Header HoC Weekly V1

Digitale foto’s bestellen

Ellen van Dijk fietst vanaf 2017 voor team Liv-Plantur
De Woerdense tekent voor twee jaar bij het team van Iwan Spekenbrink. Van Dijk reed drie seizoenen in de kleuren van Team Boels-Dolmans. Team Liv-Plantur wil voor de komende seizoen een sterk collectief neerzetten. Samen met de pas aangetrokken Lucinda Brand zal dat zeker gaan lukken. In het begin van dit lopende seizoen tekende Floortje Mackaij voor twee jaar en ook het vertrouwen in Leah Kirchmann en Sabrina Stultiens is groot.
 
 
foto Davy Rietbergen/Cor Vos ©

Berg en Terblijt - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Van Dijk Ellen (Netherlands / Boels Dolmans Cycling Team) - Moolman-Pasio Ashleigh (South Africa / Cervelo Bigla) pictured during the Boels Hills Classic 2016 from Sittard to Berg en Terblijt - women’s cyclingrace - photo Davy Rietbergen//Cor Vos © 2015
Berg en Terblijt – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Van Dijk Ellen (Netherlands / Boels Dolmans Cycling Team) – Moolman-Pasio Ashleigh (South Africa / Cervelo Bigla) pictured during the Boels Hills Classic 2016 from Sittard to Berg en Terblijt – women’s cyclingrace – photo Davy Rietbergen//Cor Vos © 2015

Van den Broeck naar Team LottoNL-Jumbo
Team LottoNL-Jumbo versterkt zich met ingang van het seizoen 2017 met Jurgen van den Broeck. De Belgische klassementsrenner verbindt zich voor twee seizoenen aan de Nederlandse World Tour-formatie.

 

 

 

 

“Jurgen van den Broeck komt in eerste instantie als ondersteuning voor onze klassementsmannen Robert Gesink en Steven Kruijswijk in de grote rondes”, legt technisch directeur Nico Verhoeven uit. “Zijn eerste hoofddoel wordt de Giro d’Italia met Steven Kruijswijk. Jurgen heeft een goed trackrecord en bewezen dat hij een grote ronde aankan. Door zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze ploeg in het plan richting 2018. Bij Katusha was hij de luitenant van de kopman en dat maakt hem interessant voor ons. Zijn drive is om vanuit die rol ook naar onze ploeg te komen. In de kleinere rondes en de heuvelklassiekers kan hij voor zijn eigen kansen gaan.”

Ieder detail
“Ik ben zeer verheugd met mijn tweejarige contract bij Team LottoNL-Jumbo”, geeft Van den Broeck aan. “De omkadering van het team spreekt me aan. Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me. Ik zie dat er aan ieder detail gewerkt wordt van trainingskampen tot materiaal en voeding. Mijn specifieke doel is als eerste het bijstaan van Steven Kruijswijk in de Giro. Daarnaast wil ik in de kortere rondes en de Waalse klassiekers mooie resultaten boeken voor het team.”

 

foto: Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©

 

Valkenburg - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Van Den Broeck Jurgen (Belgium / Team Katusha) pictured during UCI World Tour race the Amstel Gold Race 2016 from Maastricht to Valkenburg, the Netherlands - photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016
Valkenburg – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Van Den Broeck Jurgen (Belgium / Team Katusha) pictured during UCI World Tour race the Amstel Gold Race 2016 from Maastricht to Valkenburg, the Netherlands – photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016

Sunweb-Giant start in 2017 een opleidingsteam
Daar waar het Rabobank Development Team ophoud te bestaan, start Sunweb-Giant een opleidingsteam. Vanaf het de start van het nieuwe seizoen zal dit team voor een groot gedeelte uit Duitse beloften bestaan.
 
Max Kanter heeft zelfs als stagaire de Arctic Race in Noorwegen in het zwart-witte shirt van Giant-Alpecin meegereden. Clément Betouigt-Suire is de enige Fransman in de ploeg, waar ook Joris Nieuwenhuis en Jarno Mobach deel van uit maken. Het begeleidingsteam zal hoofdzakelijk Duits zijn.
 
 
Iwan Spekenbrink: “We willen Duitsland weer op de wielerkaart zetten en daarom moeten we ons focussen op de jonge Duitse renners. Het programma krijgt al enige vorm. We gaan de jonge talenten eerst als mens en daarna als renner opleiden. En we hopen daarna een aantal van deze talenten in onze Worldtour formatie terug te zien”.
 
foto’s LB/RB/Cor Vos ©

Emmen - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Joris Nieuwenhuis (Rabobank RDT team) pictured during photoshoot Rabobank LendeRDT team in Emmen -28-01-2015 - photo Cor Vos © 2015
Joris Nieuwenhuis (Rabobank RDT team) foto Cor Vos © 2015

Roubaix - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Nils Eekhoff - Jarno Mobach - Tanguy Turgis pictured during Paris - Roubaix juniores start in Saint-Amand-les-Eaux and finish in Roubaix 111 km - photo LB/RBCor Vos © 2016
Roubaix – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Nils Eekhoff – Jarno Mobach – Tanguy Turgis pictured during Paris – Roubaix juniores with start in Saint-Amand-les-Eaux and finish in Roubaix 111 km – photo LB/RBCor Vos © 2016

Steven Kruijswijk kopman in de Ronde van Spanje
Team LottoNL-Jumbo start aanstaande zaterdag met Steven Kruijswijk als kopman in de 71ste Ronde van Spanje. De Nederlandse Worldtour-formatie stuurt een gevarieerde ploeg rondom Kruijswijk af.
 
Kruijswijk kijkt uit naar zijn tweede grote ronde van dit jaar en is blij met de selectie. “We gaan met een sterke ploeg naar Spanje. We nemen renners mee die mij bergop kunnen bijstaan, maar ook op het vlakke kunnen ondersteunen. Ik wil meedoen om de prijzen. Het is mooi dat de grote klassementsrenners in de Vuelta starten, dat motiveert en zo kan ik mijzelf met de besten meten.”
 
Kruijswijk hoopt op een voordeel ten opzichte van de renners die de Tour hebben gereden. “Na de Giro heb ik veel rust gehad om te herstellen van mijn val en de koers. In aanloop naar de Vuelta heb ik bewust niet veel koersen gereden om zo fris mogelijk aan de start te verschijnen.”
 
Ploegleider Addy Engels onderstreept het doel in deze ronde. “We hebben de ploeg volledig rondom Steven gebouwd. Bergop is het altijd handig om renners bij je te hebben, maar op het vlakke is dat minstens zo belangrijk, vandaar dat er ook mannen zoals Jos van Emden en Martijn Keizer aan de start staan.”
 
Engels vervolgt: “Met Koen Bouwman en Victor Campenaerts debuteren twee jonge renners in een grote ronde. Van beide verwacht ik dat ze zeker bergop een rol kunnen spelen. Het grote doel is het klassement van Steven Kruijswijk, maar we gaan het zeker niet laten om ook mee te springen. We hebben een team met verschillende kwaliteiten. Het een sluit het ander niet uit namelijk.”
 
Tegenslag
Na de Olympische wegrit werd Steven Kruijswijk ziek. “Ik heb mijn trainingsschema na Rio moeten bijstellen. Het is zuur dat ik in het laatste deel van de voorbereiding te maken kreeg met ziekte. Op dit moment voel ik mij weer sterker worden. Nu is het belangrijk de eerste etappes door te komen.”
 
Addy Engels blikt vooruit: “Het is afwachten hoe hij herstelt. Het is nooit fijn als je net voor een grote ronde een dergelijke tegenslag moet verwerken. Zodra Steven weer topfit is, kan hij mee doen om het podium zoals we in de Giro hebben gezien.”
 
Gesink terug in Vuelta
Robert Gesink begint in de Ronde van Spanje aan zijn eerste grote ronde van het jaar. In de Ronde van Zwitserland kwam de 30-jarige renner uit Varsseveld ten val en zag hij zijn Tourdeelname in rook opgaan wegens een hersenschudding. Kruijswijk is hoopvol over de terugkeer van Gesink. “Het is natuurlijk afwachten hoe het met Robert gaat, maar een fitte Gesink kan mij erg goed ondersteunen.”
 
Gesink heeft weer zin om te koersen nadat hij door zijn hersenschudding een belangrijk deel van het seizoen gemist heeft. “Ik kijk uit naar de Vuelta, het een belangrijke koers richting 2017. Ik ga zonder hoge verwachtingen van start en hoop mijn herstelvermogen terug te vinden, te groeien in de koers en de ploeg te kunnen ondersteunen.”
 
Line-up:
Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Bram Tankink, Jos van Emden, Koen Bouwman, Victor Campenaerts, Martijn Keizer, Enrico Battaglin en George Bennett.
 
Foto: Miwa Iijima/Cor Vos ©

Sant’Anna di Vinadio - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Steven Kruijswijk (Netherlands / Team LottoNL - Jumbo) - Chaves Rubio Jhoan Esteban (Columbia / Team Orica Greenedge) pictured during stage 20 of the 99th Giro d’Italia 2016 from Guillestre to Sant’Anna di Vinadio 134 km - foto Miwa IIjima/Cor Vos © 2016
Sant’Anna di Vinadio – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Steven Kruijswijk (Netherlands / Team LottoNL – Jumbo) – Chaves Rubio Jhoan Esteban (Columbia / Team Orica Greenedge) pictured during stage 20 of the 99th Giro d’Italia 2016 from Guillestre to Sant’Anna di Vinadio 134 km – foto Miwa IIjima/Cor Vos © 2016

Van Emden tot 2018 bij Team LottoNL-Jumbo

Jos van Emden heeft zijn contract bij Team LottoNL-Jumbo met twee jaar verlengd. De ervaren Nederlander is nog altijd zeer ambitieus en vindt bij de Nederlandse World Tour formatie de steun die hij daarbij nodig heeft.

 

Tijdritambities

“Ik voel me goed in de ploeg”, zegt Jos van Emden. “Ik heb het naar mijn zin en werk met iedereen goed samen. Ik zie het als een pluspunt dat ik iedereen goed ken. De renners en de staff weten wat ze aan mij hebben en met veel jongens werk ik al lang samen. Dat zorgt ervoor dat we in de wedstrijden boven onszelf uit kunnen stijgen. We zijn eerder bereid onze eigen kansen op te offeren voor elkaar. Bovendien blijven mijn tijdritambities onverminderd groot en daarin word ik gesteund op gebied van begeleiding en materiaal.”

 

Vaste waarde

“Jos is een vaste waarde in de ploeg”, geeft technisch directeur Nico Verhoeven aan. “Hij is belangrijk in de klassiekers, maar ook in de grote rondes. Hij is een belangrijke schakel en kan op bepaalde momenten zelf ook wedstrijden winnen. Dat heeft hij laten zien in de Eneco Tour en de Ster ZLM Toer. Wij zijn blij dat hij voor twee jaar heeft bijgetekend.”

foto: Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©

Buchten - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Jos Van Emden (Netherlands / Team Lotto Nl - Jumbo) pictured during stage 3 of the Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk 2016 in Buchten, Netherlands - photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016
Buchten – Netherlands – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Jos Van Emden (Netherlands / Team Lotto Nl – Jumbo) pictured during stage 3 of the Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk 2016 in Buchten, Netherlands – photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016

Eneco Tour met Greg Van Avermaet en Peter Sagan

De Eneco Tour, die dit jaar uitzonderlijk in de 3de week van september staat geprogrammeerd, kan alvast 2 kleppers van formaat aankondigen. Zowel olympisch kampioen Greg Van Avermaet als wereldkampioen Peter Sagan hebben hun deelname aan de Eneco Tour bevestigd.
Voor Greg Van Avermaet wordt het zijn eerste koers in de Lage landen als olympisch kampioen. Ongetwijfeld niet alleen voor hem, maar ook voor de fans een uniek gegeven. Greg won in de Eneco Tour van 2014 de rit op de Muur van Geraardsbergen, waar dit jaar opnieuw de slotetappe zal arriveren. Hij pakte vorige maand etappewinst in de Ronde van Frankrijk en reed er drie dagen in het geel rond. Begin dit jaar schreef hij de Omloop het Nieuwsblad op zijn naam en won hij Tirreno-Adriatico, met één seconde voorsprong op… Peter Sagan. 

De Slovaak is ongetwijfeld de meest succesvolle regerende wereldkampioen van de laatste jaren. Zo won hij dit jaar topklassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, maar was hij ook sterk in etappekoersen als de Ronde van Frankrijk (3 etappezeges & groene trui), Ronde van Zwitserland (2 etappes) en de Ronde van Californië (2 etappes en puntenklassement). Hij ziet de Eneco Tour als ideale voorbereiding op het WK in Qatar, waar hij zijn titel hoopt te verlengen. 

Het belooft dus een boeiende strijd te worden op Belgische en Nederlandse wegen tussen dé twee tenoren van het wielerjaar 2016. De Eneco Tour start op 19 september in het Friese Bolsward en eindigt op zondag 25 september in Geraardsbergen.

 

foto’s: Dion Kerckhoffs/VK/PN/Cor Vos ©

Paris - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Peter Sagan (SLK-Tinkoff) pictured during stage 21 of the 2016 Tour de France from Chantilly to Paris, 113.00 km - photo Dion Kerkhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016
Paris – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Peter Sagan (SLK-Tinkoff) pictured during stage 21 of the 2016 Tour de France from Chantilly to Paris, 113.00 km – photo Dion Kerkhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Rio de Janeiro - Brasil - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Greg Van Avermaet (Belgium / BMC Racing Team) pictured during men’s roadrace - Olympic Games 2016 in Rio - photo VK/PN/Cor Vos © 2016
Rio de Janeiro – Brasil – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Greg Van Avermaet (Belgium / BMC Racing Team) pictured during men’s roadrace – Olympic Games 2016 in Rio – photo VK/PN/Cor Vos © 2016

Tolhoek naar Team LottoNL-Jumbo

Antwan Tolhoek versterkt Team LottoNL-Jumbo met ingang van het seizoen 2017. De Nederlander stapt over van Team Roompot Oranjepeloton en tekent voor twee jaar. Team LottoNL-Jumbo ziet Tolhoek als een wielrenner met veel potentie.

“Antwan Tolhoek is een jonge renner in ontwikkeling”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven. “Hij komt uit de schaats- en skeelerwereld en fietst pas een aantal jaren. Dat zorgt ervoor dat hij perfect past in onze filosofie om jong talent op te leiden naar het hoogste niveau. In Oostenrijk en Zwitserland heeft hij dit seizoen bovendien al laten zien hoeveel hij in zijn mars heeft.”

Vertrouwen
“Ik ben super blij dat ik de volgende stap in mijn carrière bij Team LottoNL-Jumbo zet”, geeft Tolhoek aan. “De ploeg staat als een huis en het plan dat er voor mij ligt, staat mij aan. Ik kom vanuit een omgeving waarin ontwikkeling centraal staat en de visie en begeleiding waarmee Team LottoNL-Jumbo mij wil opleiden, geeft vertrouwen. Robert Gesink en Steven Kruijswijk hebben ook vanuit de jeugd de weg naar de top gevonden bij dit team. Het is mijn droom om grote rondes op World Tour niveau te rijden en die wil ik bij Team LottoNL-Jumbo najagen. Ik wil verder groeien als renner.”

Team Oranje peloton is trots.

Antwan Tolhoek maakt als tweede renner van Roompot – Oranje Peloton de overstap naar een team uit de U.C.I. World Tour. Net als Dylan Groenewegen vorig jaar, zet de talentvolle Zeeuw zijn carrière in het nieuwe jaar voort bij Lotto.nl-Jumbo. De 22-jarige Tolhoek is bezig aan zijn eerste seizoen als prof en viel onder andere op in de Ronde van Zwitserland, waarin hij het bergklassement wist te winnen.

“Mooi dat opnieuw één van de jongens die bij ons een kans heeft gekregen als beroepsrenner de volgende stap kan zetten. Daar mogen wij trots op zijn”, reageert Michael Zijlaard op de ‘transfer’. “Wij voldoen ook weer aan de doelstelling van Roompot – Oranje Peloton door een bijdrage te leveren aan de doorstroming van talent in het Nederlandse wielrennen. In dit geval moet ik wel eerlijk zeggen dat wij Antwan graag ook het tweede jaar van zijn doorlopende contract bij ons team in actie hadden gezien”.

ZLM Verzekeringen ambassadeur Tolhoek kwam begin dit jaar over van het Rabobank Development Team. Na ziekte en een ribbreuk in het voorjaar kwam hij sterk terug en was van waarde voor het team in onder andere de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. In de Tour de Suisse won de inwoner van Yerseke de bergtrui, onder andere door dagelijks de aanval te kiezen. Met een 8e plaats in een etappe in de Ronde van Oostenrijk bevestigde hij zijn mogelijkheden als klimmer.

Roompot – Oranje Peloton heeft met het aantrekken van vier talentvolle amateurs, eerder deze week, een voorschot genomen op meerdere wijzigingen in de selectie voor de komende jaren. Naast de komst van Tim Ariesen, Martijn Budding, Elmar Reinders en Oscar Riesebeek zal er in de komende week meer duidelijk worden over de samenstelling van het team in 2017 en ’18.

 

foto” Miwa Iijima/Cor Vos ©

 

Davos - Switserland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Antwan Tolhoek (Netherlands / Roompot - Oranje Peloton) pictured during stage 9 of the Tour de Suisse 2016 from Davos to Davos (117,7 km) - photo Miwa IIjima/Cor Vos © 2016
Davos – Switserland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Antwan Tolhoek (Netherlands / Roompot – Oranje Peloton) pictured during stage 9 of the Tour de Suisse 2016 from Davos to Davos (117,7 km) – photo Miwa IIjima/Cor Vos © 2016

Phil Bauhaus tekent voor twee jaar bij Sunweb-Giant. De Duitse renner komt over van team Bora-Argon18.

Bauhaus heeft, sinds hij professional is, vier wedstrijden gewonnen. In 2014 won hij twee etappes in de Volta a Portugal em Bicicleta. Onlangs won hij de afsluitende etappe van de Ronde van Denemarken en eerder dit seizoen won hij in de Ronde van Azerbeidzjan de openingsrit. Hij heeft ook goed gepresteerd in de Belgische klassiekers met een 4e plaats in Nokere-Koerse van het vorig seizoen. En een tweede plaats tijdens de derde etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde dit jaar. En  deze overwinningen behaalde Bauhaus in een massasprint.

Coach Marc Reef: “We zijn blij met Phil, een jonge sprinter die veel potentie heeft. Samen met onze coaches en onze experts willen we hem stap-voor-stap verder laten ontwikkelen als een topsprinter en zal hij daar de tijd en ruimte voor krijgen. Naast onze huidige sprinters Nikias Arndt en Max Walscheid vormen deze drie renners een sterke generatie van up-and-coming Duitse sprinters.

foto: Davy Rietbergen/Cor Vos ©

 

De Panne - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Bauhaus Phil (Germany / Bora Argon 18) pictured during Driedaagse De Panne Koksijde 2016 - Stage 3b - from De Panne to De Panne ITT Time trial individual - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016
De Panne – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Bauhaus Phil (Germany / Bora Argon 18) pictured during Driedaagse De Panne Koksijde 2016 – Stage 3b – from De Panne to De Panne ITT Time trial individual – photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Tom Stamsnijder en Albert Timmer verlengen hun contract.

Coach Rudi Kemna: “We zijn blij met de contractverlengingen van Albert en Tom. Beiden behoren tot de kern van het team en passen goed binnen onze cultuur en de structuur. Timmer en Stamsnijder zijn sterk genoeg voor een uitgebreid programma en zeer waardevol in het teamwerk. We kijken uit naar hun bijdragen in de komende twee seizoenen. ”

Timmer: “Na dit seizoen heb ik al een decennium lang voor het team gereden en het is een vanzelfsprekende beslissing om mijn contract bij dit team te verlengen. Ik ben tevreden met de rol die ik heb”.

“De verlenging van mijn contract voor nog eens twee jaar is een goede beslissing voor mij,” zegt Stamsnijder. “Ik geniet van mijn rol in de ondersteuning van onze kopmannen en het begeleiden van de jonge talentvolle renners, en de waardering die ik krijg is zeer de moeite waard.”

foto’s Davy Rietbergen/Cor Vos ©

 

Apeldoorn - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Albert Timmer (Netherlands / Team Giant - Alpecin) pictured during stage 1 - Time Trial individual - ITT - (9.8KM) of th 99th Giro d’Italia 2016 in Apeldoorn, the Netherlands - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016
Albert Timmer and Tom Stamsnijder (Team Giant – Alpecin)  photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Vier nieuwe aanwinsten bij team Roompot-Oranje Peloton

Roompot – Oranje Peloton heeft in de eerste dagen na de start van de ‘transferperiode’ in het wielrennen belangrijke stappen gezet bij het samenstellen van de selectie voor 2017. Naast de eerste gesprekken over het verlengen van de verbintenissen van een aantal van de talenten die bij de 100% Nederlandse pro-continentale debuteerden als beroepsrenner, heeft de ploegleiding vier amateurs vastgelegd die in het nieuwe seizoen een kans krijgen bij de profs. “Wij willen trouw blijven aan de uitgangspunten die wij bij de start van onze ploeg hebben geformuleerd” zegt teammanager Michael Zijlaard; “Jonge renners uit eigen land verder helpen in hun wielercarrière. Ook al moeten wij daarbij moeilijke keuzes maken”.

Het kwartet talenten dat in de komende twee jaar het oranje shirt zal dragen bestaat uit Oscar Riesebeek, Elmar Reinders, Martijn Budding en Tim Ariesen. “Wij hebben gezocht naar jongens met verschillende specifieke kwaliteiten”, verklaart Erik Breukink de keuze voor deze vier renners. “Op basis van hun resultaten verdienen ze de kans in de wedstrijden van een hoger niveau. Wij denken dat ze alle vier klaar zijn voor de volgende stap in hun loopbaan”.

De 22-jarige Tim Ariesen is afkomstig uit Rhenen en komt op dit moment uit voor SEG Racing Academy. Daarvoor was hij al twee seizoenen actief bij Cycling Team Jo Piels. Ariesen eindigde deze zomer als tweede op NK Beloften op Goeree Overflakkee en boekte derde plaatsen ritten van de Triptyque des Monts et Chateaux in België, Martijn Budding was de nummer drie van datzelfde nationaal kampioenschap en is bezig aan zijn derde seizoenen bij het Rabobank Development Team. Eerder was de inwoner van Veenendaal, die op de laatste dag van deze maand zijn 21e verjaardag viert, daar ploeggenoot van André Looij en Etienne van Empel. Budding haalde goede resultaten in koersen op heuvelachtig terrein; zo won hij de Ronde van Limburg en een etappe in de Tour de l’Oise.

De 24-jarige Drent Elmar Reinders heeft zich in de afgelopen drie jaar als renner van Cycling Team Jo Piels gemanifesteerd als één van de meest constant presterende amateurs van Nederland. Dit seizoen won de hardrijder uit Emmen onder meer de Zuidenveld Tour en Altena Biesbosch ronde en was Reinders tweede in de Arno Wallaard Memorial. Vorig jaar schreef hij de Ster van Zwolle op zijn naam. Oscar Riesebeek is de vierde aanwinst voor de komende seizoenen. De 23-jarige renner uit Tiel toont ook in zijn vierde seizoen bij Metec-TKH zijn potentieel. Riesebeek won dit seizoen de Omloop der Kempen en de klimtijdrit op Camerig in deTopcompetitie. Hij is ook de huidige nummer vier in het klassement van de reeks klassiekers in eigen land, waarvan ook de winnaar een contract krijgt aangeboden bij Roompot – Oranje Peloton.

Met de komst van de vier beloften neemt het team een voorschot op een aantal veranderingen binnen de selectie. “Het is geen geheim dat minimaal twee van onze renners zeer waarschijnlijk de overstap gaan maken naar ploegen uit de World Tour”, zegt teammanager Zijlaard daarover. “Bovendien heeft Marc de Maar vorige week aangegeven dat hij verder wil als mountainbiker. In de komende twee weken zullen wij druk zijn met gesprekken over de aflopende verbintenissen in de huidige rennersgroep”.
foto: Dion Kerckhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos©

 

Oscar Riesebeek - Davy Rietbergen/ Cor Vos © 2016
Oscar Riesebeek – Davy Rietbergen/ Cor Vos © 2016

Martijn Budding (Rabobank Development Team) - photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016
Martijn Budding (Rabobank Development Team) – photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2016

 Johim Ariesen - photo Cor Vos © 2016
Tim Ariesen – photo Cor Vos © 2016

 

 

Rucphen - Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Elmar Reinders (Cyclingteam Jo Piels) pictured during the Rabobank Dorpenomloop Rucphen - photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2015
Elmar Reinders (Cyclingteam Jo Piels) – photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©

Lucinda Brand vertrekt naar Plantur - LIV

Team Liv-Plantur meldt via een persbericht dat Lucinda Brand volgend seizoen in de zwart-witte outfit gaat rijden. De 27-jarige, die nu vier seizoenen voor Rabobank-Liv Vrouw Cycling Team rijdt, heeft een tweejarige overeenkomst met het team getekend,

De voormalig Nederlands kampioene op de weg staat op de tiende plaats in de UCI-ranking. Ze is een sterke allrounder, goed in moeilijke ritten, de eendaagse heuvelachtige races en heeft ook een behoorlijke tijdrit in de benen.

Brandi: “Ik ben erg blij met mijn contract bij Team Liv-Plantur Het is een geweldige nieuwe uitdaging na vier jaar bij Rabobank-Liv. Ik kijk ernaar uit om in het nieuwe seizoen goed te presteren”.

Team Liv-Plantur coach Hans Timmermans: “We hebben Lucinda’s carrière voor enige tijd gevolgd en ik heb altijd bewondering  gehad voor haar vermogen op de fiets. Ons doel is om een van de toonaangevende teams in de wielersport voor vrouwen te worden. Met het toepassen van dezelfde ‘Keep Challenging’ aanpak als bij onze mannen, De talenten van Lucinda en andere rensters zijn een belangrijke stap in het bereiken van dat doel. Lucinda is een van de weinige rensters die op een professionele wijze een wedstrijd kan lezen. Samen met haar fysiologisch niveau en haar grote persoonlijkheid kunnen we helpen haar te ontwikkelen tot een van de beste wegkapiteins in de wereld”.

Foto: Anton Vos/Cor Vos ©

 

Varazze - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Brand Lucinda (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during stage 7 of the Giro d’Italia Internazionale Femminile 2016 (2.WWT) from Albisola Superiore to Varazze - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016
Varazze – Italy – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Brand Lucinda (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during stage 7 of the Giro d’Italia Internazionale Femminile 2016 (2.WWT) from Albisola Superiore to Varazze – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Zhi Hui Jiang loopt stage bij Team LottoNL-Jumbo

De Chinese wielrenner Zhi Hui Jiang maakt het seizoen af als stagiair van Team LottoNL-Jumbo. 

 “Jiang woont inmiddels al twee jaar in Nederland en heeft zijn talen geleerd”, vertelt technisch directeur Nico Verhoeven. “Hij is een allround wielrenner en we willen zien wat hij in de toekomst in zijn mars heeft. Op dit moment werkt hij toe naar het Chinees kampioenschap tijdrijden en op de weg.”

 

Jiang: “Ik kijk er erg naar uit om voor Team LottoNL-Jumbo uit te komen” . “Ik heb met de ploeg samen gereden in de Tour de Hainan en het is een heel sterk team. Ik wil mijn tijdrit graag ontwikkelen, dus het is geweldig dat ik met experts kan gaan samenwerken. Ik wil in de toekomst graag Parijs-Roubaix rijden. Om de volgende stap in mijn carrière te zetten, is dit mijn droomploeg.

foto: Cor Vos ©

Kuala Lumpur - Malaysia - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Zhi Hui Jiang (Giant - Champion) pictured during stage 3 of the Tour de Langkawi 2014 - from Kampar to Kuala Lumpur 166.5 km - photo Cor Vos © 2014
Kuala Lumpur – Malaysia – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Zhi Hui Jiang (Giant – Champion) pictured during stage 3 of the Tour de Langkawi 2014 – from Kampar to Kuala Lumpur 166.5 km – photo Cor Vos © 2014

Boom komt terug naar Team LottoNL-Jumbo

Lars Boom keert komend seizoen terug bij Team LottoNL-Jumbo. De 30-jarige Nederlander kwam in het verleden uit voor de voorgangers van de Nederlandse ploeg, Rabobank, Blanco en Belkin en komt vanaf 1 januari 2017 over van Astana. Hij wordt de kopman van Team LottoNL-Jumbo in de voorjaarsklassiekers en heeft voor twee seizoenen getekend.

“Lars Boom komt zeer gemotiveerd terug naar zijn oude nest”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven. “Hij heeft in het verleden bewezen dat hij de klassiekers aankan en we willen samen met hem de laatste stap zetten richting die grote overwinning in een monument. Hij is een renner die op veel vlakken inzetbaar is. Hij kan een rol spelen in de sprinttrein en in grote rondes. Daarnaast willen we zijn tijdrit weer naar een niveau brengen waarmee hij voor de winst kan strijden.”

Klassiekers
Boom wil bij Team LottoNL-Jumbo het gat op zijn erelijst invullen. “Ik vind het mooi om weer terug te komen naar Team LottoNL-Jumbo”, geeft hij aan. “Het team heeft de afgelopen twee jaar grote stappen gezet in haar ontwikkeling. Kijk naar de sprinttrein met Dylan Groenewegen en de klassementstrein rondom Robert Gesink en Steven Kruijswijk. Na twee jaar Astana verwacht ik goed tot mijn recht te komen in de klassiekers. De ondersteuning en het vertrouwen van het team spelen daarbij een grote rol. Er ontbreken nog een paar dingen op mijn erelijst, voornamelijk een grote klassieke overwinning. Daarnaast wil ik samen met het team mijn tijdrit weer zorgvuldig oppakken. Het is mooi om te zien hoe de ploeg zoveel energie stopt in de ontwikkeling van het materiaal en specifieke training.”

foto RV/Cor Vos ©

Carì - Switserland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Lars Boom (Netherlands / Team Astana) pictured during stage 5 of the Tour de Suisse 2016 from Brig-Glis to Carì (126,4 km) - photo Rene Vingeron/Cor Vos © 2016
Carì – Switserland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lars Boom (Netherlands / Team Astana) pictured during stage 5 of the Tour de Suisse 2016 from Brig-Glis to Carì (126,4 km) – photo Rene Vingeron/Cor Vos © 2016

Team LottoNL-Jumbo trekt Lobato aan

Juan José Lobato gaat Team LottoNL-Jumbo vanaf komend seizoen versterken. De 26-jarige Spanjaard komt over van Movistar en tekent voor twee seizoenen. Lobato won in 2016 al vier wedstrijden en wil zich bij de Nederlandse World Tour-formatie ontwikkelen als sprinter en als renner voor de heuvelklassiekers.

“Lobato is een sterke aanwinst voor ons plan richting 2018”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven. “Hij is een renner die goed bergop kan en bij lastige finales kan meesprinten voor de eindzege, met name bij hellende aankomsten.”

Perfecte keuze
De Spanjaard kwam in zijn professionele carrière uit voor Andalucia, Euskaltel en Movistar en won 15 wedstrijden, waarvan 6 dit seizoen. “Ik ben blij met mijn overstap naar Team LottoNL-Jumbo”, geeft Lobato aan. “Ik had het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe ploeg en mijn keuze voor een Nederlandse ploeg gaat me helpen in de ontwikkeling van mijn sprint- en klassieke kwaliteiten. Als je een goede sprinter en een goede klassieke renner wilt zijn, is Team LottoNL-Jumbo de perfecte keuze.”

Lobato kijkt bovendien uit naar het werken met Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen. “Iedereen kan zien dat Team LottoNL-Jumbo veel progressie boekt met klassementsrenners als Steven Kruijswijk, maar ze doen het ook fantastisch met jonge, talentvolle sprinters zoals Dylan Groenewegen. Dat zorgt ervoor dat ik graag onderdeel wil uitmaken van deze ploeg. Ik wil leren van de trainers en de sportieve structuur in het team.”

Foto: VK/PN/Cor Vos ©

Alhaurin de la Torre - Spain - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Lobato Juan Jose of Movistar Team pictured during the final 5th stage of the 61st Tour of Andalusia Ruta Del Sol cycling race with start in Montilla and finish in Alhaurin de la Torre (171km) on February 22, 2015 in Alhaurin de la Torre, Spain - photo VK/PN/Cor Vos © 2015
Alhaurin de la Torre – Spain – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Lobato Juan Jose of Movistar Team pictured during the final 5th stage of the 61st Tour of Andalusia Ruta Del Sol cycling race with start in Montilla and finish in Alhaurin de la Torre (171km) on February 22, 2015 in Alhaurin de la Torre, Spain – photo VK/PN/Cor Vos © 2015

Peter Sagan rijdt de komende drie jaar voor Bora-Hansgrohe

Peter Sagan rijdt de komende drie jaar voor BORA-HANSGROHE. De wereldkampioen neemt zijn broer Juraj en deSlowaakse kampioen  Maciej Bodnar , Michael Kolar en Erik Baška mee van z’n huidige sponsor Tinkoff.

Ralph Denk, team manager: ”Het is een grote eer voor ons om de op dit moment meest bekende renner van de wereld te mogen verwelkomen in ons team . Daarom hebben we ook geprobeerd om hem een zo groot mogelijk vertrouwde omgeving te bieden . Ik denk dat het vertrouwen van Peter in ons een bewijs hiervan is dat we in de afgelopen jaren serieus bezig zijn geweest. Het team heeft een goede reputatie. Met BORA en HANSGROHE hebben we twee grote Duitse merken als partners. Deze combinatie heeft Peter er uiteindelijk van overtuigd dat we als team het juiste platform voor hem hebben om samen succesvol te zijn in de komende jaren. Ik ben erg blij en ik ben ervan overtuigd dat we samen in grote successen gaan meemaken”.

foto: Dion Kerckhoffs

Morzine - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Peter Sagan (Slowakia / Team Tinkoff - Tinkov) pictured during stage 20 of the 2016 Tour de France from Megeve to Morzine, 146.00 km - photo Dion Kerkhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016
Morzine – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Peter Sagan (Slowakia / Team Tinkoff – Tinkov) pictured during stage 20 of the 2016 Tour de France from Megeve to Morzine, 146.00 km – photo Dion Kerkhoffs/Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

Volgend jaar voor rijdt “Bling-Bling” Michael Matthews voor Sunweb-Giant.
“Team Giant-Alpecin bevestigd dit vandaag in een persbericht. “Michael Matthews is de eerste aankoop voor het komende seizoen”, “Dit is een grote stap voorwaarts voor het team. “We zijn immers altijd op zoek naar verbetering”.
De 25-jarige Australiër, ooit ontdekt door Rabobank tijdens het WK in Geelong, tekent een contract voor drie jaar bij Sunweb-Giant.
In de afgelopen Tour de France won Matthews, in het shirt van Orica-BikeExchange, een rit. De Australiër staat nu in het kleine rijtje van renners die in de drie grote rondes een etappe won. “Team Sunweb-Giant gaat er van uit dat Michael potentieel verder kan groeien.”
 
Matthews: “Ik ben hier erg blij blij mee. Ik heb veel bewondering voor de manier hoe men de wielersport benadert. Ik ben zeker van overtuigd dat ik hier het beste uit mezelf kan halen. Ik wil deel uitmaken van het succes in de grote wedstrijden en kan niet wachten op het nieuwe seizoen.”
Ook Iwan Spekenbrink is verheugd. “En trots ook vooral, om een renner als Michael Matthews aan te trekken”. En, vervolgd de CEO van team Sunweb-Giant: ”We zijn altijd vol ambities en hebben hoge verwachtingen. Michael barst van het talent en we zijn erg blij dat hij bij ons wil komen rijden”.
 
foto: Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©

Revel - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Michael Matthews (AUS-Orica-BikeExchange) pictured during stage 10 of the 2016 Tour de France from Escaldes-Engordany to Revel, 198.00 km- photo Dion Kerckhoffs/Tim van Wichelen/Cor Vos © 2016
Revel – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Michael Matthews (AUS-Orica-BikeExchange) pictured during stage 10 of the 2016 Tour de France from Escaldes-Engordany to Revel, 198.00 km- photo Dion Kerckhoffs/Tim van Wichelen/Cor Vos © 2016

images

Tom Dumoulin aan de start bij de Acht van Chaam

Marianne Vos, afgelopen zondag in Parijs derde, wint de vrouweneditie van de Acht van Chaam. En daar, in de Dorpstraat, zien we gelukkig ook Tom Dumoulin aan de start. Maar na ongeveer een uur besloot de Giant-Alpecin renner in de remmen te knijpen. Voor Tom en Marianne Vos staat de reis naar Rio op het programma. Eind deze week vertrekken ze.
Stef Clement wint de Acht van Chaam.

foto’s Anton Vos/Cor Vos ©

Chaam - Nederland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Tom Dumoulin (Netherlands / Team Giant - Alpecin) at the start pictured during De Acht van Chaam - the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016
Chaam – Nederland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom Dumoulin (Netherlands / Team Giant – Alpecin) at the start pictured during De Acht van Chaam – the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Chaam - Nederland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Tom Dumoulin (Netherlands / Team Giant - Alpecin) at the start pictured during De Acht van Chaam - the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016
Chaam – Nederland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom Dumoulin (Netherlands / Team Giant – Alpecin) at the start pictured during De Acht van Chaam – the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Chaam - Nederland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Tom Dumoulin (Netherlands / Team Giant - Alpecin) at the start pictured during De Acht van Chaam - the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016
Chaam – Nederland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom Dumoulin (Netherlands / Team Giant – Alpecin) at the start pictured during De Acht van Chaam – the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Chaam - Nederland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Stef Clement (NED-IAM Cycling) - Tom Dumoulin (Netherlands / Team Giant - Alpecin) and Bauke Mollema (NED-Trek Segafredo) at the start pictured during De Acht van Chaam - the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016
Chaam – Nederland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Stef Clement (NED-IAM Cycling) – Tom Dumoulin (Netherlands / Team Giant – Alpecin) and Bauke Mollema (NED-Trek Segafredo) at the start pictured during De Acht van Chaam – the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Chaam - Nederland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Anna Van der Breggen (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) - Marianne Vos (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) - Thalita De Jong (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during De Acht van Chaam - the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium - women - - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016
Chaam – Nederland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Anna Van der Breggen (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) – Marianne Vos (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) – Thalita De Jong (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during De Acht van Chaam – the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium – women – – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Chaam - Nederland - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Anna Van der Breggen (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) - Marianne Vos (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) - Thalita De Jong (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during De Acht van Chaam - the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium - women - - photo Anton Vos/Cor Vos © 2016
Chaam – Nederland – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Anna Van der Breggen (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) – Marianne Vos (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) – Thalita De Jong (Netherlands / Rabobank Liv Women Cycling Team) pictured during De Acht van Chaam – the 8 of Chaam in the Netherlands. a after Tour criterium – women – – photo Anton Vos/Cor Vos © 2016

Tom Dumoulin gaat naar Rio de Janeiro.

Tom Dumoulin gaat naar Rio de Janeiro.. Een operatie aan zijn gekwetste pols is gelukkig niet nodig.

De Giant-Alpecin renner beslist samen met de staf ter plaatste in Rio of hij wel of niet van start gaat bij de tijdrit tijdens de Olympische Spelen. Deelname aan de wegwedstrijd is ook nog niet zeker. Woensdag start Tom in de Acht van Chaam, met een speciale brache.

foto: Dion Kerckhoffs/Cor Vos ©

Culoz - France - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Tom Dumoulin (NED-Giant-Alpecin) pictured during stage 15 of the 2016 Tour de France from Bourg-en-Bresse to Culoz, 159.00 km - photo Dion Kerckhoffs/Tim van Wichelen/Cor Vos © 2016
Culoz – France – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Tom Dumoulin (NED-Giant-Alpecin) pictured during stage 15 of the 2016 Tour de France from Bourg-en-Bresse to Culoz, 159.00 km – photo Dion Kerckhoffs/Tim van Wichelen/Cor Vos © 2016

Scroll naar top