpecin) pictured during stage - 4 of the Amgen Tour of California 2016 from Morro Bay to Laguna Seca - photo Brian Hodes/Cor Vos © 2016***USA Out***

Laguna Seca – USA – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Laurens Ten Dam (Netherlands / Team Giant – Alpecin) pictured during stage – 4 of the Amgen Tour of California 2016 from Morro Bay to Laguna Seca – photo Brian Hodes/Cor Vos © 2016***USA Out***

 

Wesley Kreder keert terug naar team Wanty Group Gobert

Na twee jaar in de kleuren van Team Roompot – Oranje peloton keert Wesley Kreder terug naar team Wanty Group Gobert. Daarvoor reed Kreder voor Team Vacansoleil-DCM.

Michel Kreder won dit seizoen de eerste etappe van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk in Oss.

Michel and Raymond Kreder zijn de twee neven van Wesley die wel bij team Roompot Oranje Peloton blijven

foto Cor Vos ©

Goes - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Wesley Kreder (Netherlands / Roompot - Oranje Peloton) pictured during the prologue (6,4 km) of the Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk 2016 in Goes, Netherlands - photo Carla Vos/Cor Vos © 2016

Goes – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Wesley Kreder (Netherlands / Roompot – Oranje Peloton) pictured during the prologue (6,4 km) of the Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk 2016 in Goes, Netherlands – photo Carla Vos/Cor Vos © 2016

Thalita de Jong naar Lares-Waowdeals

Thalita de Jong rijdt in 2017 bij Lares-Waowdeals. De wereldkampioene veldrijden stapt over van Rabo-Liv dat aan het einde van dit seizoen ophoudt te bestaan. De Jong rijdt vanaf 2012 voor het team van Marianne Vos. Thalita de Jong gaat deze wintermaanden haar kampioenstrui laten zien tijdens de veldritten en krijgt bij haar nieuwe team een vrije rol.

Thalita De Jong: “Lares-Waowdeals wil mij helpen om finales te gaan rijden en zelf te rijden voor de overwinning. Ik zie het als een uitdaging om in deze nieuwe ploeg veel nieuwe dingen te leren, zoals de manier van koersen als kopvrouw. Ook kijk ik er naar uit om elkaar te helpen in de koers en van elkaar te leren om op deze manier elkaar op een hoger niveau te brengen”.

 

foto’s Anton Vos/NV/PN/Cor Vos ©

 

Heusden - Zolder - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Thalita De Jong (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during World Championships Cyclocross in Zolder 2015 Cat : Elite Women - photo NV/PN/Cor Vos © 2016

Heusden – Zolder – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Thalita De Jong (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during World Championships Cyclocross in Zolder 2015 Cat : Elite Women – photo NV/PN/Cor Vos © 2016

Alassio/Madonna della Guardia - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - De Jong Thalita (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during stage 6 of the Giro d’Italia Internazionale Femminile 2016 (2.WWT) from Andora to Alassio/Madonna della Guardia - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Alassio/Madonna della Guardia – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – De Jong Thalita (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during stage 6 of the Giro d’Italia Internazionale Femminile 2016 (2.WWT) from Andora to Alassio/Madonna della Guardia – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Clement naar Team LottoNL-Jumbo

Stef Clement versterkt per 1 januari 2017 Team LottoNL-Jumbo. De Nederlander is na twee jaar IAM Cycling klaar om de klassementsmannen van de Nederlandse World Tour formatie te ondersteunen en tekent voor twee seizoenen.

 

“Ik kreeg in mei te horen dat IAM Cycling na dit seizoen zou stoppen”, zegt Stef Clement. “Toen zat ik met een gebroken sleutelbeen boven op een berg op hoogtestage. Ik had geen goed voorjaar gehad, had niet veel om te overleggen en moest dus op zoek naar een nieuwe ploeg. Ik ben sinds dat moment aan mezelf blijven werken. Ik ben ook naar IAM Cycling gegaan om mezelf als mens en als wielrenner te ontwikkelen en dit is een prima moment om terug te keren naar waar ik het liefst wil zijn.”

 

Belangrijke man

Technisch directeur Nico Verhoeven is blij met de komst van Clement. “Hij heeft in de Dauphiné, de Tour de France en de Arctic Race laten zien wat hij in zijn mars heeft”, geeft hij aan. “Hij acteert op een hoog niveau en is een belangrijke man in de klassementstrein. De Giro d’Italia met Steven Kruijswijk wordt een doel voor hem. We zijn in de breedte sterker geworden met Clement en Van den Broeck.”

 

“Ik kom naar de ploeg om bergop de klassementsrenners bij te staan”, concludeert Clement. “Ik had tot twee jaar geleden nooit ervaren hoe het is om een klassement te rijden in een grote ronde. Nu ik dat wel heb gedaan, denk ik dat ik beter in staat ben om een kopman te helpen. Het is mij in Zwitserland niet gelukt om mijn tijdrit te verbeteren en terwijl ik daar druk met mezelf bezig was, heeft Team LottoNL-Jumbo ook stappen gemaakt. In de tijdritten waren ze vaak collectief de beste. Dat was een eye-opener voor mij.”

Foto: Davy Rietbergen/Cor Vos ©

Saint-Gervais - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Stef Clement (NED-IAM Cycling) pictured during stage 19 of the 2016 Tour de France from Albertville to Saint-Gervais, 146.00 km - photo Davy Rietbergen/Dion Kerkhoffs/Cor Vos © 2016

Saint-Gervais – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Stef Clement (NED-IAM Cycling) pictured during stage 19 of the 2016 Tour de France from Albertville to Saint-Gervais, 146.00 km – photo Davy Rietbergen/Dion Kerkhoffs/Cor Vos © 2016

Pim Ligthart naar Roompot – Oranje Peloton
Roompot – Oranje Peloton heeft zich voor het volgend wielerseizoen versterkt met Pim Ligthart. De 28-jarige Noord-Hollander komt over van Lotto-Soudal. Na drie jaar in Belgische dienst kan Ligthart bij het pro-continentale team uit eigen land vaker voor eigen kans gaan rijden. “In dat opzicht is dit een heel bewuste keuze. Ik wil graag kijken wat er in zit als ik een groot gedeelte van het seizoen als kopman kan starten. Dat is een uitdaging die ik graag nog eens wilde aangaan. Zeker nu ik in de sterkste jaren van mijn carrière zit”, aldus Ligthart.
“Wij halen met Pim een renner naar ons hart binnen” zegt Jean-Paul van Poppel over de nieuwe aanwinst. “Een aanvaller pur sang die bovendien al weer ruim zes jaar ervaring op het hoogste profniveau heeft. In de winter van 2011 heb ik hem leren kennen bij Vacansoleil-DCM, waar hij het seizoen daarvoor als stagiaire begonnen was. Hij is het type renner en persoon dat wij er graag bij hebben en die wij volgend jaar graag ondersteunen bij het rijden van mooie uitslagen”, is de ploegleider verheugd over de komst van Ligthart.
De inwoner van Bergeijk, die vijf keer de finish haalde van een grote ronde en eerder dit jaar de Giro d’Italia volbracht, hakte de knoop door na een gesprek met teammanager Michael Zijlaard: “Daar had ik direct een goed gevoel bij. Het ‘no nonsens’ karakter en het puur Nederlandse karakter van Roompot – Oranje Peloton past denk ik goed bij mij. En het is fijn dat ik al eerder met Jean-Paul en ook met Michel Cornelisse heb gewerkt. Ik denk dat ik via deze ploeg weer een volgende stap kan zetten”.
Pim Ligthart boekte tot dusver vijf profzeges. Zo was hij vorig jaar de sterkste in de GP La Marseillaise en in een etappe van de Vuelta a Andalucia Ruta del Sol. Vorige week won hij nog in het Belgische Sint-Truiden en finishte hij als tweede in de GP Jef Scherens – Rondom Leuven. Na de amateurs Tim Ariesen, Martijn Budding, Elmar Reinders en Oscar Riesebeek is de nationaal kampioen van 2011 (Ootmarsum) de vijfde nieuwe aanwinst voor Roompot – Oranje Peloton.
 
Foto: Davy Rietbergen/Cor Vos ©
De Panne - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Pim Ligthart (Niederlande / Team Lotto Soudal) pictured during Driedaagse De Panne Koksijde 2016 - Stage 3a - from De Panne to De Panne - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Pim Ligthart (Niederlande / Team Lotto Soudal) pictured during Driedaagse De Panne Koksijde 2016 – Stage 3a – from De Panne to De Panne – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Lennard Hofstede en Chris Hamilton naar Sunweb-Giant

Twee jonge talenten tekenen bij de nieuwe formatie Sunweb-Giant. Chris Hamilton, U23 kampioen van Australië, ontmoet zijn bekende landgenoot Michael “Bling” Mathews. Hamilton heeft een driejarige overeenkomst met het team getekend.

Lennard Hofstede (Rabobank Development Team) stapt ook over naar de professionals in de WorldTour

 

foto: Cor Vos

 

Chris Hamilton wins the Australian roadracechampionships Under 23

Chris Hamilton wins the Australian roadracechampionships Under 23

Utrecht - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Lennard Hofstede pictured during the team presentation of the Rabo Development Team - photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2014

Utrecht – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lennard Hofstede pictured during the team presentation of the Rabo Development Team – photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©

 

Floris De Tier rijdt volgen jaar voor LottNL-Jumbo
Team LottoNL-Jumbo heeft Floris De Tier aangetrokken. De 24-jarige Belg komt over van Topsport Vlaanderen en tekent tot 2019. De Tier wordt door de Nederlandse World Tour-ploeg gezien als een klimtalent.
“Floris De Tier is een talentvolle klimmer”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven. “Zo gaan we hem ook inzetten. Hij startte zijn fietscarrière als veldrijder, blonk uit als klimmer en maakte de overstap. Hij is pas laat overgestapt van de atletieksport naar het wielrennen en is nog volop in ontwikkeling. Nu gaat hij de volgende stap zetten op World Tour-niveau. Zijn komst past binnen onze filosofie om jong talent op te leiden voor het hoogste niveau.”
Hooggebergte
“Na de eerste contacten voelde ik mij onmiddellijk op mijn gemak bij het team”, geeft De Tier aan. “De professionaliteit spreekt me aan. Team LottoNL-Jumbo is voor mij de meest logische stap in het vervolg van mijn carrière. De ervaring die het team heeft, gaat mij zeker verder helpen. Op aanraden van mijn oude ploegmaat Sven Nys maakte ik de overstap naar de weg. Dit is mijn derde seizoen op als wegrenner. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar meer wedstrijden in het hooggebergte te rijden. Daar word ik sterker van.”
 
foto: Davy Rietbergen/Cor Vos ©
Eijsden - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - De Tier Floris (Belgium / Topsport Vlaanderen - Baloise) pictured during the Volta Limburg Classic 2016 - photo Davy Rietbergen//Cor Vos © 2016

Eijsden – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – De Tier Floris (Belgium / Topsport Vlaanderen – Baloise) pictured during the Volta Limburg Classic 2016 – photo Davy Rietbergen//Cor Vos © 2016

Maurits Lammertink rijdt volgend seizoen voor Katusha

In navolging van Antwan Tolhoek en Dylan Groenewegen, die vorig jaar al promotie maakte, maakt ook Maurits Lammertink de overstap van Roompot – Oranje Peloton naar de U.C.I. World Tour. De 25-jarige specialist in wedstrijden in heuvelachtig gebied heeft een contract getekend bij Team Katusha. Lammertink won eerder dit seizoen het eindklassement in de Ronde van Luxemburg.

 “Vanaf dat moment was duidelijk dat Maurits voor ons niet te houden was” reageert Michael Zijlaard op het vertrek van de inwoner van het Overijsselse Harbrinkhoek. “Daarvoor behoorde hij natuurlijk ook al tot de sterksten in de finale van de Amstel Gold Race. Dan weet je dat er interesse zal komen van de ploegen van het hoogste niveau. Dat is mooi voor de renner, die een volgende stap in zijn carrière kan zetten. En een groot compliment voor ons team. Als wij jaarlijks minimaal één talent kunnen laten doorstromen onderstreept dat het bestaansrecht van Roompot – Oranje Peloton”.

 Maurits Lammertink zelf is na twee goede seizoenen bij de 100% Nederlandse pro-continentale ploeg toe aan de volgende stap in zijn carrière: “Katusha toonde al in het voorjaar interesse en hun verhaal sprak mij direct erg aan. Het gaat steeds meer een internationaal gezelschap worden, met renners uit veel verschillende landen. Een type als ik hebben zij niet echt. Ik hoop dan ook voor eigen kans te kunnen rijden in de heuvelklassiekers en volgend jaar in een grote ronde te kunnen starten. Bij Roompot – Oranje Peloton heb ik het erg goed naar mij zin gehad de afgelopen twee jaar en het team heeft mij in staat gesteld mooie resultaten te boeken”.

 Lammertink bezorgde het team van ploegleiders Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michel Cornelisse een jaar geleden de eerste zege, door een etappe te winnen in de Tour du Limousin. Op dit moment werkt hij aan zijn herstel na een zware val in de Tour de Suisse en hoopt op begin volgende maand zijn rentree te kunnen maken in het peloton. 

foto’s: René Vigneron/Cor Vos ©

Baar - Switserland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Maurits Lammertink (Netherlands / Roompot - Oranje Peloton) pictured during stage 1 of the Tour de Suisse 2016 from Baar to Baar (6,4 km) ITT Team Trial Individual - photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2016

Baar – Switserland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Maurits Lammertink (Netherlands / Roompot – Oranje Peloton) pictured during stage 1 of the Tour de Suisse 2016 from Baar to Baar (6,4 km) ITT Team Trial Individual – photo Rene Vigneron/Cor Vos © 2016

Ellen van fiets vanaf 2017 voor team Liv-Plantur
De Woerdense tekent voor twee jaar bij het team van Iwan Spekenbrink. Van Dijk reed drie seizoenen in de kleuren van Team Boels-Dolmans. Team Liv-Plantur wil voor de komende seizoen een sterk collectief neerzetten. Samen met de pas aangetrokken Lucinda Brand zal dat zeker gaan lukken. In het begin van dit lopende seizoen tekende Floortje Mackaij voor twee jaar en ook het vertrouwen in Leah Kirchmann en Sabrina Stultiens is groot.
 
 
foto Davy Rietbergen/Cor Vos ©
Berg en Terblijt - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Van Dijk Ellen (Netherlands / Boels Dolmans Cycling Team) - Moolman-Pasio Ashleigh (South Africa / Cervelo Bigla) pictured during the Boels Hills Classic 2016 from Sittard to Berg en Terblijt - women’s cyclingrace - photo Davy Rietbergen//Cor Vos © 2015

Berg en Terblijt – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Van Dijk Ellen (Netherlands / Boels Dolmans Cycling Team) – Moolman-Pasio Ashleigh (South Africa / Cervelo Bigla) pictured during the Boels Hills Classic 2016 from Sittard to Berg en Terblijt – women’s cyclingrace – photo Davy Rietbergen//Cor Vos © 2015

Van den Broeck naar Team LottoNL-Jumbo
Team LottoNL-Jumbo versterkt zich met ingang van het seizoen 2017 met Jurgen van den Broeck. De Belgische klassementsrenner verbindt zich voor twee seizoenen aan de Nederlandse World Tour-formatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Jurgen van den Broeck komt in eerste instantie als ondersteuning voor onze klassementsmannen Robert Gesink en Steven Kruijswijk in de grote rondes”, legt technisch directeur Nico Verhoeven uit. “Zijn eerste hoofddoel wordt de Giro d’Italia met Steven Kruijswijk. Jurgen heeft een goed trackrecord en bewezen dat hij een grote ronde aankan. Door zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze ploeg in het plan richting 2018. Bij Katusha was hij de luitenant van de kopman en dat maakt hem interessant voor ons. Zijn drive is om vanuit die rol ook naar onze ploeg te komen. In de kleinere rondes en de heuvelklassiekers kan hij voor zijn eigen kansen gaan.”

Ieder detail
“Ik ben zeer verheugd met mijn tweejarige contract bij Team LottoNL-Jumbo”, geeft Van den Broeck aan. “De omkadering van het team spreekt me aan. Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me. Ik zie dat er aan ieder detail gewerkt wordt van trainingskampen tot materiaal en voeding. Mijn specifieke doel is als eerste het bijstaan van Steven Kruijswijk in de Giro. Daarnaast wil ik in de kortere rondes en de Waalse klassiekers mooie resultaten boeken voor het team.”

 

foto: Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©

 

Valkenburg - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Van Den Broeck Jurgen (Belgium / Team Katusha) pictured during UCI World Tour race the Amstel Gold Race 2016 from Maastricht to Valkenburg, the Netherlands - photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016

Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Van Den Broeck Jurgen (Belgium / Team Katusha) pictured during UCI World Tour race the Amstel Gold Race 2016 from Maastricht to Valkenburg, the Netherlands – photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016

Sunweb-Giant start in 2017 een opleidingsteam
Daar waar het Rabobank Development Team ophoud te bestaan, start Sunweb-Giant een opleidingsteam. Vanaf het de start van het nieuwe seizoen zal dit team voor een groot gedeelte uit Duitse beloften bestaan.
 
Max Kanter heeft zelfs als stagaire de Arctic Race in Noorwegen in het zwart-witte shirt van Giant-Alpecin meegereden. Clément Betouigt-Suire is de enige Fransman in de ploeg, waar ook Joris Nieuwenhuis en Jarno Mobach deel van uit maken. Het begeleidingsteam zal hoofdzakelijk Duits zijn.
 
 
Iwan Spekenbrink: “We willen Duitsland weer op de wielerkaart zetten en daarom moeten we ons focussen op de jonge Duitse renners. Het programma krijgt al enige vorm. We gaan de jonge talenten eerst als mens en daarna als renner opleiden. En we hopen daarna een aantal van deze talenten in onze Worldtour formatie terug te zien”.
 
foto’s LB/RB/Cor Vos ©
Emmen - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Joris Nieuwenhuis (Rabobank RDT team) pictured during photoshoot Rabobank LendeRDT team in Emmen -28-01-2015 - photo Cor Vos © 2015

Joris Nieuwenhuis (Rabobank RDT team) foto Cor Vos © 2015

Roubaix - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Nils Eekhoff - Jarno Mobach - Tanguy Turgis pictured during Paris - Roubaix juniores start in Saint-Amand-les-Eaux and finish in Roubaix 111 km - photo LB/RBCor Vos © 2016

Roubaix – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Nils Eekhoff – Jarno Mobach – Tanguy Turgis pictured during Paris – Roubaix juniores with start in Saint-Amand-les-Eaux and finish in Roubaix 111 km – photo LB/RBCor Vos © 2016

Steven Kruijswijk kopman in de Ronde van Spanje
Team LottoNL-Jumbo start aanstaande zaterdag met Steven Kruijswijk als kopman in de 71ste Ronde van Spanje. De Nederlandse Worldtour-formatie stuurt een gevarieerde ploeg rondom Kruijswijk af.
 
Kruijswijk kijkt uit naar zijn tweede grote ronde van dit jaar en is blij met de selectie. “We gaan met een sterke ploeg naar Spanje. We nemen renners mee die mij bergop kunnen bijstaan, maar ook op het vlakke kunnen ondersteunen. Ik wil meedoen om de prijzen. Het is mooi dat de grote klassementsrenners in de Vuelta starten, dat motiveert en zo kan ik mijzelf met de besten meten.”
 
Kruijswijk hoopt op een voordeel ten opzichte van de renners die de Tour hebben gereden. “Na de Giro heb ik veel rust gehad om te herstellen van mijn val en de koers. In aanloop naar de Vuelta heb ik bewust niet veel koersen gereden om zo fris mogelijk aan de start te verschijnen.”
 
Ploegleider Addy Engels onderstreept het doel in deze ronde. “We hebben de ploeg volledig rondom Steven gebouwd. Bergop is het altijd handig om renners bij je te hebben, maar op het vlakke is dat minstens zo belangrijk, vandaar dat er ook mannen zoals Jos van Emden en Martijn Keizer aan de start staan.”
 
Engels vervolgt: “Met Koen Bouwman en Victor Campenaerts debuteren twee jonge renners in een grote ronde. Van beide verwacht ik dat ze zeker bergop een rol kunnen spelen. Het grote doel is het klassement van Steven Kruijswijk, maar we gaan het zeker niet laten om ook mee te springen. We hebben een team met verschillende kwaliteiten. Het een sluit het ander niet uit namelijk.”
 
Tegenslag
Na de Olympische wegrit werd Steven Kruijswijk ziek. “Ik heb mijn trainingsschema na Rio moeten bijstellen. Het is zuur dat ik in het laatste deel van de voorbereiding te maken kreeg met ziekte. Op dit moment voel ik mij weer sterker worden. Nu is het belangrijk de eerste etappes door te komen.”
 
Addy Engels blikt vooruit: “Het is afwachten hoe hij herstelt. Het is nooit fijn als je net voor een grote ronde een dergelijke tegenslag moet verwerken. Zodra Steven weer topfit is, kan hij mee doen om het podium zoals we in de Giro hebben gezien.”
 
Gesink terug in Vuelta
Robert Gesink begint in de Ronde van Spanje aan zijn eerste grote ronde van het jaar. In de Ronde van Zwitserland kwam de 30-jarige renner uit Varsseveld ten val en zag hij zijn Tourdeelname in rook opgaan wegens een hersenschudding. Kruijswijk is hoopvol over de terugkeer van Gesink. “Het is natuurlijk afwachten hoe het met Robert gaat, maar een fitte Gesink kan mij erg goed ondersteunen.”
 
Gesink heeft weer zin om te koersen nadat hij door zijn hersenschudding een belangrijk deel van het seizoen gemist heeft. “Ik kijk uit naar de Vuelta, het een belangrijke koers richting 2017. Ik ga zonder hoge verwachtingen van start en hoop mijn herstelvermogen terug te vinden, te groeien in de koers en de ploeg te kunnen ondersteunen.”
 
Line-up:
Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Bram Tankink, Jos van Emden, Koen Bouwman, Victor Campenaerts, Martijn Keizer, Enrico Battaglin en George Bennett.
 
Foto: Miwa Iijima/Cor Vos ©
Sant’Anna di Vinadio - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Steven Kruijswijk (Netherlands / Team LottoNL - Jumbo) - Chaves Rubio Jhoan Esteban (Columbia / Team Orica Greenedge) pictured during stage 20 of the 99th Giro d’Italia 2016 from Guillestre to Sant’Anna di Vinadio 134 km - foto Miwa IIjima/Cor Vos © 2016

Sant’Anna di Vinadio – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Steven Kruijswijk (Netherlands / Team LottoNL – Jumbo) – Chaves Rubio Jhoan Esteban (Columbia / Team Orica Greenedge) pictured during stage 20 of the 99th Giro d’Italia 2016 from Guillestre to Sant’Anna di Vinadio 134 km – foto Miwa IIjima/Cor Vos © 2016

Van Emden tot 2018 bij Team LottoNL-Jumbo

Jos van Emden heeft zijn contract bij Team LottoNL-Jumbo met twee jaar verlengd. De ervaren Nederlander is nog altijd zeer ambitieus en vindt bij de Nederlandse World Tour formatie de steun die hij daarbij nodig heeft.

 

Tijdritambities

“Ik voel me goed in de ploeg”, zegt Jos van Emden. “Ik heb het naar mijn zin en werk met iedereen goed samen. Ik zie het als een pluspunt dat ik iedereen goed ken. De renners en de staff weten wat ze aan mij hebben en met veel jongens werk ik al lang samen. Dat zorgt ervoor dat we in de wedstrijden boven onszelf uit kunnen stijgen. We zijn eerder bereid onze eigen kansen op te offeren voor elkaar. Bovendien blijven mijn tijdritambities onverminderd groot en daarin word ik gesteund op gebied van begeleiding en materiaal.”

 

Vaste waarde

“Jos is een vaste waarde in de ploeg”, geeft technisch directeur Nico Verhoeven aan. “Hij is belangrijk in de klassiekers, maar ook in de grote rondes. Hij is een belangrijke schakel en kan op bepaalde momenten zelf ook wedstrijden winnen. Dat heeft hij laten zien in de Eneco Tour en de Ster ZLM Toer. Wij zijn blij dat hij voor twee jaar heeft bijgetekend.”

foto: Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©

Buchten - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Jos Van Emden (Netherlands / Team Lotto Nl - Jumbo) pictured during stage 3 of the Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk 2016 in Buchten, Netherlands - photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016

Buchten – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jos Van Emden (Netherlands / Team Lotto Nl – Jumbo) pictured during stage 3 of the Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk 2016 in Buchten, Netherlands – photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016

Eneco Tour met Greg Van Avermaet en Peter Sagan

De Eneco Tour, die dit jaar uitzonderlijk in de 3de week van september staat geprogrammeerd, kan alvast 2 kleppers van formaat aankondigen. Zowel olympisch kampioen Greg Van Avermaet als wereldkampioen Peter Sagan hebben hun deelname aan de Eneco Tour bevestigd.
Voor Greg Van Avermaet wordt het zijn eerste koers in de Lage landen als olympisch kampioen. Ongetwijfeld niet alleen voor hem, maar ook voor de fans een uniek gegeven. Greg won in de Eneco Tour van 2014 de rit op de Muur van Geraardsbergen, waar dit jaar opnieuw de slotetappe zal arriveren. Hij pakte vorige maand etappewinst in de Ronde van Frankrijk en reed er drie dagen in het geel rond. Begin dit jaar schreef hij de Omloop het Nieuwsblad op zijn naam en won hij Tirreno-Adriatico, met één seconde voorsprong op… Peter Sagan. 

De Slovaak is ongetwijfeld de meest succesvolle regerende wereldkampioen van de laatste jaren. Zo won hij dit jaar topklassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, maar was hij ook sterk in etappekoersen als de Ronde van Frankrijk (3 etappezeges & groene trui), Ronde van Zwitserland (2 etappes) en de Ronde van Californië (2 etappes en puntenklassement). Hij ziet de Eneco Tour als ideale voorbereiding op het WK in Qatar, waar hij zijn titel hoopt te verlengen. 

Het belooft dus een boeiende strijd te worden op Belgische en Nederlandse wegen tussen dé twee tenoren van het wielerjaar 2016. De Eneco Tour start op 19 september in het Friese Bolsward en eindigt op zondag 25 september in Geraardsbergen.

 

foto’s: Dion Kerckhoffs/VK/PN/Cor Vos ©

Paris - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Peter Sagan (SLK-Tinkoff) pictured during stage 21 of the 2016 Tour de France from Chantilly to Paris, 113.00 km - photo Dion Kerkhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Paris – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Peter Sagan (SLK-Tinkoff) pictured during stage 21 of the 2016 Tour de France from Chantilly to Paris, 113.00 km – photo Dion Kerkhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Rio de Janeiro - Brasil - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Greg Van Avermaet (Belgium / BMC Racing Team) pictured during men’s roadrace - Olympic Games 2016 in Rio - photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Rio de Janeiro – Brasil – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Greg Van Avermaet (Belgium / BMC Racing Team) pictured during men’s roadrace – Olympic Games 2016 in Rio – photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Tolhoek naar Team LottoNL-Jumbo

Antwan Tolhoek versterkt Team LottoNL-Jumbo met ingang van het seizoen 2017. De Nederlander stapt over van Team Roompot Oranjepeloton en tekent voor twee jaar. Team LottoNL-Jumbo ziet Tolhoek als een wielrenner met veel potentie.

“Antwan Tolhoek is een jonge renner in ontwikkeling”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven. “Hij komt uit de schaats- en skeelerwereld en fietst pas een aantal jaren. Dat zorgt ervoor dat hij perfect past in onze filosofie om jong talent op te leiden naar het hoogste niveau. In Oostenrijk en Zwitserland heeft hij dit seizoen bovendien al laten zien hoeveel hij in zijn mars heeft.”

Vertrouwen
“Ik ben super blij dat ik de volgende stap in mijn carrière bij Team LottoNL-Jumbo zet”, geeft Tolhoek aan. “De ploeg staat als een huis en het plan dat er voor mij ligt, staat mij aan. Ik kom vanuit een omgeving waarin ontwikkeling centraal staat en de visie en begeleiding waarmee Team LottoNL-Jumbo mij wil opleiden, geeft vertrouwen. Robert Gesink en Steven Kruijswijk hebben ook vanuit de jeugd de weg naar de top gevonden bij dit team. Het is mijn droom om grote rondes op World Tour niveau te rijden en die wil ik bij Team LottoNL-Jumbo najagen. Ik wil verder groeien als renner.”

Team Oranje peloton is trots.

Antwan Tolhoek maakt als tweede renner van Roompot – Oranje Peloton de overstap naar een team uit de U.C.I. World Tour. Net als Dylan Groenewegen vorig jaar, zet de talentvolle Zeeuw zijn carrière in het nieuwe jaar voort bij Lotto.nl-Jumbo. De 22-jarige Tolhoek is bezig aan zijn eerste seizoen als prof en viel onder andere op in de Ronde van Zwitserland, waarin hij het bergklassement wist te winnen.

“Mooi dat opnieuw één van de jongens die bij ons een kans heeft gekregen als beroepsrenner de volgende stap kan zetten. Daar mogen wij trots op zijn”, reageert Michael Zijlaard op de ‘transfer’. “Wij voldoen ook weer aan de doelstelling van Roompot – Oranje Peloton door een bijdrage te leveren aan de doorstroming van talent in het Nederlandse wielrennen. In dit geval moet ik wel eerlijk zeggen dat wij Antwan graag ook het tweede jaar van zijn doorlopende contract bij ons team in actie hadden gezien”.

ZLM Verzekeringen ambassadeur Tolhoek kwam begin dit jaar over van het Rabobank Development Team. Na ziekte en een ribbreuk in het voorjaar kwam hij sterk terug en was van waarde voor het team in onder andere de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. In de Tour de Suisse won de inwoner van Yerseke de bergtrui, onder andere door dagelijks de aanval te kiezen. Met een 8e plaats in een etappe in de Ronde van Oostenrijk bevestigde hij zijn mogelijkheden als klimmer.

Roompot – Oranje Peloton heeft met het aantrekken van vier talentvolle amateurs, eerder deze week, een voorschot genomen op meerdere wijzigingen in de selectie voor de komende jaren. Naast de komst van Tim Ariesen, Martijn Budding, Elmar Reinders en Oscar Riesebeek zal er in de komende week meer duidelijk worden over de samenstelling van het team in 2017 en ’18.

 

foto” Miwa Iijima/Cor Vos ©

 

Davos - Switserland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Antwan Tolhoek (Netherlands / Roompot - Oranje Peloton) pictured during stage 9 of the Tour de Suisse 2016 from Davos to Davos (117,7 km) - photo Miwa IIjima/Cor Vos © 2016

Davos – Switserland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Antwan Tolhoek (Netherlands / Roompot – Oranje Peloton) pictured during stage 9 of the Tour de Suisse 2016 from Davos to Davos (117,7 km) – photo Miwa IIjima/Cor Vos © 2016