Selecteer een pagina
Header HoC Weekly V1

LOGO SMUGMUG KLEINER

CORVOS

WEBWINKEL

CANON


 

Team Cor Vos

Alweer een nieuw seizoen

Het is eind november 2015. De wielrenners zijn zojuist terug van een welverdiende vakantie, of hebben alweer een aantal trainingskilometers in de benen. De coureurs zullen de paar kilogrammetjes, die er zonnige orden zijn bijgekomen, er snel weer af moeten trainen. Want tijdens de teampresentaties in december en januari wil je er toch weer scherp uitzien en moet het shirt, met meestal maatje XS, niet te strak om je lichaam zitten. En nog belangrijker de conditie moet tijdens de trainingskampen straks in Spanje al redelijk op peil zijn. Nee, nog niet in topconditie. Dat zeker niet. Maar je wilt toch absoluut niet tegenover je collega’s voor schut staan en er tijdens de best pittige trainingsritjes aan de Costa’s uit het wiel gereden worden. Je goed voorbereiden op het nieuwe seizoen hoort bij het vak van de professionele wielrenner.

Team Cor Vos is ook alweer druk bezig met het regelen van alle reizen. Gelukkig hoeven we daar niet voor in een trainingskamp. Wij hebben de vakantie  er ook weer op zitten. Ook in het nieuwe jaar staan we weer garant voor actuele fotografie. Renners zo snel mogelijk op de foto in hun nieuwe outfit. Dat is in het begin van het seizoen ons streven. Als gespecialiseerd fotopersbureau in het cyclisme willen we een coureur die vorig jaar nog voor een andere sponsor reed zo snel mogelijk in de kleuren van zijn nieuwe werkgever in ons uitgebreide archief hebben.
Team Cor Vos hoeft daarvoor niet aan de conditie te werken. We gaan, net als alle voorgaande jaren, weer naar de trainingskampen en voorjaarswedstrijden om bijna iedere renner up-to-date op de foto te zetten.

Team Cor Vos

Na vijf en twintig jaar over de wereld wielerwedstrijden gecoverd te hebben doet Wessel van Keuk een stapje terug. Om gezondheidsredenen. En dat vinden we jammer want “Pik”, ja dat is nog steeds zijn bijnaam, is met zijn Amsterdamse humor vaak de inspirator om, als het even tegen zai, met een schuine half verzonnen anecdote het plezier in het werken als wielerfotograaf weer terug te brengen.

Carla Vos is al jarenlang het hoofd financiën en regelt alle reizen en hotels. Daar buiten houdt zij zich voornamelijk bezig met het fotograferen van voetbalwedstrijden in de regio Rotterdam en volgt alle uit en thuisduels van haar favoriete club Sparta.
Cor Vos, de naamgever van het fotopersbureau, zit niet meer achterop de motor. Buiten het coördineren van alle technische zaken rondom de fotografie is hij bij alle wereldbekerwedstrijden aanwezig en zorgt hij er persoonlijk voor dat de finishfoto snel online is. Cor Vos waakt ook over de kwaliteit van het product foto!

Nu mag Dion Kerckhoffs het stokje overnemen en voor het eerst in zijn carrière de lange reis naar Tour Down Under maken. En, ook leuk, mag hij tijdens de wereldbekerwedstrijden plaats nemen achter op de motor van onze onvolprezen motard Kenny Verfaillie. Maar het wielrennen is zoveel mondialer geworden en regelmatig zijn er meerdere wedstrijden op een en dezelfde dag. Dat is dus de reden dat we ook regelmatig gebruik maken van de diensten van motard Jos Verschuur, ooit in zijn jonge jaren ook wielrenner geweest. Hij weet exact hoe de koers verloopt. Want wist U dat de motard voor een heel groot gedeelte de kwaliteit van de foto bepaalt? Hij moet de fotograaf op het juiste moment op de goede plaats brengen. Jos en Davy zijn dan ook regelmatig als duo te vinden bij de vrouwenwedstrijden.

MEDEWERKERS

Anton Vos en Davy Rietbergen zullen hun aandacht voor een groot gedeelte aan het vrouwenwielrennen vestigen. Ook deze tak wordt steeds uitgebreider en professioneler. De vrouwen koersen nu ook aan de andere kant van onze aardbol om punten in de wereldbekercyclus te verzamelen. Maar Davy en Anton zijn ook bij de beloften regelmatig met de camera in de aanslag te vinden. En als het heel erg belangrijk is, bijvoorbeeld de wereldkampioenschappen, dan is het complete team Cor Vos aanwezig!

Buiten het grote netwerk van correspondenten zijn Marketa Navratilova en Brian Hodes als vaste medewerkers ook aan het Team Cor Vos gekoppeld. Onze Czech correspondent Marketa staat bekend om haar scenicshots en Brian Hodes opereert vanuit San Diego en covert de grote wedstrijden in de USA en Canada. En “last but not least” Sabine Jacob, die goed is in actiefoto’s is van origine Duits, woont in Spanje en fotografeert daar de wedstrijden. De Vuelta is haar wedstrijd.

 

Team Cor Vos werkt met: CANON

 

error: Alert: Content is protected !!